РУСИЈА ПОЗВАЛА АЛБАНСКОГ АМБАСАДОРА на разговор, а протерује секретара амбасаде

РУСИЈА ПОЗВАЛА АЛБАНСКОГ АМБАСАДОРА на разговор, а протерује секретара амбасаде

8 фебруара 2021

Амбасадор Албаније у Русији позван је у Министарство спољних послова, где му је уручена нота о протеривању првог секретара амбасаде.

„Амбасадор Албаније Арбен Газиони позван је 8. фебруара у Министарство спољних послова Русије, где му је уручена нота Министарства којом се прва секретарка албанске амбасаде у Москви Јонида Дрогу проглашава ‘персоном нон грата’. Њој је наложено да напусти територију Руске Федерације у року од 72 сата“, наведено је у саопштењу спољнополитичког ресора.МИП Русије истиче да је „руска страна предузела овај корак као одговор на одлуку Албаније да под потпуно измишљеним изговором протера из земље првог секретара руске амбасаде у Тирани“.

„Поступке албанске стране посматрамо као провокацију са циљем сакупљања политичких поена у условима предизборне кампање која је почела у Албанији, додворавања антируским снагама на Западу и добијања њихове подршке. Акције албанске стране противрече уверавањима Тиране о жељи за развојем пријатељских односа између наших земаља и фактички одлажу изгледе за превазилажење стагнације у билатералним односима. Таква недоследност је за жаљење“, изјавили су у Министарству иностраних послова Русије.

Подсетимо, Министарство иностраних послова Албаније саопштило је 21. јануара да је руски дипломата Алексеј Кривошејев протеран из Албаније, јер је прекршио мере за сузбијање епидемије вируса корона.

KOMENTARI3 коментара

  1. test01 says:

    cak i semenke drzave kao albanija sebi dozvoljavaju da izbacuju Ruske zvanicnike bez posledica, i onda se Rusi cude sta im se sve desava...

  2. Mosa says:

    drogu su trebali da proteraju i bez ovoga, sto poznato..

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u