РУСИЈА САОПШТИЛА: Србија спремна да уђе у коалицију

РУСИЈА САОПШТИЛА: Србија спремна да уђе у коалицију

26 августа 2017

Србија и Јерменија су спремне да се придруже Међународној коалицији за деминирање у Сирији, док се могућност учешћа Кине разматра.

То је изјавио Александер Новиков, начелник Одсека Главног директората за међународну војну сарадњу при руском Министарству одбране.

Како је Новиков навео, руско Министарство одбране ради на формирању међународне коалиције за деминирање сиријске територије, преноси Тасс.

– Упутили смо писма министарствима одбране Ирана, Египта, Србије, Јерменије, Турске и Уједињених Арапским Емирата. Јерменија и Србија су спремне да пошаљу своје јединице, док се могућност употребе кинеских јединица разматра – рекао је руски званичник.

Руски министар одбране Сергеј Шојгу предложио је у априлу да се оформи Међународна коалиција за деминирање у Сирији, а тај предлог је изнео на Шестој московској конференцији о међународној безбедности, подсећа руска агенција.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. goran says:

    Mi nismo ocistili na americke mine na nasem tlu, a sad cemo da glumimo strucnjake u Siriji. Ovi Rusi prave glupe programe kao Amerikanci. Kakva budalastina.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u