РУСИЈА ПРАВИ НАЈВЕЋИ НОСАЧ АВИОНА НА СВЕТУ – Шторм ће носити 90 авиона и 4.000 људи

RUSIJA PRAVI NAJVEĆI NOSAČ AVIONA NA SVETU – Štorm će nositi 90 aviona i 4.000 ljudi

27 aprila 2017

Štorm će moći da ugosti 90 borbenih aviona i koštaće neverovatnih 17.5 milijardi dolara.

Rusija navodno planira da izgradi „najveći nosač aviona na svetu“, piše britanski Independent, kako bi mogla da se nadmeće sa američkim brodovima klase Nimic. Ruski nosač Štorm moći će da nosi i do 90 lovaca, a koštaće čak 17.5 milijardi dolara.

Poznato pod nazivom „Projekat 23E000E“, plovilo bi trebalo da bude spremno za upotrebu do 2030. Međutim, da li će to zaista biti najveći nosač aviona na svetu kao što Moskva tvrdi, ostaje otvoreno pitanje.

Britanski sajt navodi kako će specifikacije ruskog Štorma nalikovati američkim brodovima klase Nimic, pre svega nosaču USS Džerald Ford.

Prema ruskom planu površina broda će biti jednaka veličini tri fudbalska terena, a prostora će biti dovoljno za 4.000 članova posade.

Za razliku od nosača Admirala Kuznjecova na koji se Rusija trenutno oslanja, a koji pokreću parni motori, novi brod će imati nuklearni pogon. Osim toga, zbog svoje veličine nosač će navodno imati i svoj poštanski broj.

KOMENTARI3 komentara

  1. M says:

    Koja debilana!Pa kad ga potope jednom rakeketom od 1 milion dolara,opet nista.To je za velike,bogate,mocne drzave s pomorskom tradicijom,koje znaju i hoce braniti svoje interese,a i mogu podnijeti njegov gubitak jer vec imaju 10 drugih nosaca u sluzbi.A rusima"turci"sad potopili veliki spijunski brod u C.moru,kod Bospora,vjerovatno na putu u Sredozemlje.Sluzbeno,sudar s turskim brodom zbog magle,jer ruski radari ne vide u magli.Nesluzbeno,nocu se nista ne vidi ni u japansko-korejskom moru,pa se i USA nosac aviona moze sudariti s japanskim ribarskim brodom.Ali vjerovatno nece.Zato rusima ne treba tolki nosac aviona.

  2. Dulu says:

    A oće da ima internet!?

  3. Dondon says:

    Svaka cast, mada u slucaju sukoba nosaci su najslabija karika. Usled ere izuzetno brzih raketa i torpeda nosaci aviona prakticno nemaju nikakve sanse kad jednom budu naciljani. Osim potapanja nosaci sa sobom u dubine nose i ogroman broj aviona tako da materijalna steta iznosi koliko i tepih bombardovanje manjeg grada.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *