РУСИЈА ПОВЛАЧИ ВОЈСКУ ИЗ ДОНБАСА?! Шта се тамо догађа?

RUSIJA POVLAČI VOJSKU IZ DONBASA?! Šta se tamo događa?

16 decembra 2017

OEBS je potvrdio da Ruska Federacija povlači svoje predstavnike iz Zajedničkog centra za kontrolu i koordinaciju (ZCKK) u Donbasu.

“Predstavnik oružanih sbaga Ukrajine iz ZCKK, koji se nalazi u gradu Soledar (79 km severno od Donjecka) koji kontrolišu ukrajinske snage, 14. decembra je predao OEBS-u pismo ministra odbrane Ruske Federacije, u kojem se saopštava da se Ruska Federacija sprema da povuče sa teritorije Ukrajine sve oficire svojih oružanih snaga iz ZCKK“, rečeno je u OEBS-ovoj službi za medije.

Povlačenje ruskih predstavnika iz ZCKK je uslovljen pritiskom i kršenjem osnovnih diplomatskih normi sa ukrajinske strane.

Zajednički centar za kontrolu i koordinaciju je diplomatsko telo u čijem su sastavu visoki oficiri ruskih i ukrajinskih oružanih snaga, a cilj centra je mirno regulisanje sukoba u Donbasu. Ruski oficiri u ZCKK su jedini zvanični predstavnici Ministarstva odbrane Rusije u Ukrajini.

(Pravda.rs)

KOMENTARI7 komentara

 1. goran says:

  Putin je Sloba koji izdaje sopstveni narod. Zasto povlacenje, ostavljaju ukrajinske Ruse da ih gaze ukrajinski nacisti? Politika prema Ukrajini otkriva licemerje ruske politike. Oni smeju samo da se bore samo za interese Iraela (primer: Sirija), ali ne i za interese Rusije (primer: Ukrajina).

  • Dragan says:

   Nisi razumeo povlači se nekolicina oficira iz tog nekog tela koji nema veze sa pripadnicima proruske vojiske Donbasa. I to zbog ukropa koji stalno nešto miniraju u dogovorima. Nikada Rusija neće izdati svoj narod nigde u svetu.

  • Goran Swe says:

   Trolovanje ludom radovanje.

  • Velika Metla says:

   Goran,vidiš li nesklad između teksta i naslova? U naslovu piše "vojsku",a u tekstu vojne predstavnike iz ZCKK! A inače,Rusija NEMA vojsku u Donbasu! Iako to demokuratski zapad želi obavezno da joj prikači!

 2. ilija says:

  zato se povlace jer je ukrajina naoruzana do zuba sa svakim oruzujem ubojetim i atomskim zna on zasto povlaci tamo ce se tuci ukrajina i rusija sa atomskim orudem

 3. Velika Metla says:

  Ne napuštaju Donbas nego saradnju u organizaciji ZCKK,koja je u sastavu one naci-organizacije imena OEBS! OEBS je inače i tu pokušao da "muti vodu",kao uostalom i svuda gde su bili!

 4. M says:

  Sad nek Zapad na terenu surađuje s kontra stranom preko"na vrbi svirale"!To je zdravo za bubrege,lakše se diše.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *