РУСИЈА САОПШТИЛА: Србија спремна да уђе у коалицију

RUSIJA SAOPŠTILA: Srbija spremna da uđe u koaliciju

26 avgusta 2017

Srbija i Jermenija su spremne da se pridruže Međunarodnoj koaliciji za deminiranje u Siriji, dok se mogućnost učešća Kine razmatra.

To je izjavio Aleksander Novikov, načelnik Odseka Glavnog direktorata za međunarodnu vojnu saradnju pri ruskom Ministarstvu odbrane.

Kako je Novikov naveo, rusko Ministarstvo odbrane radi na formiranju međunarodne koalicije za deminiranje sirijske teritorije, prenosi Tass.

– Uputili smo pisma ministarstvima odbrane Irana, Egipta, Srbije, Jermenije, Turske i Ujedinjenih Arapskim Emirata. Jermenija i Srbija su spremne da pošalju svoje jedinice, dok se mogućnost upotrebe kineskih jedinica razmatra – rekao je ruski zvaničnik.

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu predložio je u aprilu da se oformi Međunarodna koalicija za deminiranje u Siriji, a taj predlog je izneo na Šestoj moskovskoj konferenciji o međunarodnoj bezbednosti, podseća ruska agencija.

KOMENTARIJedan komentar

  1. goran says:

    Mi nismo ocistili na americke mine na nasem tlu, a sad cemo da glumimo strucnjake u Siriji. Ovi Rusi prave glupe programe kao Amerikanci. Kakva budalastina.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *