Rusija pravi najbolji tenk do sad

Rusija pravi najbolji tenk do sad

28 juna 2013

T-90S-001-370635103NOVI tenk, koji će biti proizveden za rusku armiju, prevazići će ne samo postojeće, već i buduće zapadne konkurente, – izjavio je zamenik ministra odbrane RF Jurij Borisov, a prenosi agencija RIA Novosti.

„Novi tenk biće po svojim borbenim karakteristikama i mogućnostima bolji od svih postojećih, kao i od onih koji se trenutno razvijaju u drugim svetskim armijama“, izjavio je novinarima Borisov.

Isto, prema njegovim rečima, važi i za buduće avio-sisteme i druge vidove naoružanja koji će biti proizvedeni za potrebe Oružanih snaga RF.

Borisov je istakao da se, kad je reč o završetku eksperimentalno-konstruktorskih radova na konstruisanju oklopne tehnike, vojnih brodova i avijacije, sa sigurnošću može reći da oni po svojim karakteristikama, u najmanju ruku, nisu lošiji od zapadnih konkurenata.

„A često ih nadmašuju, inače ne bi bilo smisla da se proizvode“, tvrdi Borisov.

Ruski konstruktori oružja, inače, pokazuju da imaju duha. Jer, 122-milimetarski reaktivni projektil 9M22K nazvali su „Nakit“, a 240-milimetarski reaktivni projektil MS-24 – „Nežnost“.

Posebnu pažnju u ovom smislu zaslužuju 23-milimetarski gumeni metak  kojem su dali ime „Pozdrav“, brodski radar MR-352 koji je nazvan „Pozitiv“ i avtomobil UAZ-3150 koji će se zvati –  „Šaljivdžija“.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Nebitno says:

    Kako ce biti ime tom tenku

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *