РУСИЈА ПРЕД ВАНРЕДНИМ СТАЊЕМ: Путин потписао ОДОБРЕЊЕ

RUSIJA PRED VANREDNIM STANJEM: Putin potpisao ODOBRENJE

1 aprila 2020

RUSKI predsednik Vladimir Putin potpisao je zakon kojim se Vladi daje pravo da uvede vanrednu situaciju u zemlji.

Između ostalog, predlaže se da vlada Rusije dobije pravo da u slučaju pretnje ili nastanka pojedinačnih vanrednih situacija izvršava ovlašćenja koordinacionog državnog tela za sprečavanje i likvidaciju vanredne situacije.Zakon predviđa da Vlada dobije pravo da uvodi režim povećane gotovosti ili vanredne situacije na teritoriji cele Rusije ili u jednom njenom delu, kao i pravo da utvrdi obavezujuća pravila ponašanja u tim režimima.

Takođe je moguće uvesti ograničenja na veleprodaju i maloprodaju medicinskih proizvoda, poseban postupak njihove registracije, ako je potrebni u uslovima vojnih operacija, vanrednih situacija, sprečavanja i lečenja bolesti koje predstavljaju opasnost za druge.

Zakon predviđa i podršku turističkim operaterima.

Ranije je portparol Kremlja Dmitroj Peskov saopštio da Kremlj ne razmatra mogućnost uvođenja vanredne situacije u Rusiji zbog korone.

(rs.sputniknews.com)

KOMENTARIJedan komentar

  1. persida says:

    Vec sam ukazala da Putin u svemu kopira njegovog idola Vucica. Ovo je najveci dokaz, uvodi vanredno stanje ni za sta, tek da bi nastavio da jase nad ruskim narodom u nedogled.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *