Rusija predlaže Putina za Nobelovu nagradu za mir

Rusija predlaže Putina za Nobelovu nagradu za mir

1 oktobra 2013

putin--621x414Javne ličnosti i poslanici ruske Dume pokrenuli su inicijativu da imenuju ruskog predsednika Vladimira Putina za kandidata za Nobelovu nagradu za mir, imajući u vidu njegove napore da se zaustavi rat u Siriji.

Prema rečima deputata Josifa Kobzona, ruski predsednik je „više dostojan“ te nagrade, nego njen raniji dobitnik američki predsednik Barak Obama „koji je podržao agresivne akcije SAD“, prenele su Ria novosti.

Koordinator Međunarodnog pokreta za zaštitu prava naroda Beslan Kobahija ocenio je da je Putin „bez sumnje ličnost 2013. godine“, kao i da ne veruje da će predsednik Rusije komentarisati ovaj predlog „zbog njegove skromnosti“.

Komitet za dodelu Nobelove nagrade nije želeo da komentariše ove navode ističući da se „imena kandidata drže u tajnosti“.

Putinov portparol Dmitrij Peskov rekao je da ukoliko ruski predsednik treba da dobije priznanje za doprinos mirnom izlazu iz sirijske krize, onda treba sačekati konkretne rezultate.

KOMENTARIJedan komentar

  1. darinko says:

    Naravno, i onda kad je dobije treba da je odbije...jer zaista je degradirana citava ta cirkusijada, i taj Nobel :) ko su uopste ti likovi koji odlucuju kome dati nagradu. Nakon sto je nagradu za mir dobio Husein Obama,a bilo je tu jos likova vise manje diskutabilnih, bilo bi zaista degradirajuce za gospodina Vladimira Putina da uopste prihvati takvu bezveznu nagradu ( cak ni pod izgovorom da "prihod od nagrade ide u humanitarne svrhe" ..)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *