РУСИЈА САОПШТИЛА: Америка враћа оружје у Сирију – користи се против турске војске и цивила

РУСИЈА САОПШТИЛА: Америка враћа оружје у Сирију – користи се против турске војске и цивила

19 фебруара 2020

Ситуација у сиријским регионима у којима САД држе контролу се компликује будући да је од почетка године из Ирака америчка војска вратила велике количине оружја из Ирака у Сирију које се користи против турских снага и цивила, изјавио је шеф руског Центра за помиренје зараћених страна у тој земљи Олег Журављов.

Како је прецизирао, америчка команда је од почетка године пребацила 13 конвоја са преко 80 јединица оклопне технике, преко 300 камиона са различитим типовима оружја, муниције и других материјалних средстава.„Америчко оружје се користи у борбама против бројних милитантних група на територији северно од Еуфрата, како против турских војника, тако и против цивила“, нагласио је он.

Журављов је упозорио да се, с тим у вези, погоршава хуманитарна ситуација имајући у виду да милитанти константно отварају ватру на насељена места, што доводи до тога да цивили масовно напуштају своје куће и прелазе на територију коју у својим рукама држи сиријска војска.

„Кроз контролни пункт Салхијах, у близини града Дејр ел Зор, од почетка године прошло је 23.000 сиријских цивила, од којих је највише било породица са децом“, додао је он.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. Gardista says:

    Bice to oruzje protiv Rusa. Polako.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u