РУСИЈА САОПШТИЛА: Ако је истина, ОНДА ЈЕ ВЕЛИКИ РАТ БЛИЗУ

RUSIJA SAOPŠTILA: Ako je istina, ONDA JE VELIKI RAT BLIZU

28 decembra 2018

Ukoliko se ispostavi da su tačne tvrdnje kijevskih vlasti da su ukrajinske snage zauzele „sivu zonu“ u Donbasu – to znači da je u toku priprema za veliki rat, izjavio je član Komiteta Saveta federacije Rusije za odbranu i bezbednost Franc Klincevič.

On je istakao i da je očigledno da Kijev neće na tome stati, zbog čega treba razumeti nastojanje pobunjenika iz Donbasa da se obnovi „status kvo“.

– Veliki rat u centru Evrope! To nije samo ukrajinski problem – upozorio je Klincevič.Nešto ranije je savetnik predsednika Ukrajine Jurij Birjukov izjavio da su ukrajinske snage praktično zauzele celokupnu „sivu zonu“ u Donbasu – zemlju koja razdvaja ukrajinske snage od samoproglašenih republika Donjecka i Luganska.

Istovremeno, predstavnici samoproglašene Luganske Narodne Republike su saopštili da ukrajinske snage upravo iz tog razloga na liniju razgraničenja dovode novu tehniku i ljudstvo.

KOMENTARI30 komentara

 1. Željko says:

  Ukrajinci riješili da prije Nove 2019. godine oslobode Donetsk i Lughansk od ruske okupacije! Na proljeće 2019. godine Ukrajinci oslobađaju i Crimea peninsula i okončaju reintegraciju Ukrajine!!

  • Mickey says:

   Putin nije Jelcin. Zeljko i ostali kazu sta bi hteli da bude, ali istina je drugacija. Ako krenu Ukrajinci u konacan napad, bice konacan, ali za njih, dok ce izjave davati NATOvci i razni pretsednici od kojih Putina ne boli glava.

  • PRVA LINIJA says:

   ZELJKO JE LJUBITELJ MLADIH UKRAJINSKIH DECAKA... KO JEDNOM PROBA MLADO MUSKO MESO SAMO NA TO MISLI... JEL TAKO ZELJKO???!!!... PRIZNAJ ZELJKO NIJE SRAMOTA... DANAS TO VISE NIJE SRAMOTA... NA ZALOST...

  • DUSKO says:

   DA LI SI TI NORMALAN !!!

   • Željko says:

    @DUSKO Problem Vas je što više želite Rusima nego sebi! Primjerice, Ukrajina nije priznala Kosovo! Podržavajući da je Krim dio Ukrajine vi se borite da Kosovo ostane u Srbiji! Ali vidim po portalima da vama susjedi uvijek nedostaje racion i da shvatite da se trebate boriti za svoje a ne za ruske interese!!

    • Velika Metla says:

     Željko,ajde ti ustašo odHebi u laganim a veeeelikim skokovima! Ti ćeš nas da učiš,smradu jedan,šta su naši interesi!? Fuuuuj......!

    • SiNiša says:

     U ukrajini je ZLO kojeg se oni trebaju da reše. A Kosovo i Metohija je U posedu Srbije, makar na njemu bili i Marsovci, dokle god ga Srbsko-Okupacione vlasti ne poklone.

     • Nikola says:

      Siniša, sve si u pravu. A uja željko, neka se mane praznih reči. Živela Srbija i Ruska Federacija! 🤗

    • Slobodanka says:

     "Podržavajući da je Krim dio Ukrajine vi se borite da Kosovo ostane u Srbiji!" - 1. Srbija priprema za otvaranje pred EU poglavlje za spoljnu politiku i bezbednost i jako malo nedostaje da ono bude otvoreno. Gde sme u toku tog procesa koji već duže traje još da kaže da Krim nije deo Ukrajine, a takav stav bi bio suprotan sadašnjem stavu EU. 2. Zatim izvoz ukrajinske hrane u Rusiju je pod kontrasankcijama Rusije od 13.=8.2015.godine. Pod kontrasankcije Rusije spada uvoz svog voća i povrća, ribe, mleka i mlečnih proizvoda, svinjetine, govedine i živine. Dana 13. avgusta 2015. godine Vlada Rusije je dopunila spisak zemalja pod sankcijama, na kojem su se našle i Crna Gora, Albanija, Island, Lihtenštajn i Ukrajina. Ali ipak se izvozi ukrajinska hrana u Rusiju i to preko Srbije. Poslednje što je primećeno je ukrajinski sir. Neko u Srbiji na čistom reeksportu lepo zarađuje i može da kaže: DA NAM ŽIVI I POŽIVI KAPITALIZAM, A I SVE SVAĐE I SANKCIJE KOJE JE ON DONEO. 3. Srbija najviše zavisi od ruskog veta u SBUN i to važi bez obzira koliko zemalja je priznalo nezavisnost tkzv. Kosova. Dok mi ne znamo kako se sve prkosi Rusiji, a šta ako Rusija se iznervira i zaključi: Svi ste isti, nema ni mog veta.

  • Slobodanka says:

   Sada neće uspeti da osvoje ni pedalj od samoproglašenih republika preko linije razgraničenja. Tokom iduće godine isto će se ponavljati te svaki novi napad na DNR i LNR biće odbijen i Donbas u celini braniće i držaće samo liniju razgraničenja dogovorenu minskim sporazumom. Tek kasnije rat će se širiti na još oblasti Ukrajine i oblast po oblast preneće se skroz na zapad Ukrajine. Ukrajina će najmanje još dve-tri godine biti u ratu!

  • vlada says:

   Nece biti nicega od Ukrajine...

  • Duca says:

   Očito hrvatski način pisanjanaziva gradova ukazuje na poreklo i objašnjava glupost. Pre će ukrajina biti radioaktivna pustinja, nego li što će krim biti njen, ustašo.

 2. E.Lirsch says:

  Dopk UKRO-NACISTI idu na juris zu pomoc NATO-fasista Rusi daju izjave i nagadjaju sta ce da bidne.

 3. Velika Metla says:

  Ako je istina??? Ovi Rusi kao da žive na drugoj planeti,pa nemaju sa Zemlje informacija zbog tehničkih kvarova! Ooooo,svašta!

 4. raikkonen says:

  franc..staro rusko ime...hahahaha, gde nadjose ovog franca jozefa?!?

 5. Deda Micko says:

  A Rusi gledaju i cekaju, more nek vas gaze tako blentave.

  • Zoran says:

   Bas tako.:) Ja rec nisam cuo da se Rusi zale kako ovi osvajaju na kvarno deo sive zone. Sad se raskokodakali. Sad ce ovaj nas Putinu da da korpu, nece sa njim i tako...

 6. živoder iz Oseka i Ovčare says:

  Sirija je rešena, sada da se srede ovi nacisti u Ukrajini ko IDIL što se rešio.

  • Slobodanka says:

   U Siriji ima još posla. Ja se bojim da Porošenko sada luduje iz dva osnovna razloga: prvi zato što je inače lud, a drugi da su mu to sada posebno naručili naručili zbog Sirije. Prolaz Bosfor je širok vallda samo 700 metara, on je zgodno mesto da se napravi rampa ruskoj crnomorskoj floti. Ako Rusija i Ukrajina se nađu u stvarnom ratu tada po konvenciji iz Montrea ruskim ratnim brodovima biće zabranjeno da iz Crnog mora izađu kroz Bosfor, mogu samo da se vraćaju iz Sredozemnog mora u Crno more, ali ne bi više mogli da napuste Crno more. To znači presekli bi tu na Bosforu pupčanu vrpcu kojom Rusija održava Siriju. Sirije sa Rusijom. Kako objasniti prisutnost britanskih sasovaca sada u Donbasu, britanskog špijunskog broda Eko i posetu britanskog ministra vojnog u Ukrajini. Ne radi to Gavin Vilijamson zbog Porošenkovih izbornih rezultata.

   • MI35 says:

    Rusi ce Ukrajinu pomesti za dva dana tako da se Bosfor nece stici zatvoriti, a ako ga zatvore bice raketama otvoren.

    • Slobodanka says:

     Ne ide to tako. Prolaz svih brodova, a posebno ratnih brodova kroz Bosfor regulisan je medjunarodnim ugovorom - to je konvencija iz Montrea nastala 1936 godine. Zasad ruski ratni brodovi nesmetano prolaze kroz Bosfor zatim kroz Egej pa do Sirije. Međutim ako bi Rusi raketama otvorili Bosfor onda bi time grubo prekršili taj međunarodni ugovor. Zbog tega reagovao bi SB UN, a vojne sile SAD i NATO uključile bi se u sprovođenje tog dogovora i poslale bi ratne brodove da zaustave ruske ratne brodove koji bi se možda nalazili već u Egejskom moru. Naravno Rusija bi bilo izrečeno još novih ekonomskih i ko zna kakvih finansijskih sankcija. (Pročitajte ovo sa vikipedije: Moreuzi u međunarodnom pravu.) Čak i da se Rusija i Ukrajina sukobe samo kod Kerčkog prolaza, ali da nova ukrajinska provokacija bude još teža i da se završi objavom rata Ukrajina-Rusija tada Turska po toj konvenciji ima zadatak da zabrani izlazak ratnih brodova kroz Bosfor. Cilj je zabraniti izlaz ratnim brodovima Rusije i to je celo vreme zadatak Ukrajine. Pre nekoliko nedelja na osnovu objavljenog ratnog stanja Ukrajina je tražila od Turske po toj konvenciji da zabrani izlazak ruskih ratnih brodova. Ukrajinci su pomalo glupi i tako su se otkrili kakve su im namere. Naime objavljeno ratno stanje je samo unutrašnja mera neke zemlje i to se po međunarodnom pravu ne smatra da je RAT. V.Britanija ima zadatak da osmisli zajedno sa Ukrajinom uspešnu provokaciju koja bi se završila sa ratom, tj. ostvarili bi svoj cilj da ruski ratni brodovi budu zaustavljeni ili grubo ometani i da ne stižu do Sirije.

   • Deda Micko says:

    Slobodanka, Porosenko nije nimalo lud, on je milijarder, pitaj Putina zasto mu je omogucio ogromne prihode u Rusiji, iako je nacisticka Ukrajina toj istoj Rusiji namakla sankcije. Porosenkov biznis opstaje, jer Salomovic Putin i Porosenko-Vajcman imaju nesto zajednicko. Sta bi to moglo biti. Hajde, pogodi.

    • Slobodanka says:

     "Diktaturo baš si mi mrska reče Demokratija i glavu joj smrska." Ovo je najkraći opis onog što se dešava u Ukrajini. Demokratija to su izabrane kijevske vlasti, Porošenko je peti predsednik Ukrajine izabran na redovnim izborima, i nakon tih izbora postalo je nebitno što se desio Evromajdan i što je Ukrajinska Rada u Februaru 2014 odstranila sa vlasti ranije izabranog predsednika Janukoviča - mnogi smatraju tu odluku Rade protivustavnim postupkom. Svi koji ne misle kao Porošenko postadoše diktatura, te tako su DNR i LNR postali samo diktatura kojoj treba smrskati glavu. Na smrskavanju njihovih glava rade već 4,5 godine, a u tome imaju podršku razvijenih zapadnih država sa dužom demokratskom i parlamentarnom tradicijom. U nekoj daleko manjoj državi od Ukrajine u dva različita kraja zemlje isto mogu da postoje suprostavljeni interesi koji vode ka unutrašnjem konfliktu. Posao političara dakle vlasti je da ne dozvole te konflikte nego da razvoj društva i države usmere tako da te suprotnosti se tope i nestaju i da celokupna država funkcioniše skladnije. Bilo koji političar vlastodržac ako je došao dotle da na teritoriji svoje države mora da primenjuje silu na veći broj stanovnika to znači da on prethodno nije radio svoj posao političara, potcenio je uzroke koji mogu dovesti do ozbiljnijeg konflikta i nije na vreme radio na tome da oni ne eksplodiraju na štetu svih u zemlji. ... Ukrajinska kriza sem unutrašnjeg konflikta treba da porodi i spoljni konflikt Ukrajina-Rusija. Vidi se da ova kijevska ekipa na vlasti ima taj zadatak, zato stalno govore samo o ruskoj okupaciji, a ne priznaju da su u dužem sukobu sa sopstvenim građanima. Rusija nešto slično trpi i od zemalja EU, a protiv toga se bori diplomatski i pored toga još i širenjem ekonomskih veza sa takvom Evropom, ne dozvoljava da tek tako bude izbačena sa evropskog tržišta. Slično je i sa Ukrajinom, postoje veliki poremećaji npr u trgovini gasom i spor između Gasproma i ukrajinskog Naftogasa. To nije sve što je pokidano od ranije saradnje između dve zemlje, ima toga još dosta, ali dosad Rusija je nastojala da ne odustati od onih oblika trgovine koji još uvek postoje. Na tako poremećene odnose kad bi još predsedniku države uveli sankcije samo bi ubrzali totalni prekid preostalih trgovinskih veza. Posle toga sledeći korak bio bi samo rat. U slučaju Ukrajine plan SAD i svih globalista sa Zapada je da Ukrajina se okrene prvenstveno ka EU i da i ona preseče sve ekonomske veze sa Rusijom. Rusiju bi da potisnu što dalje od Evrope izgleda iza Urala, ako bi to bilo moguće. Isti taj plan imali su i za Belorusiju. Zemlje takozvanog istočnog partnerstva EU su: Ukrajina, Belorusija, Gruzija, Moldavija, Jermenija i Azerbejdžan. Sve su to bivše sovjetske republike i za njih nije predviđeno članstvo u EU, ali jeste predviđeno članstvo u NATO. Da je EU ekonomski jača i da može više da ponudi zemljama u istočnom partnerstvu one bi već postale štit Evrope protiv Rusije i ekonomski i vojni. Međutim pošto slabi i EU pritisnuta svojim raznim problemima taj štit se ne ostvaruje, baš u Ukrajini ima najviše uspeha. Dakle preko Ukrajine SAD, V.B. i EU vode specijalni (hibridni) rat protiv Rusije sa nastojanjem da on preraste i u pravi rat. Dok god većina EU zemalja je u tom neprijateljskom stroju prema Rusiji trajaće i sukobi u Ukrajini. Kada vodeće evropske zemlje izgube interes ili jednostavno ne budu više imale snage da se neprijateljski odnose prema Rusiji, prestači i njihovo ovakvo interesovanje za Kijev i zatim prestaće i sukobi u Ukrajini. Trežnjenje u Ukrajini nastaće čim osete da većina evropskih zemalja zanemaruje ovakav zvanični Kijev, a nema sumnje da SAD i V.B. će najduže nastojati da Kijev bude u ovakvom ludilu.

     • Deda Micko says:

      Nikada Zapad nece odustati od ideje da unisti Rusiju. Nema sanse. Zato je Putinovo kalkulisanje samo odlaganje konacnog sukoba.

  • Zoran says:

   Daj boze da se Rusija ne zaglavi tamo jer ovo predugo traje. I kad u jednom trenutku Rusi pociste Siriju, ima rovarenja da stizu sa svih granica Sirije. Nema tu mira.

 7. milorad says:

  čeka će nacisti u kijevu do početka marta sad je rasputica.)

 8. Vojna i ojdesve says:

  Kraj SVETA... I to smo sachekali... I evo videchemo ga....

 9. milorad says:

  tačno---kraj sveta je blizu..ako se ovo ne zaustavi ove godine vrlo verovatno.

 10. Vladimir says:

  Dobice po tamburi isto kao i njihovi rodjaci kromanjonci u Vukovaru...

 11. Branicevac says:

  Tacno je da Ukrajina nije priznala Kosovo!To jwe nista ne kosta ali je Ukrajinska vlada napravila ogromnu stetu:izazvala je raskol u pravoslavnoj crkvi!Drugo oni su vecinom unijati a sa unijatima nema kompromisa!U Ukrajini s evodi verki rat protiv pravoslavnik i to je zabasureno!i to je glavni problem!Zato Srbija ne moze da prihvati Ujkrajinsku politiku jer na osnovu srpskih istorijskih iskustava sa katolickom crkvom i Vatikanom znaju Srbi jako dobro na cijoj su strani! Ukrajinska vlada je uzasna stetocina koja je kriva za rat koji ima i versku konotaciju!Medjutim Vaseljenski patrijarh je pod zastitom Amerike i on mora da igra kako CIA naredi tako da je sve jasno!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *