РУСИЈА САОПШТИЛА: Британски носач авиона „Краљица Елизабета“ – згодна мета

RUSIJA SAOPŠTILA: Britanski nosač aviona „Kraljica Elizabeta“ – zgodna meta

29 juna 2017

Zvanični predstavnik Ministarstva odbrane Rusije general Igor Konašenkov izjavio je da je britanski nosač aviona „Kraljica Elizabeta“ – samo „zgodna pomorska meta“.

– Izjave šefa britanskog vojnog resora Majkla Falona o superiornoj spoljašnjosti novog nosača aviona nad ruskom krstaricom, nosačem aviona „Admiral Kuznjecov“, pokazuje otvoreno nepoznavanje vojno-pomorske nauke – rekao je Konašenkov.

On je naveo da britanski nosač aviona bez pomoći spolja može samo da bude pista za avione koji se nalaze u tesnom okruženju zaštitnih vojnih brodova i podmornica.

– Zato, za razliku od nosača aviona krstarice „Admiral Kuznjecov“ koji je ojačan protivvazdušnim, protivpodmorničkim i pre svega protivbrodskim raketnim naoružanjem „Granit“, britanski nosač aviona je samo dobra pomorska meta velikih gabarita – naglasio je Konašenkov.

On je zaključio da „upravo u interesu britanske kraljevske flote – u otvorenom moru ne treba pokazivati ‘lepotu’ svog nosača aviona nekoliko stotina milja od ‘dalekog rođaka'“.

Ranije je u intervjuu „Telegrafu“ ministar odbrane Velike Britanije tvrdio da će Rusi gledati na najveći britanski nosač aviona sa zavišću i divljenjem.

KOMENTARI4 komentara

 1. kuka says:

  Svako pripisuje svoje osobine drugim ljudima. Pošto se Britanci svakodnevno dave u sopstvenoj zavisti prema svima, najčešće potpuno bezrazložnoj i smešnoj, oni misle da tako funkcioniše i ruska psiha. A Ruse boli dupe i za njih i za njihove krstarice. Gledaju da sebe što bolje zaštite i ojačaju, da obezbede svom stanovništvu što bolji život i privrednicima što bolje uslove za posao. Navrzli su se na Admirala Kuznjecova, "kanta", pa "kanta". A Ruje mirno voze svoju "kantu" kroz njihov Lamanš i povremeno, usput, kad im se zgodno nameste, zagorčaju im život. Svidja mi se gospodstvenost i nonšalancija s kojom se "kanta" ponaša. Baš je zgodna, šta joj fali!

 2. arso says:

  Titanik 2...

 3. M says:

  Generalu Konasenkovu bi bilo bolje da suti jer ni ruska sredozemna flota nece dugo ploviti u slucaju Velikog Rata,opcenito ce brodovi ukljucenih strana tesko ploviti.U tom slucaju EUropa tesko moze racunati na vecu pomoc USA,jer je ovi nece moci doturiti,tj.tesko.Nece lako biti mornarima.Osim ako prezive pogodak pa odplivaju na pusti otok,onda mozda prodju bolje od svih ostalih!

  • kuka says:

   Pa znaš šta, ako dodje do velikog rata niko neće dugo ploviti ni po moru ni po kopnu. Svi smo gotovi za par dana.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *