РУСИЈА ПРВИ ПУТ ОТВОРЕНО РЕКЛА СРБИЈИ шта ће бити ако уђе у ЕУ!

RUSIJA PRVI PUT OTVORENO REKLA SRBIJI šta će biti ako uđe u EU!

17 oktobra 2016

1107593045-russia-6

Rusija se sa razumevanjem odnosi prema nastojanju Srbije da se pridruži Evropskoj uniji i to je njeno suvereno pravo, ali već sada treba razmišljati o tome kako smanjiti negativne posledice njenog članstva u Uniji po saradnju sa Rusijom, rekao je ambasador Rusije Aleksandar Čepurin.

Ulaskom Srbije u EU, naveo je Čepurin na panelu „Globalna pomeranja moći i njihove implikacije po region“ na 16. Srpskom ekonomskom samitu, dobra saradnja koju imaju Srbija i Rusija očigledno će pretrpeti značajne promene, pre svega kad je reč o režimu slobodne trgovine.

„Nakon pristupanja Srbije Evropskoj uniji, Zona slobodne trgovine Srbija—Rusija (ili Srbija i Evroazijska ekonomska unija u tom momentu) moraće da prestane da funkcioniše. To će dovesti do kvarenja uspostavljenih trgovinskih tokova između Rusije i Srbije, a kao posledica toga do gubitka privrednih subjekata dveju zemalja po više trgovinskih pozicija“, objasnio je Čepurin, podsetivši da EU čini jedinstven ekonomski prostor i da zemlje-članice ne mogu biti u posebnim ekonomskim odnosima i slobodnim trgovinskim zonama sa trećim zemljama.

Prema rečima ruskog ambasadora, ukidanje režima slobodne trgovine i prelazak Srbije na jedinstvenu carinsku tarifu EU dovešće do poskupljenja ruskog i srpskog izvoza koji se danas ostvaruje bez carina prema Sporazumu o slobodnoj trgovini.

(Sputnik)

 

KOMENTARI26 komentara

 1. Don't Mess with Russia says:

  Samo to? Onda i nije strasno. Ja mislim da ce biti puno gore, ali neka bude kako vi kazete.

  • racel says:

   Molim te, prevedi mi tvoj pseudonim, da bih mogla bolje da razumem tvoj komentar.

   • Don't Mess with Russia says:

    Da ti prevedem. Ok. Ne Zajebavaj se sa Rusijom.

    • doka says:

     Bravo! Ali''Ovaj''zajebava neobavešten,ili već priglup narod tj.glas,...

 2. G.D says:

  servi prhvatite da ste robovi Europske Unije i NATO-a. Sa barbarima i genocidasima guzijcima cemo uskoro zavrsit racune!

  • Radikal says:

   Sta je govnasti dEU robe? Za nista drugo i nisi, mi cemo biti slobodan narod a vi nedostojni zivota.

  • Republika Srpska says:

   Katolički kopaču po kontejnerima, PRIHVATITE VI HRVATI da ste samo bedni EUropski kopači po kontejnerima i da ćete kao takvi tako da živite dok ne izumrete,a jako vas je malo.

 3. Batina says:

  Samo bolesnici svoje dzelate smatraju prijateljima.

  • Republika Srpska says:

   Samo budale kopaju po kontejnerima i nemce i EU smatraju prijateljima.

 4. DUSKO says:

  GDE NAS NAS VOLJENI PREMIJER VODI U NESTANAK SRBIJE A SRPSKI NAROD U ROBOVE !!! ON JE SVOJU MISIJU IZVRSIO I BICE BOGAT COVEK A VI SRBI J..... SE !!!

 5. padre says:

  Ako je tebi to malo, malo mućni glavom!Jedino na tom području Srbija ima koliko toliko ravnopravan položaj, dok nas u EU čekaju naši "prijatelji" Hrvatska, Slovenija, Nemačka i tako dalje, sve sami dobročinitelji srpski!Da Obamu i ne pominjem!

 6. dejan says:

  UKRATKO SRPSKI IZVOZ U RUSIJU SAD VEC NIJE VELIKI I ZBOG KONKURENCIJE I NARAVANO DA CE TAD ONAJ DEO STO IZVOZI ROBU PRETEZNO POLJUPRIVREDNICI U RUSIJU KAD SRBIJA UDE U EU ZBOG UKIDANJA SLOBODNE CARISNKE TRGOVINE BITI DOSLOVCE NEMOGUC JER VELIKA CEAN SRPSKIH PREHRAMBENIH PROIZVODA TAD KOJOJ CE DOPRINETI CARINA I NJEN PROCENAT NECE MOCI KONKURIRATI ROBI NPR NEMACKE KOJA IMA 80 MILIONA LJUDI I I MILIONE TONA VISE ODREDENE ROBE NPR U VOCARSTVU.NAJVEROVATNIJE CE PROPASTI 30 000 I VISE POLJUPRIVREDNIKA PUTA NJIIHOVI CLANOVI OBITELJI TO JE SKORO 100 000 MNOGO.TAKODER DRUGI PROIZVODI POLUSIROVINE CE BITI VEOMA SKUPE I NAJVEROVATNIJE I NEDOSTUPNE A SRBIJA NEMA BAS SVE SIROVINE ZA INDUSTRIJU ALUMINIJ WOLFRAM MOLIBDEN GAS ITD.NO SRBIJA JE TAKO ODLUCILA

 7. Batina says:

  Nemoj posle neko da kaze nismo znali ili niko nam nije rekao.

 8. uros says:

  moraju sve se odreci sto je sbsko i prodali su vec sv. savu potopili manastire i onda ide srbska teretorija samo u uniju bez srba toje to

  • racel says:

   Pa ko nam je kriv, mi sami. Mi smo mazohistički narod/ja tu ne spadam, jer sam protiv eu, usa, nato/ i uživamo kao takvi , da nas neko muči, tlači, ponižava... Mi prijateljima okrećemo leđa, a neprijateljima se klanjamo i puzimo.Pa sram nas bilo, šta sve trpimo i ćutimo.A možemo lako ovu đubrad i ološ da sklonimo.

 9. Bajurina says:

  Ako to samo nekuzite , onda vas treba je..t!!!!

 10. Starina Novak says:

  Polako braćo, samo opušteno. Srpski narod nikada neće ući u sotonsku EU. Ona će se raspasti prije ulaska.

  • Bajurina says:

   Samo se ti opusti i osjetices nesto velicanstveno toplo!!! Hahahhaahahahhaa

   • G.D says:

    dobit ce milokliz od svoje tople brace iz EU! Hahaha

   • doka says:

    Vama vera dopušta da rodoskrnavite i u drugom kolenu pa se veličanstveno toplo uvalite kod bližnjih.

 11. s says:

  Da, zapravo puno, puno gore nego sto kazu ili mi mislimo. Ali spasce nas Gospod nas i Spasitelj, Sin Boziji, koji je Hristos.

 12. Biser says:

  Zašto svi tolko kenjaju, pa čak i Rusi? Pa oterajte Amere iz Srbije, hebga! Ko da smo ih mi u stanju oterati. Svi znaju da Srbiju niko ne pita oćel il neće u EU i NATO, nego MORA! To vam je, dragi ambasadore Rusije, kao jedna naša junačka narodna pričica, ili već šta je i kakva je, ne znam tačno, pa ću prepričati. Tamo negde na planini sin viče tata Srbina i kaže - Tata, uvatio sam Turčina! A tata kaže - Jebeš Turčina. Pusti ga, i dolazi ovamo! (Nije baš tako, valda neko zna i original, ali ja se ne sećam više dobro svega iz davne prošlosti, jer sam i ja pomalo prošlost) Naravno, svi znate šta je sin tada odgovorio. Tako se mi Srbi uvatili u koštac sa NATOM, a to Rusi gledali i kad se sve završilo, danas nam dovikuju - Ma pustite te iz NATO-a i dolazite ovamo! E, hebga ambasadore. Pustili bi mi njih, ali neće oni nas! Isto važi i za EU. Pobegli mi od "našeg" puta u EU, ali neće da nas puste.

 13. Zoran says:

  Da,da

 14. zoran says:

  Da,da.

 15. goran says:

  Rusi su licemeri, a Ameri kasapi i idioti. Bolje reci, njihovi lideri su takvi. Nama se uvek namece izbor koga nema. Ispada da su za sva zla sveta krivi Srbi i prdstavnici manjih nacija koje nestaju.

 16. Radomir says:

  TReba ovog skota i svu bagru skupstinsku raspustiti,Njihov licni interes je E.U Srbija ima prirodnog saveznika bracu Ruse,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *