РУСИЈА ПОСТАВИЛА УЛТИМАТУМ: Американци, имате још месец и по дана, после тога нема назад!

RUSIJA POSTAVILA ULTIMATUM: Amerikanci, imate još mesec i po dana, posle toga nema nazad!

7 aprila 2021

Moskva je upozorila Vašington na posledice provokativne politike Kijeva na istoku Ukrajine, saopštio je zamenik šefa ruske diplomatije Sergej Rjabkov.

„Primetna je sve provokativnija i drskija politika Kijeva i njegovih zapadnih pokrovitelja na čelu sa SAD. Vašington treba da zabrinu posledice ove koordinisane politike“, rekao je Rjabkov.On je dodao da su predstavnici Moskve i Vašingtona razgovarali o situaciji na jugoistoku Ukrajine.

„Imali smo kontakte sa američkom administracijom o situaciji u Donbasu. Mi smo na iscrpan način izložili američkoj strani šta se tamo dešava“, rekao je on, dodavši da ne vidi smisao vraćati se više na ovu temu.

Podsetimo, Kijev je 2.aprila optužio Moskvu za povećanje vojnog prisustva u Donbasu. Ministarstvo odbrane Ukrajine smatra da je Rusija nagomilala redovnu vojsku na granici i intenzivirala obuku jedinica narodne milicije samoproglašenih republika DNR i LNR. Međutim, Moskva je saopštila da se radi o redovnim vojnim vežbama koje ne predstavljaju pretnju ni jednoj državi.

KOMENTARI12 komentara

 1. M says:

  Baš su Rusi smiješni!Oni upozoravaju USA da treba(USA)biti zabrinuta zbog svoje politike u Ukrajini!A ne shvaćaju jadni da ta politika zaoštravanja-rata u Ukrajini, paše USA jer će natovariti problem Rusiji i Europi na glavu,a ako se proširi,onda i cijeloj Euro-Blistok-Aziji,a oni,USA,će ostati daleko!Jer tko god bude gađao USA,onda će i USA gađati njega,a to si nitko pametan ne želi priuštiti!Zato će USA nastaviti zaoštravati situaciju protiv svojih glavnih protivnika u svijetu,jer je daleko od njih kad im uvali vrući krompir!

  • Sokoćalo says:

   Odakle tebi ideja da je Amerika daleko. Kao drugo svi američki brodovi će vrlo brzo biti na dnu Crnog mora. Svaki američki brod je legitimna meta ruskih raketa

  • independent says:

   Danas u doba hipersonicnih raketa sve je blizu Za 30minuta raketa je u bilo cijem dvorištu.Niko nece ostati postedjen kada krene svetski rat.

 2. miliorad5 says:

  Nema šta sukob je siguran,nadam se da će rusi udariti one koje treba udariti preko P.,nije to šugava ukrajinska armija koja će se verovatno raspasti bez amričke podrške ,treba odmah direktno zmiju u glavu, iz sve snage da izleti iz patika bre.Sve ostalo NIJE demonstracija sile nego SLABOSTI.Zapadni čopor mora da VIDI šta ga čeka i na koga je udario,to će možda da ih otrezni i smiri u prohtevima,ali poruka mora da bude MOĆNA i RAZORNA.

  • test01 says:

   tako je milorade - da je Rusija jos ranije odlucnije reagovala ne bi im ovo palo na pamet. Mislim da to rade da bi blokirali zavrsetak Severnog toka. Putin ne moze da izbegne ono sto je neizbezno i sa popustanjem dovodi Rusiju u jos goru poziciju!

 3. Rista says:

  Ruska politika u Čečeniji je dovela do kompletne predaje Čečenije a onda je sledila razrada od strane Zapada koju Rusija nije uspela da spreči. Na vrhu je lukavi Kadirov koji se praktično trći Rusima ali iza njega čečenske organizacije ratuju kao članovi Isila, organizuju napade širom Rusije, ubijaju ruske policajce širom Čečenije i sasvim mirno se spremaju za "bolja vremena". Ruska intervencija u Gruziji je bila katastrofa i Gruzije i Rusije. Gruzija je pocepana kao i Jugoslavija, stvorene su 3 države a Amerika je ušla u Gruziju kao što je uradila i sa Korejom. Južna Koreja je Američka vojna struktura, Severna Koreja nemoćni ostatak nekadašnjeg velikog naroda. Ruska intervencija u Jermeniji je odbranila Nagorno Karabah ali na opšte nezadovoljstvo Jermena, ruska vojska se postavila tako da Jermenija nema pristup Nagorno Karabahu. A onda je u Jermeniju, koristeći nezadovoljstvo Jermena ruskom operacijom, ušla Amerika i danas je preuzela vlast u Jermeniji. Pocepan je Azerbejdžan ali nije poražen i vidimo da je druga Ruska intervencija samo doprinela usponu Azerbejdžana, povratku Nagorno Karabaha sa pravoslavnim Jermenima Azerbejdžanu, islamskoj državi. Rusija je u Jermeniji intervenisala kao Amerika u Srbiji. Slično kao i razvoj Čečenije. Sada i Azerbejdžanu ostaje da čeka još bolja vremena čak uz podršku Rusije. Ruska vojska je ušla u Siriju, ali ni tamo ne uspeva da završi operacije i već je naveliko zaglavljena u zaleđeni sukob kojem se ne vidi kraj. Akcije Rusije u zadnjih 30 godina su sve bile trenutno uspešne a pretvorile se kasnije u noćnu moru. Dakle, nisu bile završene i nastavci sukoba su neizbežni. Rusija nema snage ili nema znanja ili nema volje da završava svoje akcije. U Ukrajini Rusija zaista nije reagovala direktno ali je učinila niz grešaka koje je jednom Milošević morao da napravi, dakle to nisu greške Miloševića, jer je srpska vojska bila nemoćna pred udarima zapadne avijacije i Milošević je predavao teritoriju za teritorijom. Sačuvao je bar ponešto i to nešto nam danas oduzimaju. Ukrajina je ogromna država sa 40 miliona stanovnika i ostaviti takvu državu nepobeđenom, još je gore nego sa Gruzijom. Tako velika država ima velike šanse da se oporavi i vojno i ekonomski, samo joj treba vreme. Ruska NE intervencija ili donekle uzdržana i manje-više panična reakcija je Ukrajini dala sve vreme ovog sveta da se oporavi i da polako sprema udare po otcepljenim teritorijama sa Rusima. Ukrajina može da žrtvuje trenutno dobrobit Ukrajinaca za vojni uspeh a kasnije da se oporavi kao pobednik. Tako nešto je uspešno uradila Kina. I Kinu je na kraju podržao Zapad i Rusija danas kleči pred Kinom. Ukrajina nije u istoj situaciji, ali neka kopija Kine može da se dogodi u Ukrajini. Srbija je mala država sa malobrojnim narodom i mi nismo imali snage i moći da završimo bilo koju akciju. Ali Rusija nije mala Srbija. Ili jeste?

  • test01 says:

   Odlicna analiza Risto - mislim da danasnja Rusija nema znanja a ni pravu strategiju da dovede stvari do kraja. Jedino su odradili Krim ali to nije dovoljno i kao sto rece sada im se sve to vraca i posledice i zrtve ce biti mnogo vece nego da su to odmah resavali. Rusko rukovodstvo je "mlako"... Treba biti brutalan i ponasati se kao velesila a ne kmeciti "nasi partneri". Diplomatija se koristi kada je stvar resena.

 4. persida says:

  Rusko razmisljanje: Vasinton bi morao da se zabrine sto Vasington zeli da unisti Rusiju.

 5. Gagi says:

  U cemu je problem Ruske politike. Vecito se mi Sloveni branimo od nasrtaja neizivljenih budala koji zele tudje, jednostavno receno, lopova. Kakav je problem ako neko krajnje moralno i uzdrzano ceka da budala dodje sebi. Naravno da je to jalov posao jer je budala uvek budala. Sto da mi Sloveni koji smo uvek bili zivotno dostojanstveni palimo zemljinu kuglu. Neka to rade oni koji su to uvek radili, oni koji su ljudsku istinu i cast javno razapeli. Kasnije su tu istinu ponovo lopovski oteli za sebe i dzelat postaje zrtva sa kojom manipulisu do dana danasnjeg i lazu narode. Nisam bas siguran da ce dobro proci, Tesla je do kraja znao sa kim ima posla.

  • persida says:

   Gde nadje Teslu, pa on je radio za americku vojsku i bio poslusan magarac. Napravio je prvu HARP eksploziju na ruskoj zemlji, od svih zemalja bas tamo.

   • Gagi says:

    Uskoro ces videti GDE sam ga nasao, sacekaj jos neki dan. Zar ti se ne cini da je ovolika opustenost iznenadjujuca i neshvatljiva. U skorije vreme ce biti sve jasnije, samo cete morati svi da stavite antifone da bi sacuvali sluh.

    • Gagi says:

     Sta se to desavalo u Iraku, cime su pobijene posade tenkova a da granata nije pogodila tenk niti je zapaljen. Izvlacili su ih posle zavrsenih sukoba bez vidljivih povreda. Proucavao sam fenomen,kako su to Srbi u Krajini koji su ziveli u udaljenim zaseocima bez struje i bilo kakvih informacija o desavanjima, najednom svi poceli da se pakuju za bezaniju. Kako i kojim nacinima stizu te naredbodavne informacije i sve druge informacije do ljudskog uma. Jeste Tesla radio za amere, nije sporno, morao je. Njegov hotel u kome je ziveo, Njujorker, bio je najveci elektronski predajnik na svetu, gde je i ko imao prijemnik, pitanje je sad. Nagledacete se narode jos svakakvih cuda za neki dan.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *