РУСИЈА ПОЗВАЛА АЛБАНСКОГ АМБАСАДОРА на разговор, а протерује секретара амбасаде

RUSIJA POZVALA ALBANSKOG AMBASADORA na razgovor, a proteruje sekretara ambasade

8 februara 2021

Ambasador Albanije u Rusiji pozvan je u Ministarstvo spoljnih poslova, gde mu je uručena nota o proterivanju prvog sekretara ambasade.

„Ambasador Albanije Arben Gazioni pozvan je 8. februara u Ministarstvo spoljnih poslova Rusije, gde mu je uručena nota Ministarstva kojom se prva sekretarka albanske ambasade u Moskvi Jonida Drogu proglašava ‘personom non grata’. Njoj je naloženo da napusti teritoriju Ruske Federacije u roku od 72 sata“, navedeno je u saopštenju spoljnopolitičkog resora.MIP Rusije ističe da je „ruska strana preduzela ovaj korak kao odgovor na odluku Albanije da pod potpuno izmišljenim izgovorom protera iz zemlje prvog sekretara ruske ambasade u Tirani“.

„Postupke albanske strane posmatramo kao provokaciju sa ciljem sakupljanja političkih poena u uslovima predizborne kampanje koja je počela u Albaniji, dodvoravanja antiruskim snagama na Zapadu i dobijanja njihove podrške. Akcije albanske strane protivreče uveravanjima Tirane o želji za razvojem prijateljskih odnosa između naših zemalja i faktički odlažu izglede za prevazilaženje stagnacije u bilateralnim odnosima. Takva nedoslednost je za žaljenje“, izjavili su u Ministarstvu inostranih poslova Rusije.

Podsetimo, Ministarstvo inostranih poslova Albanije saopštilo je 21. januara da je ruski diplomata Aleksej Krivošejev proteran iz Albanije, jer je prekršio mere za suzbijanje epidemije virusa korona.

KOMENTARI3 komentara

  1. test01 says:

    cak i semenke drzave kao albanija sebi dozvoljavaju da izbacuju Ruske zvanicnike bez posledica, i onda se Rusi cude sta im se sve desava...

  2. Mosa says:

    drogu su trebali da proteraju i bez ovoga, sto poznato..

  3. Ivke says:

    E moji rusi sta ste dozvolili

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *