РУСИЈА ПОСЛАЛА ЈАСНУ ПОРУКУ ЗАПАДУ

RUSIJA POSLALA JASNU PORUKU ZAPADU

29 oktobra 2021

Rusija je pozvala zapadne zemlje da prestanu da podstiču militarizaciju situacije na jugoistoku Ukrajine.

To je danas izjavila portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.„Želela bih još jednom da napomenem da sukob na istoku Ukrajine nema vojno rešenje, to su zaključile sve te zemlje koje se tako brinu o civilima i, u principu, o situaciji u Ukrajini“, podsetila je ona.

Kako je istakla, pokušaji da se sukob reši silom imaće nepredvidive i tragične posledice.

„Pozivamo zapadne prestonice koje pumpaju Ukrajinu oružjem, a to su pre svega Vašington, Berlin i Pariz, kao učesnike normandijskog formata da prestanu da podstiču militarizaciju zemlje i da iskoriste svoj uticaj kako bi vratili Kijev na put postizanja trajnog mira u Donbasu političko-diplomatskim sredstvima“, apelovala je Zaharova.

Prema njenim rečima, Moskva ne isključuje dalju degradaciju situacije u Donbasu zbog postupaka Kijeva.

„Ukrajinska vojska svesno krši dodatne mere za jačanje režima prekida vatre koje su dogovorene u julu 2020. godina“, precizirala je portparolka.

Takođe je konstatovala da Kijev namerno pogoršava ionako krajnje tešku situaciju i ignoriše zahteve predstavnika Donbasa u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju za garantovanje režima tišine.

KOMENTARI3 komentara

  1. ko says:

    Gluvom je dzaba govoriti.

  2. Kwaka says:

    Ovo ko ona scena iz audicije ona na Jozi Meho na njozi i tarlahaju. Pa Pusa kaze - Ja sam im tu odma reko "skloni se sa zene u mene". On kaze "necu".

  3. Gagi says:

    Ko tebe kamenom ti njega hlebom, i kada poplavi jedan obraz obavezno da se okrene drugi. Takvo duhovno seme su zapatili kod nas Slovena a oni za to vreme satanski orgijaju i nemilosrdno nas kolju i unistavaju. Bas me interesuje da li bi ikada imali drzavu da se nasi Solunci nisu nemilosrdno obracunavali sa neprijateljima. Trebali su jos na Mackovom kamenu da docekaju Austrougare sa kafom i hladnom vodom, zatim da ih nahrane i docekaju kao najrodjenije okupatore. Mnogo toga u nasoj duhovnoj vertikali nije normalno a vrlo je interesantno da se od nasih najvecih "umova" bas ta nedoslednost podstice i gaji, cak se na tome insistira. Eto, docekasmo i XXI vek a ovi "nesvesni" narodi nikako da se duhovno osveste tom nasom ljudskoscu i dobrotom. I dalje nas isto kolju kao sto su nekada cinili, vekovima su napredovali i to unistavanje usavrsili, nasa dobra namera je ostala ista i nepromenljiva, vratovi takodje. Neshvatljivo je da se za jedan jedini ugasen zivot od strane neprijatelja ne reaguje, da se odmah ubiju tri neprijatelja. Pozivi, pretnje i saopstenja su slabost i ljudska nedoslednost, ko je ikada ludog i budalu mogao da urazumi, za takve se zna gde je mesto a ako je nasilan, postoji za to ludacka kosulja jer mora da mu se ogranici fizicka aktivnost. Ocigledno je da su ludaci danas izuzetno fizicki aktivni a svi se nesto sklanjaju od njih umesto da ih SVIM mogucim sredstvima ogranice i smeste tamo gde pripadaju. To je ona prica sa pocetka komentara, uporno se nastoji i na tome se duhovno insistira, da popustamo ludacima i kabadahijama da nam oni odredjuju i vode zivot, da nas samaraju i kolju kada im padne na pamet. Malo li je nas bas tako zavrsilo u Jadovnu i drugim jamama, cudno je to nase samoubilacko duhovno popustanje pred nasim predatorima. Slicno je bilo i pod okupacijom Turaka, cutali smo dok su nas nabijali na kolac i sekli nam Knezove, onog dana kada vise nismo hteli da okrecemo obraz vec smo digli bunu, sve se promenilo na bolje. Neka citaoci razmisle, KO nas to stalno u istoriji uspavljuje i od naseg herojskog naroda pravi gubitnike, da li je dosadasnja politika stalnog popustanja i kreni-stani donela neke rezultate ili smo suzena Srpska zemlja izbeglica i nesrece.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *