Русија подигла између Крима и Украјине граничну ограду какву би Трамп пожелео са Мексиком

Rusija podigla između Krima i Ukrajine graničnu ogradu kakvu bi Tramp poželeo sa Meksikom

28 decembra 2018

RUSIJA je na severu Krima postavila ogradu sa modernom signalizacijom koja je odvaja od Ukrajine.

Dugačka je preko 60 kilometara, a zapravo je složena inženjersko-tehnička konstrukcija koja je načičkana savremenom signalizacijom.

Ograda prati rusko-ukrajinsku granicu koja preseca Perekopski zemljouz i od juče potpuno u funkciji. Ceo složeni sistem signalizacije je prethodno isproban i uštimovan.

Deo senzora i kamera je vidljiv, a deo je skriven i od iskusnog oka. Sve zajedno obezbeđuje perfektan video-nadzor i noću i pri najlošijim vremenskim uslovima.

Ogradom, kakvu bi i Donald Tramp poželeo na svojoj granici sa Meksikom, Rusija će onemogućavati upad ukrajinskih diverzanata i špijuna na Krim, ali i prebacivanje preko granice oružja i municije, švercovanog oružja, alkohola, cigareta, narkotika.

KOMENTARI8 komentara

 1. Branko says:

  Tako se to radi! A koliko se samo u USA dogovaraju, pregovaraju, svađaju, dve, tri godine, pa se još nisu dogoborili ni kojom bojom da farbaju :-)

 2. živoder iz Oseka i Ovčare says:

  Ko ima para taj može, ko je prezadužen a glumi da ima, ne može.

 3. Miraš says:

  Rusija ako bi čestito uzvratila udarac Ukrajini, ukrajinskih komadića bilo bi i u Atlantskom okeanu. Zato bolje je da postavi ograde gde god je to moguće... Mihail Mihajlovič Nečaj (24.02.1930 - 14.o7.2011), rođen je u mestu Verhnjij Jasenjev, Ivano-Frankivska oblast, zapadna Ukrajina. Poznat je kao poslednji živi moljfar (molfar). U kulturi gucula, ukrajinskih gorštaka, moljfarima nazivaju natprirodno obdarene ljude, oni imaju dar maga i iscelitelja. Guculi su stanovnici Karpata, etnička grupa Ukrajinaca. Poreklo karpatskih molfara povezuju sa sveštenicima drevnih arijevskih plemena. ... Za svog života predvideo je da će Ukrajina nestati. Mi idemo dole, naš genetski fond umire. Zakarpatska Ukrajina biće data Mađarima i Česima. Galičina će biti pod Poljskom. Istočna i Centralna Ukrajina će biti u Rusiji, Bukovine će pripasti Rumuniji. Dakle, Ukrajine na karte neće biti.

 4. Miraš says:

  PREDSKAZANIE MOLЬFARA NEČAЯ OB UKRAINE (3 foto + 1 video) Tekst je na ruskom jeziku, ali i oni koji ne znaju ruski jezik, mogu da pogledaju slike... Inače moljfari su postali poznati javnosti zahvaljujući knjizi Mihajla Kocjubinskog "Senke zaboravljenih predaka" po kom je smimljen i istoimeni film.

  • Miraš says:

   Moljfar Nečaj nije predvideo rat između Ukrajine i Rusije. On je predvideo rat u Ukrajini, i samo raspad Ukrajine! Nema potrebe da se pogrešno tumače njegove reči.

 5. Taipova Češma says:

  Greška,ali koja se može ispraviti. Naime , ogradu svakako treba podići ali na hiljadu kilometara ZAPADNO od Kijeva.

  • Slobodanka says:

   Mislim da ne treba ni tamo. Valjda imaju kontrolisanu državnu granicu prema Rumuniji, Mađarskoj, Slovačkoj i Poljskoj. Od Kijeva do zapadne državne granice Ukrajine nema ni 1000 km. Ovo je dobro i dovoljno da ne mogu sada da prave provokacije prema Rusiji (prema Krimu).

 6. Vojna i ojdesve says:

  Nije to dobro... Na pogreshnom mestu je stavili?...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *