РУСИЈА почиње да гаси МекДоналдс ресторане!

RUSIJA počinje da gasi MekDonalds restorane!

22 decembra 2016

0008024943-345-putin-mcdonalds-456

Rusija je zatvorila četiri Mekdonalds restorana u Moskvi zbog sanitarnih prekršaja nakon što je potrošačka kontrola podnela tužbu zahtevajući da određene pljeskavice i milkšejkovi budu zabranjeni na osnovu masti, proteina, ugljenih hidrata i kalorija koje sadrža a koji “mnogo odstupaju od tehničkih normi.“

“Pronađeni su prekršaji koji stavljaju kvalitet i sigurnost prehrambenih prozvoda u sumnju za celokupan Mekdonalds lanac,“ rekla je Ana Popova, glavna sanitarna inspektorka u Rusiji.

Mekdonalds je sada na nišanu Kremlja, kako su veze između Moskve i Vašingtona pale na najnižu tačku još od završetka Hladnog rata. Restorani su morali biti zatvoreni zbog tvrdnji da restoran klijente dovodi u zabludu po pitanju toga šta zaista služi.

Rojters prenosi da nacionalna potrošačka kontrola tvrdi da Mekdonalds obmanjuje potrošače o energetskoj vrednosti svojih čizburgera, ribljih fileta, i pilećih burgera i o nutritivnoj vrednosti svojih milkšejkova i sladoleda.

U izjavi se takođe navodi da su Cezar sendviči i salate zagađeni koliformnim bakterijama, što ukazuje na mogućnost trovanja hranom.

Kako navodi Russia 24, jedna anketa pokazuje da 60% Rusa smatra da svi Mekdonalds restorani treba da budu zatvoreni.

Nacionalna služba za prava potrošača je saopštila da je jedan od lokala koji bio prinuđen da se zatvori, kultni restoran na Puškinovom trgu koji se otvorio neposredno pre pada Sovjetskog Saveza.

Guardian piše da su u Mekdonalds restoranima u Rusiji gotovo uvek gužve. Hiljade ljudi je satima čekalo u redu da bi probali “Big Mek“ kada se prvi restoran otvorio na Puškinovom trgu 1990. godina, događaj koji je postao simboličan za eru političkih i ekonomskih promena.

Ruska reakcija na Tviteru, po pitanju zatvaranja restorana, je u velikoj meri zlobna, sa jednim korisnikom koji ističe da je Mekdonalds bio zvanični restoran Olimpijade u Sočiju.

“Nisam govorio kada su došli po pravo na okupljanje. Nisam govorio kada su došli po pravo na slobodu govora. Ali neću im dozvoliti da mi oduzmu pravo da budem debeo,“ napisao je ruski korisnik po imenu Mihail Kafanov.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI2 komentara

  1. Gojko says:

    Teraj stoku satanističku iz rusije.

  2. Gojko says:

    Samo napred.Teraj trovače dece iz rusije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *