РУСИЈА ПОВУКЛА ДРАСТИЧАН ПОТЕЗ: Тиче се нуклеарног оружја, огласили се Американци

RUSIJA POVUKLA DRASTIČAN POTEZ: Tiče se nuklearnog oružja, oglasili se Amerikanci

29 marta 2023

NAKON što se Rusija prošlog meseca povukla iz sporazuma o kontroli nuklearnog naoružanja Novi START, zamenik ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov izjavio je danas da zvanična Moskva obustavlja razmenu podatka o svojim nuklearnim aktivnostima sa SAD, uključujući i probna lansiranja.

Sjedinjene Američke Države obavestile su u utorak Rusiju da više neće razmenjivati podatke o svojim nuklearnim snagama, potvrdila je Bela kuća, opisujući ovu promenu kao odgovor na odluku zvanične Moskve da suspenduje svoje učešće u Novom START sporazumu o nuklearnom naoružanju, preneo je Rojters.U pogledu dogovora zvanične Moskve i Minska o raspoređivanju ruskog nuklearnog naoružanja na teritoriji Belorusije, Rjabkov je rekao da se Rusija nada da NATO shvata koliko je ozbiljna situacija oko planova Rusije da rasporedi svoje nuklearno oružje u Belorusiji.

– Nadajmo se da će članice NATO, ali što je najvažnije političari i zvaničnici iz vodećih zemalja NATO koji teže globalnom liderstvu na osnovu pravila i paradigmi koje su sami formulisali, adekvatno proceniti koliko je situacija ozbiljna – rekao je zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Riabkov, preneo je TAS S.

(Novosti)

KOMENTARI6 komentara

 1. Velika Metla says:

  Sa američkim satanistima ne treba imati nikakvog kontakta, niti bilo šta komentarisati po bilo kojem pitanju. Neka razmišljaju šta će Rusi uraditi.

 2. Kosovac says:

  Sada je svima jasno zašto onoliko uporno natezanje kriminalaca sa Zapada da sruše Lukašenka. Srećom, izjalovilo im se.

 3. Srbski Vitez says:

  Na žalost bojim se da neće! To su teško poremećeni idioti koji nisu konektovani na realnost života na ovoj planeti! Tek kada ih sprži nekoliko megatona na više lokacija odjednom, počeće da shvataju šta su izazvali svojim idiotizmom!!! Bagra pogana i degenerična!!!

 4. Rista Bre says:

  Pola istine je LAŽ! "NAKON što se Rusija prošlog meseca povukla iz sporazuma..." Amerika je polako bojkotovala sporazum i na kraju je "zbog sankcija" zabranila Ruskim inspektorima koji nisu mogli da dobiju vizu za posetu Americi, da dolaze i rade svoj posao. A onda su isto zbog sankcija, zabranili ruskim avionima da kontrolišu američki vazdušni prostor. Tek nakon negde oko godinu dana i Rusi su zabranili Amerikancima da kontrolišu Rusiju i ruski vazdušni prostor. Amerikanci su "suspendovali" sporazum još davno pre Rusije, ali KAO nisu se povukli. Kada je nakon nekoliko godina Rusija shvatila da su se Amerikanci praktično povukli iz sporazuma, Rusija nije mogla da uradi ništa drugo nego da odustane od daljih prevarantskih i neplodnih razgovora o Novom Startu. A sada na internetu i u svim Američkim medijima čitate da se "Rusija povukla" ali ne čitate da se prvo Amerika povukla. Tako i srpski kilavi mediji naveliko pišu. Tako priča i američki patriota iz Iraka Skot Riter, tako priča i pametni američki potpukovnik Daglas Mek Gregor, koji je inače sejao osiromašeni uranijum po KiM bacao bombe po BiH, Srbiji i Crnoj Gori. Jeste, sada pričaju neku svoju idiličnu novo istinu, ali i jedan i drugi su ubijali za Ameriku i iračku decu i srpsku decu i bacali osiromašeni uranijum po nama. No dobro, volemo ih sada pošto u ime Amerike sebe prikazuju kao "dobre, bivše američke patriote koji su plemenito ratovali". Riter dobija ospice kada ga neko javno pita "šta je radio u Iraku" i besni kako je on bio dobar i human američki patriota. Daglas tvrdi da osiromašeni uranijum uopšte nije opasan...Eto, sada znate ko su Daglas i Riter. I jedan i drugi su prerano penzionisani sa svojim nižim činovima i verovatno ih je to razbesnelo i sada se kao svete... A pola svog života su ubijali decu po svetu i bacali osiromašeni uranijum. Jeste, pokaj se i Bog će ti oprostiti...E, ali, oni se ne kaju za ono što su uradili. Ono tvrde da su sve radili patrijotski da je njihovo oružje koje su upotrebljavali bezazleno. Svaka čast.

 5. zajko says:

  Nisam siguran da bi shvatili ni posle nuklearne bombe, nece oni nikad stati po cenu unistenja planete,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *