РУСИЈА ПРЕДУЗЕЛА КОНКРЕТНЕ МЕРЕ: Забрана НАТО бродовима

RUSIJA PREDUZELA KONKRETNE MERE: Zabrana NATO brodovima

19 oktobra 2018

Ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov planove Kijeva da održi zajedničke vojne vežbe sa NATO-om u Azovskom moru smatra nerealnim i kaže da Moskva to neće dozvoliti.

„Ukrajina želi da izvede vojne vežbe sa NATO-om, ali tamo se više neće moći proći, jer naš dogovor sa Ukrajinom zahteva dozvolu za prolazak vojnih brodova u Azovsko more“, rekao je Lavrov u intervjuu za „RT Francuska“, „Pari mač“ i „Figaro“.„Međutim, Ukrajinci žele da održe te vojne vežbe. Aktivno ih na to podstiču“, naveo je Lavrov.

Prema rečima šefa ruske diplomatije, akcije NATO-a kod ruskih granica imaju provokacioni karakter.

„Akcije poput gomilanja naoružanja na našim granicama, želje za modernizacijom transportne infrastrukture u Evropi kako bi američko teško naoružanje i, verovatno, oružje drugih država NATO-a lakše stiglo do naših granica su otvorene provokacije. Nisu provokacione naše vežbe sa Kinom usred Sibira, već su takve vežbe NATO-a u Ukrajini, Gruziji i u Crnom moru“, izjavio je Lavrov.

Raspoređivanje divizija u Poljskoj

Šef diplomatije je dodao da bi raspoređivanje stalnih američkih divizija na teritoriji Poljske bilo direktno kršenje Osnovnog akta Rusija-NATO i zvanična Moskva će pratiti takve procese, jer se to tiče njene bezbednosti.

„Pratićemo sve vojne vežbe koje sada izvodi NATO u baltičkim zemljama, Poljskoj, Rumuniji, drugim državama; raspoređivanje kontingenata Nemačke, Kanade, Engleske i Francuske na Baltiku, u Poljskoj; ideju naših poljskih kolega da pozovu američku diviziju na svoju teritoriju, što će predstavljati direktno kršenje Osnovnog akta Rusija-NATO, koji zabranjuje raspoređivanje značajnih borbenih snaga na stalnoj osnovi na teritoriji država-članica NATO-a iz Istočne i Centralne Evrope. To su vrlo interesantni procesi“, izjavio je on.

(Sputnjik)

KOMENTARI11 komentara

 1. Zoran says:

  Dosli vam pred vrata, samo jos da udju u kucu.

  • Miraš says:

   Da bi ukrajinski ratni brodovi ušli u Azovsko more moraju najpre da zatraže dozvolu od Rusije za prolaz kroz Kerčko-jenjikalski kanal i zatim da prodju ispod luka novog krimskog mosta! Kada traže dozvolu za prolaz njima treba i usluga sprovodnika brodova, to znaći da nekih sat -dva dok prolaze kroz taj kanal i ispod luka novog mosta moraju imati pratnju brodova obalske straže pogranične službe Ruske Federacije. Sve to je u skladu sa pravilima i normama medjunarodnog pomorskog prava i merama bezbednosti.

  • Miraš says:

   Ta ista pravila da traže dozvolu, da ona treba da bude odobrena i da im pritom mora biti odredjena pratnja itd. važe i za sve druge ratne brodove pa i za američke. Rusi mogu da ne daju tu dozvolu američkim brodovima i šta će onda amerikanci da rade? Ako pokušaju nasilni ulazak biće zaustavljeni. Inače Krim ima dva sistema S-400 i sa njim kontroliše celu oblast Crnog mora uključujući i Azovsko more i priobalnu oblast. .... Kad bi ušli u Azovsko more e baš imaju [ta da vide a posebno "imaju" gde da plove jer Azovsko more je najpliće more sveta. Njegova prosečna dubina je 13 metara, a najveća dubina je 15,3 metara.

  • Miraš says:

   Pomenuti ulazak američkih i NATO brodova u Azovsko more potencijalno je ozbiljna pretnja za Donjeck i ceo Donbas jer ukrajinske luke na obali tog mora Berdjansk i Marijupolj južno su od Donjecka.

  • dr.Paki says:

   Da,još samo.

 2. živoder iz Oseka i Ovčare says:

  teraj ta nato gowna iz ruskog Azovskog mora.

 3. Milivoj Trbojevic says:

  Putine Koji si ti Car Nato ti Pred Vratima Kuce Samo Sto nije usao u KUCU

  • Deda Micko says:

   Putin je za tu priliku narucio iz Srbije leb i so, da ih lepo doceka.

  • Milica says:

   Koja si ti strašljiva kukavica. Crno more sve više liči na rusko jezero u kome drugim vojnim silama nema mesta! Umesto da primetiš da Krimski most nije samo veza Krima sa Rusijom nego je i brana za ulazak ratnih brodova severnije u Ayovsko more strah ti je popio mozak. Još važnije je da na samom Krimu Rusija ima dva sistema S-400 s kojima može da eliminiše neprijateljska dejstva na prostoru celog Crnog mora i Azovskog mora i priobalnog područja svih zemalja crnomorskog regiona.

 4. petrovgrad says:

  Pijanduri Jelcinu nisu se tako blizu primicali. Razlog je jasan. Pijani Jelcin imao je pijane generale, a oni su mogli da pritisno crvene dugme i da naprave velki, veliki vatrmet.

 5. Beli Orao says:

  Hijene uokolo škevuću , frču , sline a kad sjevne nestaće ih!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *