РУСИЈА САМО ЋУТИ И ГЛЕДА! БРУТАЛНА АГРЕСИЈА НА СУВЕРЕНУ СИРИЈУ: Израелски бомбардери разорили међународни аеродром у Дамаску! (ФОТО/ВИДЕО)

RUSIJA SAMO ĆUTI I GLEDA! BRUTALNA AGRESIJA NA SUVERENU SIRIJU: Izraelski bombarderi razorili međunarodni aerodrom u Damasku! (FOTO/VIDEO)

23 jula 2020

Nedavnim izraelskim napadima na Siriju uništene su tri zgrade na Međunarodnom aerodromu Damask, otkrile su tek objavljene satelitske slike.

Vazdušni napadi dogodili su se u kasnim satima 20. jula. Sedam pripadnika sirijske službe povređeno je, dok je borac libanskog Hezbollaha ubijen.Dana 22. jula Obretik, bloger odbrane na Tviteru, objavio je nove satelitske snimke na kojima su prikazane tri ciljane zgrade u Međunarodnom aerodromu Damask. Zgrade su očigledno korišćene za skladištenje i neke kancelarije.

Izraelski vazdušni napad, koji je izveden sa Golanskih visina, nadvladao je Sirijske snage protivvazdušne odbrane. Pušteno je nekoliko neprijateljskih raketa. Ipak, mnoge pozicije oko Damaska bile su pogođene.

Kao i obično, medijski izvori su izvestili da su izraelski vazdušni napadi ciljali položaje koje koriste iranske snage. Ovo tek treba da se verifikuje.

Prošlog meseca su izraelske vazduhoplovne snage izvele veliku operaciju u Siriji. Novotvorena mreža ranog upozoravanja i određeni broj skladišta municije potpuno su uništeni. Neke od meta su iranske snage zaista koristile.

Nedavni izraelski napadi na Damask verovatno neće proći bez Hezbollahovog odgovora. Libanonska grupa ranije se zavetovala da će osvetiti bilo kakav napad na svoje trupe u Siriji. Očekivani odgovor mogao bi dovesti do eskalacije s Izraelom u Siriji ili Libanonu.

(Pravda)

KOMENTARI25 komentara

 1. Tokio says:

  E moji rusi, moji rusi... Bruko moja, koga vi branite i šta vi radite po Siriji? Kakve su to zaštite u Siriji? Kako to branite kao što ste branili saveznu republiku Yugu?

  • Becki konjusar says:

   Rusi su doveli ćopavog 'zagorca" na vlast u Srbiji.Zbog rusa od strane komunista je pobijeno preko 150 000 a protetano preko 350 000 srba iz Srbije od oktobra 1944 god do pocetka 1955 god.Kamo lepe sreće da su nas amerikanci okupirali 1944.

   • persida says:

    Rusi su unistili Srbe isto koliko i Zapadne sile. Samo budala to ne vidi. Budala mesa emocije sa cinjenicama.

    • Slobodanka says:

     Ko je uništavao Ruse u SSSR? Položaj Rusa u sovjetskoj državi bio je sličan položaju Srba u SFRJ, možda čak i gori.

   • uddu says:

    U pravu si,Bečki konjušar ! Rusi su pijandure koji se samo hvale.Ali ovaj što ga sada podržavaju je mnogo gore od Ćopavog zagorca.I da ne zaborave rusofili:U Americi žive oko milion i po naših ljudi ili potomci naših ljudi,a kome je palo na pamet da ode u Rusiju.Tek u ova katastrofalna vremena,kada smo gori od bilo koga u Evropi,nemajući kud,malo njih je čak i u Rusiju otišlo i to uglavnom u Sibiru,gde čak ni rusi neće da idu.E,jadni li smo ti mi,na šta smo spali !

    • Kosovac says:

     @ uddu, …..Znamo da ste jadni i bedni, ne mora toliko da ponavljaš.

    • doktrina soka says:

     Uvek bili,glupi do moga.

     • doktrina soka says:

      P.S.Dodatak, Mislim na Kosovce.

     • doktrina soka says:

      P.S.Dodatak, Mislim na Kosovce.

      • Kosovac says:

       @ doktrina soka, …..Kod toliko tvojih dobrih komentara, našao si sada da se usereš. Šta je ljude briga da li su Kosovci glupi, ovde se radi o tome da li su Rusi glupi ili nisu. Inače, prosečan Kosovac je glup taman toliko koliko i prosečan Šumadinac.

    • Cp6a says:

     Samo balavci ispranih mozgova pomoću holivudskih lagarija mogu da lupaju da smo najgori. Ali dobro, kad porastu samo će im se kasti.

   • Cp6a says:

    Dećaće, lopatu u ruke i čisti tu štalu. Ako te Kurc vidi da zabušavaš, nadrljao si. Pusti drugo, ti takav od razmišljanja mož da poludiš. Braća Rusi su Srbe oslobađali, a ubijanja su vršili tvoji, tvoj zagorac i tvoji amerikanci. Monstrumi, ne zna se ko je veći. Znam da si zbog Kurca stalno morao da lažeš, ali nemo ovde sa tim navikama, mnogo je providno.

   • Suzuki Vitara says:

    Konjusaru, Gde su proterani ti Srbi iz Srbije? Da nisi malo preterao sa spinovanjem, to niosu bili Rusi nego Sovjeti, a okupirali su nas tvoji krvati [mesicevi mesari, 6. licka i ostali anti Srbi]. Copu je Staljin hteo da likvidira posle rata, al su ga branili Englezi i Ameri.

   • Kosovac says:

    @ Becki konjusar, …..Cmizdriš bez veze, kao da si pao s Marsa. Evo, Amerikanci su nas okupirali 2.000 godine, imao si 20 godina vremena i prilike da shvatiš koliko nam je lepo pod njihovom čizmom. ……………Inače, komuniste nam nisu doveli Rusi, komuniste su nam doveli Englezi (Amerikanci). Čerčil i ostala banda.

   • Istina says:

    Pa zar nisu?

 2. Nostalgicar says:

  Svatko normalan ce odmah vidjet kako Izraelci upravljaju ovim svijetom a Rusi i Amerikanci rade što im se kaže. Jadni narod Sirije, oni će na kraju jedini platiti sa svojim zivotima cijenu ovih izmisljenih ratova. Svi već godinama pričaju bajke kako SAD propadaju a da Rusija i Kina kao preuzimaju vodstvo ali ništa od toga...

 3. M says:

  A Sirijci ne smiju niti pokušati upotrijebiti S-300,jer će im Izraelci i to uništiti!Dočim Rusi teško ali polako shvaćaju da je to Izraelsko dvorište!

 4. Rista says:

  Teče mi, nisam se u životu načitao ovoliko glupih antisrpskih komenatra na jednom mestu. Pa i u Tursku smo izbegavali,preletali i janičarili vekovima i milom i silom, pa smo preživeli. Ta lakrdija od 1,5 miliona Srba u Americi je čista glupost. Svih zajedno ako ima 6 ili 7 stotina iljada u zadnjih par vekova, ali najviše u prošlom veku. Nije važno. To Srbija piše propalo. Kao što prebezi u tursku više nisu Srbi, tako i ovi u meriku nisu srbi više. Sve je to otpisano, ali ima mlađih koji to ne znaju, a oni dugotrajno američki imaju samo neka sećanja pomalo oronula i amerikanizovana. To je otpis. Takva nam sudbina. Saće se svi jadnici otkinuti sa srpske grane a ostali Srbi imaju zadatak da nas obnove, kao i uvek. Prebezi, vi više niste srbi ali vam iz pijeteta niko neće da kaže a vi sami niste u stanju da shvatite. Ja nemam čak ni taj osećaj prema pokojnima. Loš sam čovek. Oni od pre 100 godina a njih je jedva nekoliko desetina hiljada, znaju da više nisu ono što su bili. Tu je spadao i tesla i svaki bedak koji je otišao ili će još otići. Sav mentalni raspad Srbije je prebegao. Malo bez mozga, malo silom, malo Stitom, malo bez veze a najviše iz neshvatanja, ali od tih naklapanja ko ste i šta ste, nema vajde. Tamo jeste makar nešto danas, ali u Srbiji niste niko i ništa danas. I nemo mi neko sere o vašim milijardama. To Srbija nije videla osim ako se neko vratio. A to što potrošite kada navratite, nije pomoć Srbiji samo vam malo podmeću da vam uzmu makar koju crkavicu. Niti ste vi tamo bogati toliko, niti su Srbi baš toliko siromašni u Srbiji. Oni iz Nemačke su se još nekako i vraćali, ali oni dalje nisu nikako. Da skratim izmet. Što se tiče Srbije vi ste samo rak rana koja zarasta. Malo česta rana i zato ćutite na vašim jaslama. I vaša rana će zarasti. Pustite vaš bivši narod na miru i ne serte te vaše antisrpke i antiruske prljavštine, jer to ne pere lice u Srbiji. Vi ste baš pozvani da objašnjavate Srbima ko su Rusi. Iz nemačke i merike. To je vaša nova polu poltronska, polu autošovinistička i skroz idiotska istina. Takva istina ne živi u Srbiji.

  • Duško says:

   Ni u Republici Srpskoj.

 5. Slobodanka says:

  Rusija ima sporazum sa Sirijom da će joj pomoći u borbi protiv terorizma. Nakon razbijanja Isis-a krajem 2017 preostale su im terorističke grupe pobunjenika tkzv. "zelenih". Tokom 2017 godine napravljen su 4 deeskalacione zone od zelenih terorista: 1) Idlib i delovi Hame Latakije i Alepa, 2) rejon severno od grada Homsa, Istočna Guta 3) Dara i Kinejtra. Tokom 2018 oslobodjene su poslednje 3 od ove 4 deeskalacione zone, ostao je samo Idlib. U jesen 2018 sa Turskom je dogovoreno da ona u roku narednih godinu dana izvrši povlačenje teškog naoružanja iz deeskalacione zone Idlib. Turska taj zadatak nije izvršila, te je ta zona umanjena početkom 2020 godine. Očigledno je da države sponzori terorizma Izrael i Turska nastupaju u Siriji umesto razbijenih terorista, svaka na svoj način. Ako bi Rusija ušla u direktan sukob sa Turskom ili sa Izraelom to bi značajno otežalo situaciju u Siriji, čak možda bi to bio početak novog svetskog rata. Pretpostavka prva: da je Rusija ušla u sukob sa Turskom na severu Sirije to bi samo ohrabrilo Izrael i prisutne američke snage da prave još veće napade na jgu Sirije. Pretpostavka druga: da je Rusija ušla u sukob sa Izraelom to bi nateralo Trampa da preduzima radikalnije ratne operacije u Siriji, moguće sa potpunim uništenjem Damaska, a zatim zbog takvog sukoba na jugu Sirije Turska bi dobila prostora da se još više širi na severu Sirije. Turska tvrdi da ona ulaskom na sever Sirije i Iraka štiti svoju južnu granicu od sirijskih i iračkih Kurda, ali zapravo ona se tako sve više privlači i približava sirijskoj i iračkoj nafti. Nema sumnje da Turskoj bi itekako odgovarao sukob izmedju Rusije i Izraela, Erdogan računa da će u Siriji posebno profitirati zbog mogućeg sukoba izmedju Rusije i SAD. S druge strane Amerikanci bi voleli da se u Siriji sukobe Rusija i Turska. Zato se rat u Siriji sporo odvija. Ali korak po korak Sirija i Rusija uzimaju deo po deo preostale neoslobodjene Sirije.

  • Slobodanka says:

   Ispravka: 1) Idlib i delovi Hame Latakije i Alepa, 2) rejon severno od grada Homsa, 3) Istočna Guta 4) Dara i Kunejtra.

 6. slobo says:

  Tito je gospodin bio i ostao za vas.Vi ste obicni ljudski sljam .

  • Suzuki Vitara says:

   Jeste slobo, copa je bio sve sto si i ti, a to je nisi bio niti si sada Srbin.

 7. Slobodanka says:

  Izrael u Siriji gadja iranske snage i snage libanskog Hezbolaha, to su radili i tokom ovog napada. Zašto PVO sistemi Sirije ne štite u potpunosti Medjunarodni aerodrom u Damasku? Ispada da Rusija je isporučila Siriji nekakve slabašne i nnefikasne PVO sisteme tojest da Rusija ni ne proizvodi PVO sisteme značajno dobrog kvaliteta. To može da utiče da se u svetu manje kupuju ruski PVO sistemi, zašto se Rusija kocka i sa tim? Izgleda da Rusija kupuje vreme, vreme u kom SAD slabi i jača Iran drugi saveznik Sirije, takodje jača Rusija. Za 2-3 godine na koga će se Izrael oslanjati, na oslabljenu državu SAD? Da li će se tada usudjivati da ovako drčavo napada? A sada ako bi upali u žešći sukob sa Izraelom, Amerika još uvek ima snage da razori i uništi Damask.

 8. test01 says:

  necu da komentarisem, samo cu reci jednu stvar - tuzno i zalsono ...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *