РУСИЈА ПРЕЛАЗИ У ОФАНЗИВУ: Путинов захтев открива намере Русије!

RUSIJA PRELAZI U OFANZIVU: Putinov zahtev otkriva namere Rusije!

25 novembra 2019

SVET se suočava sa ozbiljnim izazovima i pretnjama – ocenio je Vladimir Putin.

Na sednici nacionalnog Saveta bezbednosti upozorio:

„Postoji mnogo faktora koji stvari čine neizvesnim, munjevito se razvijaju tehnologije, naravno – i vojne, a konkurencija i suparništva sa pojačavaju i poprimaju nove forme. Rusija zato mora adekvatno i tačno prognozirati razvoj situacije“.Ukazao je da Rusija – upravo imajući u vidu promene koje dolaze – mora „razvijati svoj vojeni potencijal“.

Ruski lider je ocenio da je njegovoj zemlji odmah potrebno da proširi i poveća svoje mogućnosti u oblasti špijunskih i udranih bespilotnih letelica, vojnih robota, hipersoničnih, laserskih  i visokopreciznih oružja.

Još je precizirao: „Potrebna su nam oružja na novim tehničkim principima i robotizovani sistemi koji će moći da obavljaju različite zadatke na bojnom polju“.

Rusija će tokom 2020-te razraditi svoj novi državni program naoružavanja do 2030-te.

Putin je zatražio da Oružane snage RF  udeo savremenog naoružanja i tehnike podignu na 70 odsto.

Precizirao je da je taj procenat već 68 odsto i dodao da Rusija trenutno ima i oružja kakva druge zemlje neće imati još godinama.

KOMENTARI8 komentara

 1. E.Lirsch says:

  Eeee ako 'e rek'o… onda nista.

 2. M says:

  USA-Zapad izgleda težište budućih oružja pomiče prema sofisticiranom NANO-oružju,tj.mikrooružju!Pa će npr.neki cilj napasti ne samo s velikom raketom,nego i s milion nano-robota,od kojih će neki izviđati,neki ubijati ljude,neki tražiti i ubijati točno određene ljude,neki raditi diverzije,itd.!A protiv kojih je S-500 i sl.nemoćan!

  • padre says:

   A jadni Rusi ne znaju, šta je to nano!

  • Miloš Lujić says:

   Protiv njih je s 500 nemocan da,ali da li je Amerika nemocna protiv atomskih raketnih udara?

 3. Slobodanka says:

  Šta god da masoni sa Zapada kuvaju i zakuvavaju po svetu, Rusija neće dozvoliti da njena teritorija bude napadnuta. Slično je stanje kao 1941 godine pred drugi svetski rat, samo što je sada naoružanje značajno naprednije i raznovrsnije.

 4. Slobodanka says:

  Konačan ishod nekog sukoba opredeljuje oružje. Strana koja ima naprednije naoružanje unapred je jasno da će biti pobednik. Ako poseduje najnaprednije naoružanje koje drugi ne poseduju, time Rusija odvraća od pokušaja napada na svoju teritoriju, što je najbolje moguće rešenje.

  • persida says:

   A sta ako u Rusiji bude sabotaza, pa rusko oruzje bude samo delimicno upotrebljeno? Ne mislite valjda da od katastrofe u Cernobilu nijedan Rus nije debelo zaradio? Ruse ne moze niko da vojno pobedi, ali oni ce prodati sami sebe, to je u njihovom mentalitetu, u tome su isti kao Srbi.

  • persida says:

   Da li je Slobodanka citala knjigu ruskog istoricara Platonova "Rusija pod vlascu masona"? Ne verujem, jer ona miasli da masoni zive samo van Rusije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *