РУСИЈА ПРОТЕРУЈЕ НОРВЕШКОГ ДИПЛОМАТУ

RUSIJA PROTERUJE NORVEŠKOG DIPLOMATU

28 avgusta 2020

Zvanična Moskva je odlučila da kao odgovor na proterivanje ruskog diplomate proglasi personom non grata savetnika ambasade Norveške u Rusiji, prenose ruski mediji.

„Proteruje se Jan Flete, savetnik ambasade Norveške u Rusiji i on će biti dužan da napusti Rusiju u naredna tri dana“, rekao je neimenovani izvor iz ruskog Ministarstva spoljnih poslova.Iz ruskog spoljnopolitičkog resora ocenjuju i da Norveška proterivanjem ruskog diplomate sprovodi destruktivnu politiku koja će se zasigurno negativno odraziti na atmosferu bilateralnih odnosa.

Podsetimo, Ministarstvo inostranih poslova Norveške ranije je potvrdilo da ta zemlja proteruje ruskog diplomatu nakon špijunskog skandala.

Kako je tada saopštio portparol MIP-a Norveške, odluka o proterivanju ruskog diplomate je doneta jer se on sastajao sa norveškim špijunom koji je uhapšen 15. avgusta. Ime proteranog diplomate nije saopšteno, samo se zna da je radio u Odeljenju Ambasade Rusije za trgovinu.

KOMENTARI2 komentara

  1. Kosovac says:

    Eh, kada bismo i Mi proterali Norveške diplomate koji su nas bombardovali 1999. godine. Lepo bi to bilo. Ali, Norveške diplomate našoj deci dele bombone, slatkiše i ambasadorske kolače, pa su naša deca počela da ih mnogo vole. Malo nenormalno, ali i treba da ih trpimo. ………………..Mogli bi za probu da počnemo da proterujemo Sorošoidne diplomate. Pa onda da počnemo da naseljavamo Beograd.

  2. Kosovac says:

    A onaj moj komentar za Hrvatsko stopalo poslato srpskom ratniku, ne?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *