РУСИЈА ПОРУЧИЛА АМЕРИЦИ: Ово вам нећемо опростити!

RUSIJA PORUČILA AMERICI: Ovo vam nećemo oprostiti!

23 aprila 2016

1027175675Rusija je saopštila da će preuzeti sve neophodne mere protiv SAD nakon najnovijeg incidenta između dve zemlje.

Moskva je optužila Vašington za “zastrašivanje“ nakon što je američki razarač uplovio u Baltičko more u blizini ruske teritorije.

Ruski ambasador u NATO Aleksandar Gruško je naveo da njegova zemlja neće preći preko toga lako, prenosi „Independent“.

Govoreći nakon sastanka sa američkim ambasadorom u NATO Daglasov Luteom, Gruško je dodao da su ovo pokušaji da se poveća vojni pritisak na Rusiju.

“Preduzećemo sve neophodne mere da se umanje ti pokušaji da se upotrebi vojna sila“, rekao je on.

Tenzije između dve zemlje razbuktale su se kada je ruski avion Su-24 nadleteo američki razarač “Donald Kuk“. Daglas Lute je dodao da je brod bio na redovnoj rutini u međunarodim vodama u blizini Poljske kada je ruski avion nadleteo.

Američki državni sekretar Džon Keri je kasnije naveo da je brod mogao i da otvori paljbu zbog vojnog pritiska. Govoreći nakon sastanka, Gruško je dodao da ne može doći do otopljavanja u odnosima dve zemlje sve dok se SAD i njeni saveznici ne povuku sa ruske granice.

Američki komandir mornarice u Evropi Mark Ferguson je rekao da se prisutnost ruskih patrola na obalama Skandinavije, Škotske i Mediterana povećala za oko 50 odsto u odnosu na prošlu godinu.

Na sastanku je bilo reči i o Ukrajini, a generalni sekretar NARO Jens Stoltenberg je naveo da se dve zemlje ne slažu oko jedne stvari, a to je Ukrajina.

“Mnoge zemlje se ne slažu sa Rusijom koja pokušava da situaciju u Ukrajini predstavi kao građanski rat. Rusija destabilizuje istočnu Ukrajinu, dajući podršku separatistima, dajući im municiju, opremu i komandu“, rekao je Stoltenberg.

On je naglasio važnost saglasnosti između ovih zemalja, dok Rusija i dalje negira umešanost u konflikt u Ukrajini.

KOMENTARI8 komentara

 1. Neću više ni da čitam ni da komentarišem says:

  Teško je gledati u ovako otkucan tekst a još teže pisati komentar na "dlanu". Ovo je ko kutija šibice, ova vaša štedljiva rupica za komentar. Majke mi, još niogde nisam video ovako zbunjujuće nabijena slova, čak i kad uveličaš slova, ovako mali prostorčić za pisanje komentara ni ovako bezvezno autoprebacivanje sa ćirilice na latinicu, iako ja to neću. Intermagazinu, uradi nešto brate! A da. Kad čitaš komentare i kad vidiš kako su složeni, pomisliš da su papiri za brisanje dupeta. Ko vam je renoviro portal ovako iznervirano?

 2. Neću više ni da čitam ni da komentarišem says:

  Zeleno je muslimankska boja. Šta će ona na prosrpskom portalu?

 3. tomson says:

  tako je

 4. Mile says:

  Užas šta je urađeno od sajta. Kada sam ušao na vaš saj mislio sam da je sajt islamske zajednice.

  • Paštrović says:

   ISIS sajt! Pa ko voli, nek' izvoli.

 5. Gordan says:

  Hahahaha, genijalan komentar.

 6. lazo says:

  dali je ovaj portal iz sandzaka.

 7. M says:

  Zavisi tko placa.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *