РУСИЈА САЗВАЛА ХИТНУ СЕДНИЦУ СБ УН: Контраудар Москве! ОВО НИКО НИЈЕ ОЧЕКИВАО

RUSIJA SAZVALA HITNU SEDNICU SB UN: Kontraudar Moskve! OVO NIKO NIJE OČEKIVAO

6 aprila 2018

Savet bezbednsti UN otvorio je – na zahtev Rusije – raspravu o „trovanju Skripalja“.

London, Vašington, Berlin i Priz, ruski ambasador na Ist riveru – Vasilij Nebenzja – dopustio je mogućnost da je u britanskom gradu Solzberiju izvršen teroristički napad na Sergeja Skripanja (britanskog špijuna koji ima i ruski pasoš) i njegovu kćerku Juliju, koja je samo državljanin RF.

Učinio je to u ovom kontekstu:

Zbog čega nam London ne dozvoljava konzulski pristup građanima Rusije protiv kojih je, moće je, izveden teroristički akt?“.

Nebenzja se uzdržao od direktnog optuživanja Velike Britanije za „trovanje Skripalja“, ali je naglasio da Rusija pretpostavlja da je ono što se dogodilo sa Skripaljima „krupa provokacija iza koje stoje specijalne službe ne kih zemalja“.

Odmah potom je naglasio: „Ako Britanija ima dovoljno drskosti da tvrdi da iza incidenta u Solzberiju vrlo verovatno stoji Rusija i mi takođe možemo – sa velikom verovatnoćom – smatrati da iza te megaprovokacije stoje tajne službe nekih zemalja“.

Nebanzja je predočio SB UN da će Moskva i dalje insistirati da joj London dozvoli da se uključi u istragu i da joj odgovori na pitanja koja mu je zvaničnio postavila. U nastavku je rekao:

„Ako nas odbijete, to ćemo smatrati pokušajem skrivanja istine. Nama je od samog početka jasno da se radi o unapred pripremljenoj i koordinisanoj kampanji koja nije slučajna. Njen cilje je – delegitimizovanje Rusije, sa optuživanje za skrivanje arsenala najnehumanijeg oružja i njegovo korišćenje. Preko provokacije sa Skripaljima se pokušava još i diskreditovati naša pozicija povodom Sirije“.

Nebenzja je – reagujući na nastup britanske ambasadorke Karen Pirs – dodatno rekao:

„Pripremili smo nacrt izjave SB UN povodom terorističkog akta protiv naših građaba u Solzberiju. To je lakmus-test. To je test iskrenosti Velike Britanije i njenih saveznika. U Solzberiju su nastradali građani Rusije i mi imamo pravo da tražimo saradnju (u istrazi). Britanija je dužna da nam to omogući!“

Nebenzja je na kraju upozorio Britance i njihove saveznike:

„Ako opet sve okrenete sa nogu na glavu i tekst izjave odbijete –to će biti dokaz vaše prljave igre“.

Pirs je, inače, izjavila: „Mi ne vidimo nikakve protivrečnosti u formulaciji koju koristimo: da je Rusija najverovatnije kriva u slučaju Sergeja Skripalja. Taj izraz koristimo zato što u mojoj zemlji samo sud može utvrditi nečiju odgovornost. Dakle: ta formulacija ne znači da mi dopuštamo mogućnost da iza svega ne stoji Rusija“.

KOMENTARI14 komentara

 1. Leonid23 says:

  Da nema Britanaca, Nemci bi bili najgori narod na planeti.

 2. PRVA LINIJA says:

  SAD VI NJIMA DAJTE 72 SATA DA PREDSTAVE SVE DOKAZE ILI ...VREME JE DA SE SUPROTSTAVITE, PROTERAJTE IM AMBASADORA I ZATVORITE AMBASADU AKO NISTA DRUGO

 3. Velika Metla says:

  Ovi su Rusi mnogo naivni! Pa od kada je pirgave skotine istina zanimala,po bilo kojem pitanju,i u bilo kojem istorijskom vremenu? Nikada! Oni su sotonine sluge,tako da sve osim laži njima je nebitna stvar! Os pirgavih očekujte samo,samo,i samo laž!

  • goran says:

   Njima treba uzvratiti jos vecim lazima, za istinu oni ne haju.

   • Velika Metla says:

    Goran,ipak mislim da ne treba sebe dovoditi na dno dna njihovog "nivoa",niti treba da objašnjavaju,Rusi su trebali samo da proteraju ne recipročno nego mnogo više njihovih diplomata (špijuna),i na svaku njihovu meru odgovoriti rigorozno! Jer onaj ko nije do danas shvatio KO je pirgavi nakot to neće nikada shvatiti! Nema onog smrada balijanerskog,ZaHodija,da lajne koju na prefikse "RUS i SRB",a bio je siguran da su Rusi,tobože,otrovali ovoga izdjanika Skripalja! Kad god uhvate u lažima Zaharijinu perjanicu laži,naci-čemeriku,i njenu služinčad balijaner ne komentariše! Hahahahahaha.....,koji smrad od insana!

 4. Trifun says:

  Britanija NEMA DOKAZE PROTIV RUSIJE! NEMA IH! Pokusali su da laznim saopstenjem za javnost predstave da imaju dokaz da je to bio ruski otrov ali ih je LABORATORIJA DEMANTOVALA i rekla da nemaju dokaz je otrov napravljen u Rusiji ili da je stigao iz Rusije!! Ta laz i falsifikovanje cinjenica koje im je laboratorija dala nakon analize je 100% dokaz da je u pitanju teska podvala. Ona prica o sudovima a falsifikuju cinjenice i lazno optuzuju druge drzave i narode?? Koliko Iraka treba medunarodna zajednica, ona prava, da prode dok se ti monstrumi ne zaustave?? Pa na sudu bi dobili zatvor za takve rabote. Drzava Britanija se poziva na medunarodno pravo i medunarodne organizacije?? Bwhaaaaa...Tamo je SVE LAZ I PREVARA! Drzava koja je LAZNIM OPTUZBAMA napala RS, Srbiju, Irak i Siriju i direkno dovela do velikog stradanja civila i patnje, nepostujuci medunarodno pravo i rezolucije UN je izgubila PRAVO ZA SVA VREMENA da sa podignutom glavom trazi od medunarodnih organizacija bilo kakvu pomoc ili saradnju sve dok ne kazni sve odgovrne za te monstrouzne zlocine plati odstetu dravama i narodima za razaranja i ubistva. U Britanskoj politici je SVE FALSIFIKAT, LAZNO, lazni dosijei o Iraku, lazne cinjenice o Kosovu kada su fabrikovali price kako smo poubujali preko 1 milion Albanaca i slicne LAZNE FABRIKACIJE, lazne optuzbe protiv Rusije, sve sa namjerom da to koriste kao opravdanje za agresiju i pljacku drzava i naroda i da naude Rusiji. Nema nazad.

  • Batina says:

   Incestoidima niko vise ne vjeruje.

   • Velika Metla says:

    Batina,mislim da se varaš! A evo zašto? Nijedna država koja je pod njihovom okupacijom,a to ti je ceo eu-rajh,i mnoge van eu-rajha,su puki poslušnici,a ova afera ti je za to živi dokaz! To što su neke male državice,kao naprimer Slovenija,"odbile solidarnost"pirgavima služi isključivo,SAMO,za to da mogu reći kako je eto "demokratija"na delu! Mene pirgavi,kao uostalom i ceo zapad,ne mogu prenjvariti,niti iznenaditi,ni pod tačkom razno! Ja se isključivo držim one stare što su nam previ ostavili u "amanet" ,da je "zapadu je majka laž,a otac obmana"! I kod takvog stava ne postoje iznenađenja!

 5. Ilija Krneta says:

  to sve smrsi na 3 rajh pitanje su sati kad ce da napdnu ruskog mededa

 6. Miraš says:

  V. Britanije najverovatnije će reagovati tako da ucenjuje Ujedinjene nacije. Valjaće se po blatu poput histeričnog deteta, ako treba pretiće i svojim izlaskom iz UN, a samo zato da bi sačuvala svoj prednjak, a i zato što je prozvana da dostavi ozbiljne dokaze koje inače nema.

 7. bane says:

  Podmukli genocidni gadovi terorišu celu planetu od kada postoje. Trebalo bi da ne postoje... Britanci su pojam zla.

 8. padre says:

  Ne kažete, da je Rusija, ali ju kažnjavate?Šta bi to onda moglo biti, da možete poslati nekog na robiju, a u isto tvrdite, da ne kažete, da je on kriv!

 9. Antibot says:

  Britanske bitange ne miruju, kao sto nisu mirovale jos od osnivanja prvih kolonija, tj. porobljavanja drugih slobodnih naroda, eksploatacije i pljacke dobara tih zemalja. Britance treba ukloniti sa planete, a za to su sposobni Rusi, Kina, Pakistan i Severna Koreja. Mozda bi im se i Indija pridruzila, s obzirom na Britansku kolonijalnu opresiju tokom decenija proslog veka. Britanci su duboko infiltrirana mafija u krvotoku sveta, od Rokfelera, Rotsilda, preko Iluminata, Masona, Vatikana i MMF-a... oni su svetski otrov koji se mora neutralisati i iskoreniti u svakom obliku.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *