RUSIJA PORUČILA SRBIJI: Nismo se juče upoznali da jedni drugima okrećemo leđa

RUSIJA PORUČILA SRBIJI: Nismo se juče upoznali da jedni drugima okrećemo leđa

5 avgusta 2014

tumblr_lttc4dK2eV1r51teao1_500 MoscowPredsednik Komiteta za socijalnu politiku Saveta Ruske Federacije Valerij Rjazanski rekao je da Srbija ne bi trebalo da uvodi sankcije Rusiji jer bi zbog toga platila visoku cenu.

„Sankcijama bi Srbija mnogo više izgubila nego Rusija. O tome treba voditi računa. Nismo se juče upoznali da jedni drugima okrenemo leđa“, rekao je Rjazanski za beogradske Naše novine od utorka.

Na konstataciju da je Srbija pod pritiskom Zapada da uvede sankcije Rusiji, on je kazao da „nijedna zemlja ne bi trebalo da izgubi svoje dostojanstvo“.

„Mislim da naše veze nisu jednostruke, naše veze su mnogovekovne i na mnogim poljima. Imamo zajedničke istoriju, kulturu, običaje, imamo isti genetski kod“, rekao je ruski zvaničnik.

Prema njegovim rečima, nemoralno je da se tragedija obaranja civilnog aviona iznad istočne Ukrajine i smrt oko 300 putnika malezijskog avioprevoznika koristi u političke svrhe i za optuživanje Rusije.

„Ova situacija mora da se analizira maksimalno detaljno i da se daju i pronađu objektivni uzroci nesreće. Svaku objektivnu informaciju koju je imala, Rusija je obelodanila, sve je dostupno javnosti i ekspertima. Voleo bih da završnu tačku stave stručnjaci, a nepolitika“, rekao je Rjazanski.

KOMENTARI2 komentara

  1. Marković Čedomir says:

    Mi to znamo, i ucjene za ulazak u EU ne treba trpjeti. Samo to moraju znati Vučić i kompanija. Ja sam u EU i od ulaska Slovenije u to jebeno članstvo sve ide nagore. Euro je devalviralo preko 200%, i to niko neće da prizna. Većina onih koji su propagirali ulazak u EU su evropski poslanici sa plaćom (10÷20)hiljada EURA. Eto zašto se bore Vučić i kompanija. Evropska unija je velika šarena laža za prevare koje vodi međunarodni monetarni fond na čelu sa SAD. Ratovi koje izmišljaju i podmeću (Irak, Sirija, Libija Ukrajina, ...) imaju samo jedan cilj: KRAĐA PRIRODNIH BOGASTAVA (nafta, gas, pitna voda-Bajkalsko jezer najveći rezervat čiste pitne vode). Priče o demokratiji su priče za malu djecu (nevjerujem da i oni u to vjeruju).

  2. MickoNYC says:

    Ako se neki politicar usudi da u ime srpskog naroda, a za racun belosvetskih licemera ,protuva i pokvarenjaka, uvede sankcije rusiji ,taj je zavrsio karijeru svake vrste u Srbiji ...i politicku i zivotnu i svaku....Narod Srbije je uvek bio i bice uz bratsku rusiju !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *