РУСИЈА САОПШТИЛА: Ако само крену, падаће амерички авиони и ракете

RUSIJA SAOPŠTILA: Ako samo krenu, padaće američki avioni i rakete

11 aprila 2018

Ako prilikom mogućeg napada SAD na Siriju nastradaju ruski vojnici koji se tamo nalaze, odgovor Rusije će biti munjevit, rekao je Sputnjiku zamenik predsednika komiteta Saveta Federacije za odbranu i bezbednost Jevgenij Serebrenikov.

– Kako je već navelo Ministarstvo odbrane, ruske vojne baze u Hmejmimu i Tartusu uz su ozbiljno zaštićene. Očekujemo da u slučaju napada SAD, ako do njega dođe, život naših vojnika neće biti doveden u opasnost. SAD to znaju i neće to dozvoliti, jer, kako je već govorio načelnik Generalštaba Rusije, u tom slučaju će odgovor Rusije biti munjevit – izjavio je Serebrenikov.

Ranije je Zapad optužio Damask za hemijski napad u sirijskom gradu Dumi u Istočnoj Guti. Moskva je negirala informacije o bombi sa hlorom koju su, navodno, bacili sirijski vojnici. Ministarstvo inostranih poslova Rusije je saopštilo da je cilj dezinformacija o primeni otrovnih supstanci u Siriji da se ograde teroristi i opravda moguća vojna intervencija spolja.

Ruski Generalštab je još 13. marta saopštio da militanti pripremaju insceniranje upotrebe hemijskog oružja u Istočnoj Guti. Oni su smatrali da če SAD to pokušati da iskoriste kako bi napale Siriju.

Predsednik SAD Donald Tramp je obećao da će odluku o Siriji doneti do srede. Spremnost da učestvuje u bombardovanju izrazio je predsednik Francuske Emanuel

KOMENTARI4 komentara

 1. Boško says:

  A sta ako ne nastradaju ruski vojnici? Znaci ako ne diraju ruse mogu po Siriji da gadjaju sta hoce. Koga briga. Kakvo je onda to saveznistvo?

 2. Miraš says:

  U Siriji je oko 14 h i dobro je što zasad napada nema. Novo je da baš Tereza Mej premijer V. Britanije povukla je dva iznenadjujuća poteza. Prvi je da je saopštila Trampu da njena ratna avijacija i mornarica neće učestvovati u mogućim napadima na Siriju. Zatim baš ona je objasnila da su Londonu potrebni dokazi da je u sirijskom gradu Dumi izvršen hemijski napad i da je njega izvršila baš sirijska regularna armija. Procenjuje se da ovo nije razmimoilaženje u anglosaksonskoj strateškoj koaliciji, nego pretpostavljaju da je ovo možda dogovoreno pravljenje odstupnice Donaldu Trampu. Ko bi ga znao. Daj Bože ikako! Mislite na ljude u Siriji i da su u sirijskoj arapskoj armiji pretežno veoma mladi ljudi, dakle njihova mladost.

 3. M says:

  Što je danas?Srijeda?

 4. Miraš says:

  Da li je ovakav iznenadni zaokret Britanije kobajagi, a pre koliko toliko iznenadnog udara. Turski novine (ili novinar) Ieni Safak objavile su juče da će u narednih 24 sata napad izvršiti trupe SAD, Britanije i Francuske. Po njegovim izvorima u Siriji je identifikovano 22 cilja za zapadnjačku avijaciju - u Damasku, Homsu, Tartusu, Hami, Deir ez Zoru, Raki, itd. Posebno! Planirano je da napadnu i unište rusku vojnu bazu u Tartusu! Britanija je spremila svoje trupe za napad na Siriju na istočnom Kipru a to je baš naspram Tartusa. Hm, da li su baš Britanci dobili važan deo zadatka u vezi napada na Tartus? Saznaćemo to jednom u nečijim memoarima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *