РУСИЈА ПОСЛЕДЊИ ПУТ ПРУЖА РУКУ НЕМАЧКОЈ: Да ли се врата Москве затварају?

РУСИЈА ПОСЛЕДЊИ ПУТ ПРУЖА РУКУ НЕМАЧКОЈ: Да ли се врата Москве затварају?

12 октобра 2020

„Не сећам се да су за протеклих 30 година руско-немачки односи били толико пуни конфликата и сукоба као сада“, рекао је немачки политички аналитичар Александар Рар за новине „Взгљад“. Тако је он прокоментарисао изјаву руског Министарства спољних послова о немогућности да се води „уобичајени бизнис“ са Паризом и Берлином.При том, Рар је позвао да се посебно обрати пажња на поруку председника Русије Владимира Путина да он, „можда последњи пут, пружа Немцима руку с намером вођења дијалога под условима узајамног поштовања. Дакле, врата још нису затворена, али се полако затварају“, нагласио је стручњак.

Коментаришуц́и реакцију немачког бизниса на изјаву руског Министарства спољних послова, Рар је рекао да је „бизнис сада у очајаној ситуацији јер је био спона у дипломатским односима две земље и то у вец́ој мери од културних или грађанских покрета“.

Према политикологу, „немачки бизнис више нец́е добијати подршку од немачких власти“. „При том, немачки бизнис није за то крив, остао је у Русији и покушава да се спаси из ситуације у којој се нашао“, додао је експерт.

Експерт верује да немачка канцеларка „треба да схвати да, у сваком случају, са тако великом и важном земљом попут Русије“ треба да покуша да води ако не пријатељску политику, онда, према речима саме Меркелове, „политику суживота“ у заједничком европском дому.

„Али ја се не сећам да су за протеклих 30 година руско-немачки односи били толико пуни конфликата и сукоба као сада“, нагласио је Рар.

У исто време, Рар је негирао верзију да је погоршање руско-немачких односа повезано са америчким компромитујућим доказима о Меркеловој, иако је истакао да „Американци прислушкују телефон госпође Меркел месецима, ако не и годинама, – то је чињеница, и сама Меркелова то зна“.

„Политика Меркелове према Русији повезана је са њеном личном биографијом, са њеним сец́ањима, са менталитетом и искључујем могућност да њену политику контролишу Американци“, закључио је експерт.

(Балканрус/Взгљад)

KOMENTARI4 коментара

 1. Avangard-Kinzal says:

  Rusi su trebali '45.produžiti rat za bar još nekoliko meseci i trpati nemce u gasne komore u Dahau i pobiti ih najmanje 27 miliona tj.sve muškarce. Ovako opet sa tim glupim narodom imaju reprizu. Nemci razumiju samo mač na vratu.

  • Zorana says:

   U ovome se slazem sa tobom. To je moralo da se tako zavrsi, ali posto Rusi nemaju pameti, oni su negovali svoje dzelate u istocnom delu njihove zemlje, a onda im jos i pomogli da se ponovo ujedine u veliku genocidnu tvorevinu koja opet sprema genocid nad Rusima. I gle cuda, i tebi se omakla normalna izjava. Hvala Bogu da si dosao pameti i vratio se na nasu srpsku stranu.

   • Зли Вук says:

    Никад није касно да се грешка из 45 исправи.Како Немци не престају да изазивају судбину и провоцирају на крају крајева и оружани сукоб - ако Руси морају поново да марширају на Берлин треба им рећи да се не враћају док целу немачку не потепсијају - претворе у равну пустињу.

    • Zorana says:

     Slazem se. Sa nemcima treba zavrsiti jednom zauvek i to onako brutalno kao sto su britanci i ameri zavrsili u Drezdenu. Smao imaj na umu da u Rusiji to skoro niko ne shvata. Bar ne ovi na vlasti. Na vlasti su nerusi i komunisticki defetisti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u