РУСИЈА САОПШТИЛА: Штитићемо Венецуелу!

RUSIJA SAOPŠTILA: Štitićemo Venecuelu!

24 januara 2019

Rusija upozorava Sjedinjene Američke Države da se vojno ne mešaju u krizu u Venecueli jer bi to moglo da ima katastrofalne posledice, izjavio je zamenik šefa ruske diplomatije Sergej Rjabkov.

„Upozoravamo (Sjedinjene Američke Države da se vojno ne mešaju u situaciju u Venecueli). Smatramo da bi to bio katastrofalan scenario koji bi potresao temelje razvoja koji je primetan u Latinskoj Americi“, rekao je Rjabkov u intervjuu časopisu „Međunarodni život“.Rusija će nastaviti da podržava Venecuelu, koja je njen strateški partner, i štitiće suverenitet Karakasa, saopštio je Rjabkov.

On je dodao da Moskva žali što i Organizacija američkih država (OAD) vrši pritisak na legitimnu vlast Venecuele.

„Prateći razvoj situacije u Venecueli vidimo težnju određenih država, među njima i SAD, da koriste različite vrste platformi, uključujući Organizaciju američkih država, za jačanje pritiska na nama prijateljsku Venecuelu, pod različitim izgovorima“, rekao je Rjabkov.

On je siguran da će prestojeći period biti praćen novim pokušajima da se ocrni politika Karakasa — dolivaće se ulje na vatru u unutrašnjim procesima koji se tamo dešavaju i neće se pružiti mogućnost nastavaku unutrašnjeg dijaloga.

U svakom slučaju, Rusija će nastaviti da sarađuje sa ovom latinoameričkom zemljom u svim oblastima.

(Sputnjik)

KOMENTARI12 komentara

 1. Rale says:

  Ma hoće ,taman kao što su i Srbe i Srbiju i Srpsku 90tih.

  • Dragan says:

   Pozicija Rusije danas je mnogo bolja nego 90-tih. Danas je Rusija geopolitička velesila za razliku od Jelcinove Rusije.

  • živoder iz Oseka i Ovčare says:

   Ne smrdi hrvoje, pogledaj Siriju, Čečeniju,Gruziju,Krim,Donbas. Imaš kontejnere pa ih kopaj ili trk u nemačku, nemci zapošljavaju vas hrvate u javnim wc-ima.

 2. Željko says:

  Jadan je onaj koga Rusija " brani i hrani "!

  • živoder iz Oseka i Ovčare says:

   a vas hrvatićće zapad jako lepo hrani kad svi kopate kontejnere i pola vas je pobeglo u nemačku, hahaha,pa vi hrvati ste svetski šampioni u kopanju po kontejnerima a uskoro ćete da potvrdite i liderstvo u preplivavanju reka jer ste na Savi postavili svetski rekord '92.a uskoro ćete preko Drave da ga potvrdite :-)))

   • Velika Metla says:

    Živoder,austro-ugarska ih je toliko uvažavala da su im dodelili "akademski" posao.......,timarenje konja! Švabe ih danas toliko cene i poštuju da su im dodelili da "higijenišu" javne VC-e! To najbolje govori o svemu,tako da je s njima svaki komentar suvišan,pa i moj komentar! Samo prezir!

    • živoder iz Oseka i Ovčare says:

     mene samo čudi da hrvati u austro-ugarskoj od tolikog rada po štalama i druženja sa konjima nisu proizveli konjo-kroata, nešto poput onih egipatskih bogova :-)))

  • Velika Metla says:

   Željko,a ti se kao zabrinuo,i ne moš oka sklopiti,a? Eeee,ko vas vatikanoide ne poznaje skupo bi vas platio! Videli smo u Siriji,pa i u Osetiji,Abhaziji.........! Sada ćemo u Venecueli naravno! Samo polako!

 3. Stjepan says:

  Željko s obzirom da si iz Hrvatske kao i ja,možeš Srbima prodavati priče o nekakvom tzv zapadnom svijetu,ali meni ne.Jbala te ta tvoja fašistička Amerika i ista takva tzv EU.Rusija je za razliku od '90.-ih kada ja na vlasti bio ona smrdljiva pijanica Jelcin odskočila u nebesa i sada se više ništa ne može u svijetu događati bez nje.Kao pripadnik slavenskog naroda,u Rusiji vidim spas za slobodu čovječanstva i napokon zračak svijetla za sve države poput Siriji,Libije,Srbije i sada Venecuele.A ako si već do gležnja u jenkijevskoj guzici,onda uvuci i stopala pa da budeš sijeli.Ljep pozdrav od Stjepana iz Seveta kraj Zagreba.

  • živoder iz Oseka i Ovčare says:

   mnogi hrvati su proruski nastrojeni jer ako i nisu shvatali šta se dešavalo '90-te i upecali se na bajke o demokratiji, EUropskim platama i životnom standardu od kojih je ostao samo ropski, te laži o NATI/EU investicijama i tehnološkom razvoju, sada je sve jasno bar onima koji su morali da emigriraju iz Rh. Sećam se emisije kada je krenulo u Ukrajini pa su nakon oficijelnih laži koje moraju da emituju prateći nacističke zapadne medije i EU/NATO politiku i gostiju koji su je demonstrirali okrivljujući Rusiju za sve, pustili su 4 slušaoca da se uključe u emisiju i SVI su podržaliu Rusiju! Voditelj je nakon toga rekao doslovno da nije znao da će slušaoci tako reagovati jer da je to ne bi ni bila kontakt emisija! Demokratija, ha? U kaubojsko-hitlerovskom stilu. Rekao je Mesić katarza, da, ali nema razloga da katarza zadesi Srbe, katarza će da otrezni HRVATE, i to većinom u Nemačkoj i po kontejnerima.

  • Željko says:

   @Stjepan Susjed pa mi smo jako blizu, ja sam iz Zaprešića!

 4. A akoM says:

  Jednostavno,Američki kontinenti su predaleko od Rusije i Kine,a preblizu USA,tako da USA tamo u svom dvorištu može i hoće raditi sve što želi,a Rusi i Kinezi itd.čak ni zajedno,to ne mogu spriječiti!To je tako jednostavno za shvatiti,i nema veze blage s navijanjem za ovog ili onog,to je jednostavno realpolitika!To bi moglo doći u pitanje i biti usporedivo samo kad bi Rusija,Kina i saveznici im,ostvarili Savez-pobjedu-dominaciju u Euro-Aziji,nitko im ne bi mogao ništa,i tek bi onda postali Gospodari Svijeta,ako bi im to uspijelo ostvariti-održati!A što će USA svakako pokušati speiječiti koristeći za to sva sredstva i potičući-podržavajući proturječnosti Euro-Azije,a kojih ima dosta,čak puno!Dovoljnoje pogledati samo Balkan,i samo malo pročačkati!A da ne govorimo o Euro-Aziji!Zato je USA prilično sigurna u svom Američkom dvorištu,i vjerovatno će tako ostati za dugo!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *