РУСИЈА САОПШТИЛА – СВИ ДА ЗНАЈУ: Ево шта ћемо сматрати као да је нуклеарни напад! ОДГОВОР ЋЕ БИТИ ПАКЛЕН

RUSIJA SAOPŠTILA – SVI DA ZNAJU: Evo šta ćemo smatrati kao da je nuklearni napad! ODGOVOR ĆE BITI PAKLEN

30 aprila 2020

SAD na sve načine pokušavaju da relativizuju granicu između nestrateškog i strateškog nuklearnog naoružanja, to vodi ka porastu pretnje od potencijalnog nuklearnog konflikta, izjavila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

„Obratili smo pažnju na dokument koji je objavljen na sajtu Stejt departmenta, koji je posvećen stvaranju nuklearnih bojevih glava slabe razorne moći V76-2, koje se opremaju na balističke rakete ’Trident 2‘. Potreba da se razmeštaju te nuklearne bojeve glave proizilazi iz reakcije SAD na povećanu globalnu pretnju zbog Rusije i Kine. Kao što smo objasnili u više navrata, smatramo da je to opasno i da to utiče na stratešku destabilizaciju“, navela je ona.Stav Rusije je, prema rečima Zaharove, da se na ovaj način briše granica između strateškog i nestrateškog nuklearnog naoružanja, što vodi ka porastu pretnje od potencijalnog nuklearnog konflikta.

„To nije samo naše mišljenje, već i stav američkog naučnog društva, čak i dela Kongresa SAD“, dodala je.

Napad raketama sa američkih podmornica — nuklearni napad

Zaharova je naglasila da će se u tom slučaju bilo kakav napad koji se bude vršio balističkim raketama sa američkih podmornica, ubuduće tumačiti kao napad nuklearnim oružjem.

Uzimajući u obzir rusku doktrinu nuklearnog ratovanja, to će značiti da će u slučaju takvog napada od strane SAD Moskva imati osnov za uzvratni nuklearni napad.

Podsetimo, u februaru 2021. godine prestaje da važi Sporazum o ograničenju nuklearnog naoružanja, koji je potpisan još 2010. godine.

KOMENTARI5 komentara

 1. test01 says:

  U danasnje vreme, ako cekate da budete napadnuti da bi odgovorili na to - vec ste izgubili rat !

  • persida says:

   Rusi upravo na tome i rade, da izgube rat. Zapravo, ne Rusi, vec izdajnici Rusije: Putin, Lavrov i Sojgu.

 2. This is the End says:

  E super, napokon će i sama radioaktivnost da uništi covid i ljude, tako da će svi biti zadovoljni i Szo i Gejts. Zašto da se zezaju sa vakcinama i sa imunitetom krda kada to sve može na par dugmeta da se završi? Tamo gde su najveća žarišta treba postaviti lokatore da bi ih nuklearne glave same našle. Adios mućaćos, ma kakvi više virusi i vakcine, napokon jedna prava pravcata pretnja, e da je mali Kim živ da vidi kako lete prave rakete, možda će i južnjaci da ispale neku raketicu u Kimovu čast. Dečica su uvek volela da se igraju opasnim igračkicama.

 3. Ilija Čvorović says:

  Ajde vise i Ameri i Rusi i rakete i naoruzanje svi lepo u..... Spiskatste silne pare na oruzje,a sa druge strane zdravstvo vam nula, gradjani vam umiru ko muhe. Jedan virus ne mozete da savladate. A kao ratovali bi. Mrs

 4. persida says:

  Ziveo komandant Kim, jedini iskreni politicar 20. veka.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *