РУСИЈА ПРЕДСТАВЉА ВОЈНЕ ЦИЉЕВЕ ЗА 2023. ГОДИНУ Путин: Шокиран сам недавним признањем Меркелове

RUSIJA PREDSTAVLJA VOJNE CILJEVE ZA 2023. GODINU Putin: Šokiran sam nedavnim priznanjem Merkelove

21 decembra 2022

OČEKUJE se da će ruski predsednik Vladimir Putin danas na sastanku postaviti svoje vojne ciljeve za 2023. godinu, prenose mediji pozivajući se na Kremlj.

Sastanak sa zvaničnicima odbrane uključiće uvodnu poruku ministra odbrane Sergeja Šojgua.Prošle nedelje, Šojgu je posetio trupe uključene u, kako on naziva, specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini, nakon što je Ministarstvo odbrane objavilo formiranje „prve kreativne brigade“, uključujući pevače i muzičare, kako bi se podigao moral. Ministarstvo je saopštilo da je Šojgu „obišao područja raspoređenih trupa i proverio napredne položaje ruskih jedinica u zoni specijalnih vojnih operacija“, dodajući da je razgovarao sa vojnicima na liniji fronta.

Putin: Strani mediji ćute o granatiranju civila u Donjecku

Strani mediji i organizacije za ljudska prava ćute o ukrajinskim granatiranju civila u Donjecku, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin tokom razgovora sa vršiocem dužnosti šefa Donjecke Narodne Republike (DNR) Denisom Pušilinom u utorak.

„Skrećem pažnju da nijedan strani medij ili organizacija za ljudska prava nisu govorili o ovom pitanju“, rekao je Putin, komentarišući pojačano granatiranje Donjecka. S druge strane, Pušilin je rekao da je situacija takva od 2014.

„Da se ​​suočimo sa istinom: Donbas je pokušao da reši konflikt mirnim putem, a to je učinila i Rusija, koja je kao nacija garant učinila sve što je bilo u njenoj moći, pa i više od toga. Kad bismo samo mogli da predvidimo – na osnovu onoga što smo videli tokom pregovora – da se Evropi i Zapadu ne može verovati“, rekao je Pušilin i dodao da je šokiran nedavnim priznanjima bivše nemačke kancelarke Angele Merkel.

„Rekli su da ne planiraju da ispoštuju bilo kakve obaveze, da su potpisali dokumente samo da bi kupili vreme i naoružali Ukrajinu“, rekao je Putin.

KOMENTARI7 komentara

 1. radmila says:

  Ako je mislio samo na to sto je izbrbljala onda je u redu sto je sokiran. Inace, jasno je i laicima da "ta" strana nikad ne ispostuje nista dogovoreno. Farsa.

  • Bond says:

   Profesionalni obaveštajac š o k i r a n saznanjem iz štampe? 😂

 2. persida says:

  Vojni ciljevi takozvane Rusije su da Putin ostane na vlasti jos 200 godina. A, ako ga balsamuju kao Lenjina, mozda i malo duze.

 3. ostrogorski says:

  Nije nego. Rusija - najmoćnija civilizacija u istoriji sa moćnim atributima kao obaveštajna služba, diplomatija, obrazovanje, sveobuhvatni kultura, tek sada shvata da tzv zapadni svet prestavlja otpad ljudskog roda? Rekao bih da je to "blaženo neznanje" Rusije predstavljalo strategijski kupovanje vremena za sveobuhvatni pripreme konač og obračuna sa zločinačkom NATO hobotnicom i pridruženi karikatura državama...Da na ovoj planeti ne bude genocida i pljačke.

  • persida says:

   Ma, borice se Putko protiv baba Nate do poslednjeg ukrajinskog vojnika, a NATO drzavu nijednu ne sme da pipne. Pametan je Putko i pokvaren manipulant. Kao i svaki politicar, svi su oni isti, samo se nase emocije vezuju za neke od njih, ali to je nas problem, a ne njihov.

 4. Majstor Života says:

  cilj rata je samo da se što duže ratuje, da obični ljudi, "beskorisne izjelice" što više stradaju,. I Rusi, i ukrajinici i svi ostali narodi na Zapadu i Evropi, indirektno- kroz inflaciju, nestašice, krizu, sve veću skupoću, glad, itd.. za planove velikog reseta i predsjednika Svjetskog ekonomskog foruma Klausa Švaba, operativca za 2 jevrejske familije, koje vladaju svijetom: Rotšildovih i Rokefelerovih. Koji su vlasnici FED-a. I Zelenski i Putin i Makron i Bajden i Šolc i svi ostali, kao i ove figure ovde u regiji Vučić, Plenković, Đukanović,.. i Izetbegović, Dodik, Čović..itd- svi igraju za iste gazde... samo se obična glupa narodna masa, pali na nacionalizme, granice, teritorije.. dok se oni smiju i piju šampanjac Putin je od svojih mladih dana povezan sa sektom Habad Lubavič. I više od 30 godina je prijatelj i sa Klausom Švabom i sa Henrijem Kisindžerom, koji je Putina posjećivao nekoliko puta, zadnji put 2016. u Kremlju. Švab je zadnji put bio kod Putina krajem 2019.

  • persida says:

   Dobro kazes, ali nas narod je zatucan da to razume. Shvataju samo do ograde, ali ne i preko nje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *