Rusija pokrenula istragu o ubistvu snimatelja u Ukrajini

Rusija pokrenula istragu o ubistvu snimatelja u Ukrajini

30 juna 2014

ukraina0_620x0 war 83U Rusiji je pokrenuta istraga o noćašnjem ubistvu snimatelja ruske televizije Kanala 1, Anatolija Klijana u Donjecku, u istočnoj Ukrajini, izjavio je danas portparol ruskog Istražnog odbora Vladimir Markin.

„Krivični postupak je otvoren za ubistvo Anatolija Klijana u Donjecku na osnovu člana 356 ruskog Krivičnog zakona“, potvrdio je Markin za agenciju Interfaks, preneo je Glas Rusije.

Istražni odbor Ruske Federacije predstavlja glavni istražni organ u Rusiji i direktno je podređen šefu države. To telo često opisuju kao „ruski FBI“.

Povodom smrti Klijana oglasilo se i rusko ministarstvo inostranih poslova koje je navelo da je smrt snimatelja u regionu Donjeck dokazala da se Ukrajina protivi de-eskalaciji oružanog sukoba.

„Smrt ruskog novinara još jednom je dokazala da su ukrajinske strukture prekršile krhko primirje na istoku zemlje“, navodi se u saopštenju ruskog ministarstva, preneo je Itar Tass.

Klijan (68) je sa još nekim novinarima bio u autobusu sa ženama čiji sinovi služe rok u ukrajinskoj vojsci. One su krenule do njihovih jedinica da bi tražile da im sinovi budu pušteni kući.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *