РУСИЈА ПРИПАЈА КАЗАХСТАН?! Шојгу одмах одговорио

RUSIJA PRIPAJA KAZAHSTAN?! Šojgu odmah odgovorio

18 marta 2021

MINISTAR odbrane Rusije Sergej Šojgu nazvao je fantazijama saopštenja da Rusija navodno želi da priključi sebi Kazahstan.

Novinar portala „Tengrinews“ u intervjuu sa Šojguom primetio je da u republici „postoje oni koji ozbiljno misle da Rusija želi da pripoji sebi Kazahstan“.

– Znate, ovakve vrste pitanja strpljivo slušam, samo zato što ste vi veoma obrazovani, veoma pametan i, neću kriti, veoma šarmantan čovek koji odlično poznaje istoriju i razume je. Međutim, prestanimo sa fantaziranjima – rekao je Šojgu.Po njegovim rečima, „može se mnogo diskutovati, ali nas (Rusiju i Kazahstan) odavno vezuju bratski odnosi. Ne postoji apsolutno nikakav razlog da delimo nešto među sobom. Jer, mi smo povukli demarkacionu granicu još 1998. godine“.

– Štaviše, potpisali smo sporazum o granicama, čini mi se, 2005. godine. Imamo odlične odnose, zašto se mešati u sve to? – dodao je ministar.

Prošle godine ministri odbrane Rusije i Kazahstana Sergej Šojgu i Nurlan Ermekbajev potpisali su revidirani sporazum o vojnoj saradnji.

(Sputnjik)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *