РУСИЈА САОПШТИЛА: Ево зашто Путин није честитао Зеленском!

RUSIJA SAOPŠTILA: Evo zašto Putin nije čestitao Zelenskom!

22 aprila 2019

U Kremlju smatraju da je još uvek rano govoriti o čestitki ruskog lidera Vladimira Putina Vladimiru Zelenskom na pobedi na izborima za predsednika Ukrajine, rekao je novinarima portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

„Zasad je rano govoriti o čestitki predsednika Putina gospodinu Zelenskom, kao i o mogućem zajedničkom radu. Sudićemo po konkretnim delima“, komentarisao je Peskov rezultate izbora u Ukrajini.On je dodao da se Moskva sa poštovanjem odnosi prema izboru ukrajinskog naroda, iako je legitimitet sadašnjih predsedničkih izbora u toj zemlji bio pod znakom pitanja zbog nemogućnosti glasanja tri miliona Ukrajinaca koji žive u Rusiji.

Peskova su novinari pitali o perspektivama oslobađanja ukrajinskih mornara koji su uhapšeni u Rusiji i da li to može biti gest dobre volje prema novom predsedniku.

„Mnogo puta smo govorili da postoje određene pravne procedure koje su potrebne za to. Sada se oni, kršioci državnih granica, nalaze pod istragom, svaka istraga se završava sudom koji treba da donese neku odluku. Postoji procedura koja je propisana zakonom“, rekao je Peskov novinarima.

Predsednica Saveta federacije Rusije Valentina Matvijenko je saopštila ranije da je Rusija spremna na konstruktivni dijalog sa predsednikom Ukrajine.

Centralna izbora komisija Ukrajine je saopštila ranije da posle obrade 99,03 odsto biračkih listića kandidat za predsednika Ukrajine Vladimir Zelenski vodi u drugom krugu izbora sa 73,22 odsto glasova, dok je za aktuelnog šefa države Petra Porošenka glasalo 24,46 odsto birača.Peskova su novinari pitali o perspektivama oslobađanja ukrajinskih mornara koji su uhapšeni u Rusiji i da li to može biti gest dobre volje prema novom predsedniku.

„Mnogo puta smo o mornarima govorili da postoje određene pravne procedure koje su potrebne za to. Sada se oni, kršioci državnih granica, nalaze pod istragom, svaka istraga se završava sudom koji treba da donese neku odluku. Postoji procedura koja je propisana zakonom“, rekao je Peskov novinarima.

(Tanjug)

KOMENTARI8 komentara

 1. Milan says:

  Zelenskom neka najpre čestitaju oni predsednici država koji su sa njim bliski po načinu dolaska na vlast.

 2. A akoM says:

  Potrošenko je ratovao oružjem,bezuspješno!Zelenko najavljuje da će ratovati riječima i politikom!Možda i uspješno?!?

 3. Slobodanka says:

  Zelenskom neka čestitaju vile iz njegovog jata.

 4. Gardista says:

  Pored nasih lezbejki na vlasti, udavaca, lupeza, degenerika itd sad i komicar. Koja god drzava je imala obojenu revoluviju na vlast dolaze samo neandertalci sa koskom na glavi i u ruci.

  • teoretičar says:

   Di ga nađe skoskom? Polomi se od smeha a ne bih smeo. A jel vezo i neku mašnicu?

 5. Ataman says:

  svetska vlada u s v i m zemljama gde ima pristupa, postavlja komičare.tragičare, lakrdijaše, žonglere,psihiće... Zašto bi Zelenski bio veći komedijaš od Trampa ili Makrona? On će biti samo veći t r a g i č a r ,jer če mu poturiti da odradi ono što čokoladni nije imao m**a.

  • Velika Metla says:

   Ataman,postavili su bili i u naci-americi kauboja glumca Ronalda Regana!

 6. samostalan says:

  Putin je na Porosenkovim cokoladama zaradjivao milione, sada hoce da proveri koliko moze da namakne od ovog komicara. Putin je po majci Jevrejin, sto znaci da i njega pre svega zanima zarada. Zelenski ce morati da ga podmiti da bi bio priznat.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *