РУСИЈА ПРИРЕДИЛА ИЗНЕНАЂЕЊЕ ПОПУТ СОВЈЕТСКОГ САВЕЗА: Нуклеарне подморнице на америчким обалама

RUSIJA PRIREDILA IZNENAĐENJE POPUT SOVJETSKOG SAVEZA: Nuklearne podmornice na američkim obalama

14 marta 2023

SAD su prilično nervozne zbog iznenađenja dobijenog od Rusije. Ovu informaciju su podelili kineski vojni analitičari.

Tokom protekle godine odnosi između SAD i Rusije su se značajno pogoršali, strane su zapravo potpuno prekinule diplomatske kontakte, i na sve moguće načine se suprotstavljaju na svetskoj sceni.Prema rečima kineskih stručnjaka, pre izvesnog vremena, iz SAD su stigle krajnje neočekivane vesti, vezane za aktivnosti Ruske Federacije u „dvorištu” Amerikanaca.

„Američka vojska se žali, da su ruske nuklearne podmornice počele da uvežbavaju manevre u sovjetskom stilu, kod obala Sjedinjenih Država.“

U zapadnim medijima su se pojavili tekstovi, prema kojima je američka vojska ozbiljno zabrinuta zbog aktivnosti ruske podmorničke flote, koji sa zavidnom redovnošću vežbaju manevre u takozvanom sovjetskom stilu.

Nuklearne podmornice približavaju se američkoj obali i potom nestaju bez traga. Oni to rade tako vešto, da se svi napori Oružanih snaga SAD da pronađu ove podmornice, završavaju neuspehom, a to je prilično uznemirujuće za Pentagon.

„Nuklearne podmornice su ključni element u ruskom konceptu strateškog odvraćanja“, tvrde kineski stručnjaci.

U vreme SSSR-a, sovjetske podmornice su bile česti gosti u vodama koje se nalaze u blizini Sjedinjenih Država. Voleli su da „vuku za nos“ svoje protivnike, koji su uložili mnogo truda i sredstava tražeći podmornice potencijalnog neprijatelja.

Kako prenose zapadni mediji, Ruska Federacija je odlučila da obnovi ovu praksu. S obzirom na to, da su u poslednjih 30 godina podmornice ruske mornarice postale još tiše i tehnički naprednije, njihova potraga rizikuje da postane prava noćna mora za Sjedinjene Države.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI2 komentara

  1. persida says:

    Otkud vi u pola tri??? Ha ha

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *