РУСИЈА се изјаснила у вези референдума у РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ!

RUSIJA se izjasnila u vezi referenduma u REPUBLICI SRPSKOJ!

24 avgusta 2016

Rusija-uz-Srpsku-Svaki-narod-ima-pravo-na-referendumAmbasador Ruske Federacije u BiH Petar Ivancov rekao je u utorak da Rusija smatra da nije protivzakonito izražavanje volje jednog naroda o pitanju koje je za njega od velikog značaja, te istakao da je potrebno smanjiti napetost u vezi sa referendumom o Danu Republike Srpske.

– Kao što je poznato, već sam govorio u vezi sa referendumom i želeli smo da raspravljamo o tome na sednici Saveta za sprovođenje mira (PIK). Smatram da oko ovog pitanja treba smanjiti napetost – rekao je Ivancov novinarima.

On je dodao da će detaljnije o toj temi biti u prilici da govori tek nakon sednice PIK-a za koju se navodi da bi mogla biti održana nakon konsultacija koje sprovodi OHR.

Iako je visoki predstavnik u BiH Valentin Incko ranije najavljivao da bi u utorak trebalo da bude održana sednica PIK-a o referendumu 25. septembra o Danu Republike Srpske, u ponedeljak je iz OHR-a saopšteno da se sastanak odlaže zbog konstultacija koje su u toku.

KOMENTARI11 komentara

 1. hrvoja says:

  srbi u jugoslaviji socijalistickim republikama po ustavu nemaju pravo na referendum i ocepljenje to jos vazi u republikama titinim i srbija ga sprovodi

 2. sinisa says:

  Upravo tako.

 3. Zeljko says:

  " E moj druže beogradski " skladba Jure Stublića je jako popularna u Hrvatskoj ovo ljeto jer nam stalno imputirate Thompsona pa se promijenilo malo !! Projektiranje budućega rata je počelo,treba samo povod ! Povod će , po meni , biti " referendum " u entitetu Republika Srpska ( dio Bosne i Hercegovine ) i eto rata !!

  • Marko says:

   povod ce biti bolesna mrznja krvata prema svemu sto je srbsko,a izgovora ce biti mali milion!

  • Kajzer Milutin says:

   Na tvoju žalost od rata neće biti ništa, tako da džaba puštaš "film". Referendum u Republici Srpskoj biće održan bez ikakvih posledica po nju, jer tim referendumom nije ugrožena državnost BiH. Ameri nemaju ništa protiv referenduma, jer da imaju oglasio bi se neko važniji od ambasadora SAD ili zamenik pomoćnika zamenika pomoćnika zamenika državnog sekretara SAD.

  • Branko Samac says:

   Eto nama opet Krajine natrag!

   • milojko says:

    Samo cijelovita B I H , bez srba

 4. sinisa says:

  Srbi, ne palite se, niko vas u svetu ne podrzava i nemate nikakve sanse. Rusi vas samo zamajavaju, dok Hrvati i muslimani imaju podrsku Evrope i celog Zapada.

 5. pupak says:

  Ako su se srbi slozili da je Kosovo republika onda moze i Republika Srpska da ide gdje hoce

 6. Zeljko says:

  Entitet Republika Srpska ( dio države Bosne i Hercegovine ) nikada neće biti država jer bi time bila " meki trbuh " NATO pakta i EU !!

  • arso says:

   Komentar ti je surovo tačan, a sobzirom da se sprema napad na Rusiju na proleće, NATO neće sigurno ostaviti nerešena "leđa" ili trbuh kako ti reče. Imaju dve opcije, da dozvole Srbima ujedinjenje ili da ko Nemci okupiraju Srbiju. SA prvom opcijom neće biti zadovoljni "susedi",koji se ionako ne pitaju, a sa drugom biće krvi ko i pre. Moj sin je tek sada ukapirao, da svaki Srbin za svoga veka mora da doživi dva rata minimum,naravno ako preživi prvi, a neki i tri oni dugovečniji. Uvek smo bili nespremni za rat, tako je i sada, al od sudbine se ne može pobeći.Ako i umirem, umreću ko hrišćanin u Rimskoj areni, ali ruku neću ljubiti SOTONI.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *