РУСИЈА ПРИРЕДИЛА ИЗНЕНАЂЕЊЕ ПОПУТ СОВЈЕТСКОГ САВЕЗА: Нуклеарне подморнице на америчким обалама

РУСИЈА ПРИРЕДИЛА ИЗНЕНАЂЕЊЕ ПОПУТ СОВЈЕТСКОГ САВЕЗА: Нуклеарне подморнице на америчким обалама

14 марта 2023

САД су прилично нервозне због изненађења добијеног од Русије. Ову информацију су поделили кинески војни аналитичари.

Током протекле године односи између САД и Русије су се значајно погоршали, стране су заправо потпуно прекинуле дипломатске контакте, и на све могуће начине се супротстављају на светској сцени.Према речима кинеских стручњака, пре извесног времена, из САД су стигле крајње неочекиване вести, везане за активности Руске Федерације у „дворишту” Американаца.

„Америчка војска се жали, да су руске нуклеарне подморнице почеле да увежбавају маневре у совјетском стилу, код обала Сједињених Држава.“

У западним медијима су се појавили текстови, према којима је америчка војска озбиљно забринута због активности руске подморничке флоте, који са завидном редовношћу вежбају маневре у такозваном совјетском стилу.

Нуклеарне подморнице приближавају се америчкој обали и потом нестају без трага. Они то раде тако вешто, да се сви напори Оружаних снага САД да пронађу ове подморнице, завршавају неуспехом, а то је прилично узнемирујуће за Пентагон.

„Нуклеарне подморнице су кључни елемент у руском концепту стратешког одвраћања“, тврде кинески стручњаци.

У време СССР-а, совјетске подморнице су биле чести гости у водама које се налазе у близини Сједињених Држава. Волели су да „вуку за нос“ своје противнике, који су уложили много труда и средстава тражећи подморнице потенцијалног непријатеља.

Kако преносе западни медији, Руска Федерација је одлучила да обнови ову праксу. С обзиром на то, да су у последњих 30 година подморнице руске морнарице постале још тише и технички напредније, њихова потрага ризикује да постане права ноћна мора за Сједињене Државе.

(Wебтрибуне.рс)

KOMENTARI2 коментара

  1. persida says:

    Otkud vi u pola tri??? Ha ha

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u