РУСИЈА ПОСЛАЛА ПОРУКУ СРБИЈИ: Нико не може да повлачи КФОР са Косова!

РУСИЈА ПОСЛАЛА ПОРУКУ СРБИЈИ: Нико не може да повлачи КФОР са Косова!

13 маја 2021

Из Русије је стигао одговор о повлачењу KФОР-а са Kосова.

Не одлучује само једна држава о повлачењу Kфора са Kосова, то је колективна одлука, поручила је портпарола Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова.– Постоје одређене структуре које дају пуномоћја и шаљу мисије у регионе. То се не дешава спонтано, стране то усаглашавају. У оквиру тих структура, механизама се разговара, доносе одлуке, то није одлука једне државе, већ се доноси колективно, у складу са међународним правом. У том оквиру и треба разговарати о овим питањима – прокоментарисала је Захарова, могућност одласка Kфора са Kосова коју је раније данас поменуо председник Александар Вучић.

Током конференције она се осврнула и на недавну посету министра иностраних послова Хрватске Гордана Грлића Радмана Приштина и његову изјаву да Хрватска намерава да отвори војну базу на Kосмету.

– Нису нам познати планови хрватске стране о отварању војне базе. Што се тиче страног војног присуства у покрајини, према Резолуцији 1244 СБ УН, ту функцију обавља једино Kфор – саопштила је Захарова.

Говорећи о учесталим нападима на српске цркве на KиМ, она је истакла да су међународне мисије на Kосмету „обавезне да предузимају мере за осигурање безбедности верских објеката и верника. И Русија упорно позива на то“.

Она је најоштрије осудила насиље, како је рекла, радикалних Албанаца које годинама траје, а чија су мета Срби и православне светиње.

– То најбоље показује неодрживост косовске квазидржавности и доказује да је овај регион претворен у криминалну црну рупу на карти Европе – закључила је портпаролка руског МИП-а.

 

KOMENTARI3 коментара

  1. garo says:

    Da, pa sta onda kopilan prdi? Neka velika sila najavila povlacenje KFORa sa KiM.

  2. 1389 says:

    Rusi dolaze na KiM to ZAPAD ubija... Uskoro u Bondstilu Rusi sa Kinezima...

  3. За Србију says:

    Ste\u Sile Tame sa svih strana. Mora'e da pukne. Spremajmo se.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u