РУСИЈА ПОРУЧИЛА ТРАМПУ: „Крим је саставни део Русије – своју територију никоме не враћамо!“

RUSIJA PORUČILA TRAMPU: „Krim je sastavni deo Rusije – svoju teritoriju nikome ne vraćamo!“

15 februara 2017

1034509921-zaharova-russia-54

Portparol Ministarstva inostranih poslova Rusije – Marija Zaharova – poručila je SAD u ime svog državnog vrha da Moskva „svoje teritorije nikome ne vraća“.

Imajući u vidu izjavu portparola Bele kuće, Šona Spajsera, da Donald Tramp očekuje da Rusija „Ukrajini vrati Krim“ i da obezbedi deeskalaciju konflikta na istoku Ukrajine, naglasila je:

„Mi svoje teritorije ne vraćamo. Krim je teritorija Ruske Federacije“.

Oglasio se i Kremlj preko svog portparola Dmitrija Peskova koji je saopštio:

„Što se tiče vraćanja Krima – ta tema se neće razmatrati jer i ne može biti predmet razmatranja. Rusija sa stranim partnerima ne razgovara o pitanjima koja se tiču njene teritorije. Naravno, računamo da će kontakti biti uspostavljeni i mi ćemo američkim partnerima spokojno i konstruktivno izložiti svoju argumentaciju“.

Peskov je dodao da će Rusija – kao garant Minskog sporazuma – nastaviti da se zalaže za deeskalaciju konflikta u Ukrajini.

Posebno je naglasio da se u rusko-američkim odnosima zasad ništa krupno ne događa:

„Dosad smo imali izjave o namerama da uspostave (bolji) odnosi jer se sada nalaze u žalosnom stanju. Međutim, ne treba požurivati događaje. Predsednik SAD još formira svoju administraciju. Naprosto: treba sačekati prve kontakte“.

KOMENTARI6 komentara

 1. Pero Joksimovic says:

  Bolje da trapavi Tranp razmisli kako da tzv Amerikanci i Kanađani vrate "severnoamerički" kontinent autohtonom narodu koji su skoro istrebili.

  • Batina says:

   Nit su to kanadjani nit amerikanjci, vec majka kraljica, ona ima u vlasnistvu pola Kanade I dobar dio Amerike. Samo se pitam kome ona placa porez na imovinu.

 2. Moma says:

  Nema ništa od toga, zna i Tramp to, no pravi malo gužvu pred golom da zbuni svoje kompanjone u Evropi. To vam je kao tral, lala, la, pa ajd sada idemo na pivo.

 3. Car Dušan says:

  Glupi Srbi radovali su se Trampu pre mesec dana. Znao sam da za nas Srbe nema nikakve veze dali su demokrati ili republikanci, mrze nas. Mrze nas zbog mnogih stvari ali I zato što smo braća sa Rusima. Mrze nas isto što nismo dupe lizci kao komšije itd.

  • Mare says:

   @ Car Dušan jel to mislis na "sinove tisucljetne povijesti",za koje je njihov gospdar Firer rekao da su mala govn..arska drzavica i izmeti ljudskog roda?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *