РУСИЈА САОПШТИЛА: Скинута је ознака тајности, постоје докази да је НАТО…

RUSIJA SAOPŠTILA: Skinuta je oznaka tajnosti, postoje dokazi da je NATO…

11 oktobra 2018

Postoji dokaz da je NATO obećao predsedniku Sovjetskog saveza Mihailu Gorbačovu da se neće širiti ka istoku, izjavila je portparolka ruskog MSP Marija Zaharova.

Ona je dodala da dokaz postoji, iako generalni sekretar Severnoatlantske alijanse Jens Stoltenberg tvrdi suprotno.

„Nema pisanih garancija i ništa nije potpisano, ali se džentlmenski sporazum jeste dogodio. Druga je stvar što su svi to zaboravili i ne žele da se toga sećaju, ali se to jeste dogodilo“, istakla je Zaharova, prenosi Tas.Dokazi se, navela je portparolka ruskog Ministarstva, nalaze među arhiviranim materijalom sa kojeg je nedavno skinuta oznaka tajnosti u SAD.

„Na sastanku u februaru, ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov uručio je Stoltenbergu niz izvoda iz tih dokumenata. Mislim da je od februara Stoltenberg imao dovoljno vremena da to pročita“, rekla je Zaharova.

Prema njenim rečima, neke zapadne zemlje se pretvaraju da takva obećanja nikada nisu data.

„Nažalost, takav stav čak još više snižava nivo poverenja u njih i pokazuje istinsku vrednost drugih obećanja koja su dali i trenutno daju nama ili nekom drugom“, zaključila je Zaharova.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Velika Metla says:

    Naci-nato zaboravio,a vi poverovali njegovim lažima................,suma sumarum......, naci-nato lažov,a vi naivni! Da ste pitali bilo kojeg Srbina,u to vreme starog preko 40 godina,bi vam rekao "ne sklapajte nikakve dogovore sa zapadom,jer je zapadu majka laž,a otac obmana"!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *