РУСИЈА САМО ЋУТИ И ГЛЕДА! БРУТАЛНА АГРЕСИЈА НА СУВЕРЕНУ СИРИЈУ: Израелски бомбардери разорили међународни аеродром у Дамаску! (ФОТО/ВИДЕО)

РУСИЈА САМО ЋУТИ И ГЛЕДА! БРУТАЛНА АГРЕСИЈА НА СУВЕРЕНУ СИРИЈУ: Израелски бомбардери разорили међународни аеродром у Дамаску! (ФОТО/ВИДЕО)

23 јула 2020

Недавним израелским нападима на Сирију уништене су три зграде на Међународном аеродрому Дамаск, откриле су тек објављене сателитске слике.

Ваздушни напади догодили су се у касним сатима 20. јула. Седам припадника сиријске службе повређено је, док је борац либанског Хезболлаха убијен.Дана 22. јула Обретик, блогер одбране на Твитеру, објавио је нове сателитске снимке на којима су приказане три циљане зграде у Међународном аеродрому Дамаск. Зграде су очигледно коришћене за складиштење и неке канцеларије.

Израелски ваздушни напад, који је изведен са Голанских висина, надвладао је Сиријске снаге противваздушне одбране. Пуштено је неколико непријатељских ракета. Ипак, многе позиције око Дамаска биле су погођене.

Као и обично, медијски извори су известили да су израелски ваздушни напади циљали положаје које користе иранске снаге. Ово тек треба да се верификује.

Прошлог месеца су израелске ваздухопловне снаге извеле велику операцију у Сирији. Новотворена мрежа раног упозоравања и одређени број складишта муниције потпуно су уништени. Неке од мета су иранске снаге заиста користиле.

Недавни израелски напади на Дамаск вероватно неће проћи без Хезболлаховог одговора. Либанонска група раније се заветовала да ће осветити било какав напад на своје трупе у Сирији. Очекивани одговор могао би довести до ескалације с Израелом у Сирији или Либанону.

(Правда)

KOMENTARI25 коментара

 1. Tokio says:

  E moji rusi, moji rusi... Bruko moja, koga vi branite i šta vi radite po Siriji? Kakve su to zaštite u Siriji? Kako to branite kao što ste branili saveznu republiku Yugu?

  • Becki konjusar says:

   Rusi su doveli ćopavog 'zagorca" na vlast u Srbiji.Zbog rusa od strane komunista je pobijeno preko 150 000 a protetano preko 350 000 srba iz Srbije od oktobra 1944 god do pocetka 1955 god.Kamo lepe sreće da su nas amerikanci okupirali 1944.

   • persida says:

    Rusi su unistili Srbe isto koliko i Zapadne sile. Samo budala to ne vidi. Budala mesa emocije sa cinjenicama.

    • Slobodanka says:

     Ko je uništavao Ruse u SSSR? Položaj Rusa u sovjetskoj državi bio je sličan položaju Srba u SFRJ, možda čak i gori.

   • uddu says:

    U pravu si,Bečki konjušar ! Rusi su pijandure koji se samo hvale.Ali ovaj što ga sada podržavaju je mnogo gore od Ćopavog zagorca.I da ne zaborave rusofili:U Americi žive oko milion i po naših ljudi ili potomci naših ljudi,a kome je palo na pamet da ode u Rusiju.Tek u ova katastrofalna vremena,kada smo gori od bilo koga u Evropi,nemajući kud,malo njih je čak i u Rusiju otišlo i to uglavnom u Sibiru,gde čak ni rusi neće da idu.E,jadni li smo ti mi,na šta smo spali !

    • Косовац says:

     @ uddu, …..Знамо да сте јадни и бедни, не мора толико да понављаш.

    • doktrina soka says:

     Uvek bili,glupi do moga.

     • doktrina soka says:

      P.S.Dodatak, Mislim na Kosovce.

     • doktrina soka says:

      P.S.Dodatak, Mislim na Kosovce.

      • Косовац says:

       @ doktrina soka, …..Код толико твојих добрих коментара, нашао си сада да се усереш. Шта је људе брига да ли су Косовци глупи, овде се ради о томе да ли су Руси глупи или нису. Иначе, просечан Косовац је глуп таман толико колико и просечан Шумадинац.

    • Cp6a says:

     Само балавци испраних мозгова помоћу холивудских лагарија могу да лупају да смо најгори. Али добро, кад порасту само ће им се касти.

   • Cp6a says:

    Дећаће, лопату у руке и чисти ту шталу. Ако те Курц види да забушаваш, надрљао си. Пусти друго, ти такав од размишљања мож да полудиш. Браћа Руси су Србе ослобађали, а убијања су вршили твоји, твој загорац и твоји американци. Монструми, не зна се ко је већи. Знам да си због Курца стално морао да лажеш, али немо овде са тим навикама, много је провидно.

   • Suzuki Vitara says:

    Konjusaru, Gde su proterani ti Srbi iz Srbije? Da nisi malo preterao sa spinovanjem, to niosu bili Rusi nego Sovjeti, a okupirali su nas tvoji krvati [mesicevi mesari, 6. licka i ostali anti Srbi]. Copu je Staljin hteo da likvidira posle rata, al su ga branili Englezi i Ameri.

   • Косовац says:

    @ Becki konjusar, …..Цмиздриш без везе, као да си пао с Марса. Ево, Американци су нас окупирали 2.000 године, имао си 20 година времена и прилике да схватиш колико нам је лепо под њиховом чизмом. ……………Иначе, комунисте нам нису довели Руси, комунисте су нам довели Енглези (Американци). Черчил и остала банда.

 2. Nostalgicar says:

  Svatko normalan ce odmah vidjet kako Izraelci upravljaju ovim svijetom a Rusi i Amerikanci rade što im se kaže. Jadni narod Sirije, oni će na kraju jedini platiti sa svojim zivotima cijenu ovih izmisljenih ratova. Svi već godinama pričaju bajke kako SAD propadaju a da Rusija i Kina kao preuzimaju vodstvo ali ništa od toga...

 3. M says:

  A Sirijci ne smiju niti pokušati upotrijebiti S-300,jer će im Izraelci i to uništiti!Dočim Rusi teško ali polako shvaćaju da je to Izraelsko dvorište!

 4. Риста says:

  Тече ми, нисам се у животу начитао оволико глупих антисрпских коменатра на једном месту. Па и у Турску смо избегавали,прелетали и јаничарили вековима и милом и силом, па смо преживели. Та лакрдија од 1,5 милиона Срба у Америци је чиста глупост. Свих заједно ако има 6 или 7 стотина иљада у задњих пар векова, али највише у прошлом веку. Није важно. То Србија пише пропало. Као што пребези у турску више нису Срби, тако и ови у мерику нису срби више. Све је то отписано, али има млађих који то не знају, а они дуготрајно амерички имају само нека сећања помало оронула и американизована. То је отпис. Таква нам судбина. Саће се сви јадници откинути са српске гране а остали Срби имају задатак да нас обнове, као и увек. Пребези, ви више нисте срби али вам из пијетета нико неће да каже а ви сами нисте у стању да схватите. Ја немам чак ни тај осећај према покојнима. Лош сам човек. Они од пре 100 година а њих је једва неколико десетина хиљада, знају да више нису оно што су били. Ту је спадао и тесла и сваки бедак који је отишао или ће још отићи. Сав ментални распад Србије је пребегао. Мало без мозга, мало силом, мало Ститом, мало без везе а највише из несхватања, али од тих наклапања ко сте и шта сте, нема вајде. Тамо јесте макар нешто данас, али у Србији нисте нико и ништа данас. И немо ми неко сере о вашим милијардама. То Србија није видела осим ако се неко вратио. А то што потрошите када навратите, није помоћ Србији само вам мало подмећу да вам узму макар коју цркавицу. Нити сте ви тамо богати толико, нити су Срби баш толико сиромашни у Србији. Они из Немачке су се још некако и враћали, али они даље нису никако. Да скратим измет. Што се тиче Србије ви сте само рак рана која зараста. Мало честа рана и зато ћутите на вашим јаслама. И ваша рана ће зарасти. Пустите ваш бивши народ на миру и не серте те ваше антисрпке и антируске прљавштине, јер то не пере лице у Србији. Ви сте баш позвани да објашњавате Србима ко су Руси. Из немачке и мерике. То је ваша нова полу полтронска, полу аутошовинистичка и скроз идиотска истина. Таква истина не живи у Србији.

  • Душко says:

   Ни у Републици Српској.

 5. Slobodanka says:

  Rusija ima sporazum sa Sirijom da će joj pomoći u borbi protiv terorizma. Nakon razbijanja Isis-a krajem 2017 preostale su im terorističke grupe pobunjenika tkzv. "zelenih". Tokom 2017 godine napravljen su 4 deeskalacione zone od zelenih terorista: 1) Idlib i delovi Hame Latakije i Alepa, 2) rejon severno od grada Homsa, Istočna Guta 3) Dara i Kinejtra. Tokom 2018 oslobodjene su poslednje 3 od ove 4 deeskalacione zone, ostao je samo Idlib. U jesen 2018 sa Turskom je dogovoreno da ona u roku narednih godinu dana izvrši povlačenje teškog naoružanja iz deeskalacione zone Idlib. Turska taj zadatak nije izvršila, te je ta zona umanjena početkom 2020 godine. Očigledno je da države sponzori terorizma Izrael i Turska nastupaju u Siriji umesto razbijenih terorista, svaka na svoj način. Ako bi Rusija ušla u direktan sukob sa Turskom ili sa Izraelom to bi značajno otežalo situaciju u Siriji, čak možda bi to bio početak novog svetskog rata. Pretpostavka prva: da je Rusija ušla u sukob sa Turskom na severu Sirije to bi samo ohrabrilo Izrael i prisutne američke snage da prave još veće napade na jgu Sirije. Pretpostavka druga: da je Rusija ušla u sukob sa Izraelom to bi nateralo Trampa da preduzima radikalnije ratne operacije u Siriji, moguće sa potpunim uništenjem Damaska, a zatim zbog takvog sukoba na jugu Sirije Turska bi dobila prostora da se još više širi na severu Sirije. Turska tvrdi da ona ulaskom na sever Sirije i Iraka štiti svoju južnu granicu od sirijskih i iračkih Kurda, ali zapravo ona se tako sve više privlači i približava sirijskoj i iračkoj nafti. Nema sumnje da Turskoj bi itekako odgovarao sukob izmedju Rusije i Izraela, Erdogan računa da će u Siriji posebno profitirati zbog mogućeg sukoba izmedju Rusije i SAD. S druge strane Amerikanci bi voleli da se u Siriji sukobe Rusija i Turska. Zato se rat u Siriji sporo odvija. Ali korak po korak Sirija i Rusija uzimaju deo po deo preostale neoslobodjene Sirije.

  • Slobodanka says:

   Ispravka: 1) Idlib i delovi Hame Latakije i Alepa, 2) rejon severno od grada Homsa, 3) Istočna Guta 4) Dara i Kunejtra.

 6. slobo says:

  Tito je gospodin bio i ostao za vas.Vi ste obicni ljudski sljam .

 7. Slobodanka says:

  Izrael u Siriji gadja iranske snage i snage libanskog Hezbolaha, to su radili i tokom ovog napada. Zašto PVO sistemi Sirije ne štite u potpunosti Medjunarodni aerodrom u Damasku? Ispada da Rusija je isporučila Siriji nekakve slabašne i nnefikasne PVO sisteme tojest da Rusija ni ne proizvodi PVO sisteme značajno dobrog kvaliteta. To može da utiče da se u svetu manje kupuju ruski PVO sistemi, zašto se Rusija kocka i sa tim? Izgleda da Rusija kupuje vreme, vreme u kom SAD slabi i jača Iran drugi saveznik Sirije, takodje jača Rusija. Za 2-3 godine na koga će se Izrael oslanjati, na oslabljenu državu SAD? Da li će se tada usudjivati da ovako drčavo napada? A sada ako bi upali u žešći sukob sa Izraelom, Amerika još uvek ima snage da razori i uništi Damask.

 8. test01 says:

  necu da komentarisem, samo cu reci jednu stvar - tuzno i zalsono ...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u