РУСИЈА ПОНИЗИЛА АМЕРИКУ: „Изложба“ оборених „Томахавка“ и француско британских ракета

RUSIJA PONIZILA AMERIKU: „Izložba“ oborenih „Tomahavka“ i francusko britanskih raketa

26 aprila 2018

RUSKI Generalštab predstavi je novinarima ostatke krstarećih raketa kojima su Amerikanci i njihovi saveznici 14. aprila tukli Siriju.

Specijalista za PVO Sergej Beznogih u njegovo ime je objasnio da se radi o ostacima pomorske verzije raketa „Tomahavk“ i avionskim francusko-britanskim raketama SCALP i Storm Shadow.

Načelnik Glavne operativne uprave Generalštaba RF – general-pukovnik Sergej Rudskoj – potvrdio je da su dve rakete koje su lansirali Amerikanci i njihovi saveznici dostavljene u Moskvu.

Prema njegovim rečima, te rakete zbog kvara nisu doletele do cilja, ali su pale na teritoriju Sirije.

Moskovski vojni ekspert Aleksej Leonkov naglasio je da najveći interes za ruski vojni vrh predstavljaju američke rakete AGM-158 JASSM, koje su lansirali bombarderi B-1B. Dodao je da će biti „čisti ćar“ ako je ta raketa među one dve koje su Sirijci predali Rusiji.Rudskoj je naglasio da je sirijska PVO oborila 46 raketa i otkrio da je većina bila uništena sovjetskim sistemima PVO. Naveo je da su u borbi sa raketama američke koalicije učestvovali sistemi PancirOsaStrela-10BUKKvadrat i S-125.

Sve su bile presretnute u „pet zona“, od kojih su tri zapadno od Damaska, a dve – istočno.

Od ukupno 105 američko-francusko-britanskih raketa lansiranih na Siriju – do planiranih ciljeva su stigle samo 22.

Rudskoj je podvukao da rakete „nisu ulazile u zonu odgovornosti PVO sistema Rusije u Siriji“.

Naglasio je da će Rusija u najskorije vreme isporučiti Siriji „nove sisteme PVO“ i da će ruski stručnjaci obučiti Sirijce da njima rukuju.

KOMENTARI5 komentara

 1. zlatko says:

  Pobrljaviće tronja (pardon, trojna) koalicija.

 2. Naucnik iz Vince says:

  Jos jedna ruska propaganda ovi Siriju izduvali kao male kretene a Rusi nisu smjeli da zucnu. Opet lazu posto nije ni jedna raketa srusena od strane sirijske vojske. Opet kazem jedino im je propaganda ostala i nista vise to samo prenosim sta je izjavio ruski novinar ALEKSANDR GOLЬC Ovaj link ce vam sve objasniti http://www.ej.ru/?a=note&id=32368

  • Nebeska Srbija says:

   Gledas pogresno na stvari,nisi u pravu..ali generalno mislim da svi oni profitiraju iz ovoga.

 3. Kulak says:

  Vladimir Putin na Bliskom istoku ne povlači nikakav potez koji bi bio protivan Izraelu.Poznato je da je Izrael više puta bombardovao Siriju i da Vladimir Putin na to nije imao nikakvu reakciju.Židovi su druga po brojnosti etnička skupina u Moskvi,velika većina ruskih oligarha,tajkuna,bankara i multimilionera su Židovi (Abramovič,Hodorkovski,Rotenberg,Vakseljberg,Šamis,Giner) i uticaj židovskog lobija na rusku politiku,a osobito na Vladimira Putina je ogroman.

  • goran says:

   Kulak je 100% u pravu, ja sam hteo da pokazem fotografiju Putinovog zeta (Jevrejina), ali mi ne dozvoljavaju. Putin je uklopljen u cionisticku piramidu, ali Srbi to ne mogu da shvate jer zele ulepsanu sliku o njemu. Tako su verovali i u Tita, pa su dobili sta su dobili. Kad ovo kazem, ne podrzavam nikakav Zapad ciji su mi svi lideri odvratni. Ponavljam, svi do jednoga. Zalazem se za objektivno sagledavanje cinjenica, koliko je to moguce, a ne za crno-belo navijanje jer je to najlakse i degradira coveka na navijaca bez mozga.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *