РУСИЈА САОПШТИЛА: Америка враћа оружје у Сирију – користи се против турске војске и цивила

RUSIJA SAOPŠTILA: Amerika vraća oružje u Siriju – koristi se protiv turske vojske i civila

19 februara 2020

Situacija u sirijskim regionima u kojima SAD drže kontrolu se komplikuje budući da je od početka godine iz Iraka američka vojska vratila velike količine oružja iz Iraka u Siriju koje se koristi protiv turskih snaga i civila, izjavio je šef ruskog Centra za pomirenje zaraćenih strana u toj zemlji Oleg Žuravljov.

Kako je precizirao, američka komanda je od početka godine prebacila 13 konvoja sa preko 80 jedinica oklopne tehnike, preko 300 kamiona sa različitim tipovima oružja, municije i drugih materijalnih sredstava.„Američko oružje se koristi u borbama protiv brojnih militantnih grupa na teritoriji severno od Eufrata, kako protiv turskih vojnika, tako i protiv civila“, naglasio je on.

Žuravljov je upozorio da se, s tim u vezi, pogoršava humanitarna situacija imajući u vidu da militanti konstantno otvaraju vatru na naseljena mesta, što dovodi do toga da civili masovno napuštaju svoje kuće i prelaze na teritoriju koju u svojim rukama drži sirijska vojska.

„Kroz kontrolni punkt Salhijah, u blizini grada Dejr el Zor, od početka godine prošlo je 23.000 sirijskih civila, od kojih je najviše bilo porodica sa decom“, dodao je on.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Gardista says:

    Bice to oruzje protiv Rusa. Polako.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *