РУСИЈА ПОДИГЛА АВИОНЕ – Нешто се приближава руском ваздушном простору!

RUSIJA PODIGLA AVIONE – Nešto se približava ruskom vazdušnom prostoru!

23 februara 2019

Ruski borbeni avion Su-27 je 19. februara poleteo kako bi identifikovao i presreo vazdušnu metu koja se približavala ruskom vazdušnom prostoru iznad Baltičkog mora, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Švedsko ministarstvo odbrane ranije je javilo da se ruski Su-27 navodno približio „opasno“ blizu (oko 20 metara) od švedskih elektronskih izviđačkih letelica iznad Baltičkog mora.– Su-27 poslat je od strane protivvazdušne odbrane kako bi utvrdio poreklo cilja – navodi se u saopštenju ministarstva.

Prema toj izjavi, ruski borbeni avion se približio meti na sigurnom rastojanju za vizuelnu identifikaciju i označio ga kao izviđački avion “Gulfstrim” Švedskog ratnog vazduhoplovstva.

– Ruski avion se bezbedno vratio u svoju bazu nakon što su strani avioni napustili rusku granicu – naglašeno je u ministarstvu.

Ranije ovog meseca, ruska vojska je saopštila da je u roku od nedelju dana uočila 24 strana izviđačka aviona u blizini granice i morala je četiri puta da šalje avione da presretnu strane avione.

(Pravda)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *