РУСИЈА СЕ НАПОКОН ЗВАНИЧНО ОГЛАСИЛА: Истина о томе да су Путин и Трамп „делили Косово“

RUSIJA SE NAPOKON ZVANIČNO OGLASILA: Istina o tome da su Putin i Tramp „delili Kosovo“

27 jula 2018

(foto: Pixabay)

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije demantovalo je saopštenja medija o tome da se navodno američki predsednik Donald Tramp na sastanku sa ruskim liderom Vladimirom Putinom u Helsinkiju složio sa razmatranim predlozima da vlasti Srbije priznaju nezavisnost Kosova u zamenu za teritorije.U komentaru Odeljenja za informacije i štampu Ministarstva spoljnih poslova Rusije navodi se da je Ministarstvo skrenulo pažnju na članke u ruskim medijima zasnovane na kosovskom listu „Gazeta ekspres“. List je, pozivajući se na diplomatske izvore, tvrdio da je na samitu Rusije i SAD u Helsinkiju američki predsednik pristao na navodno razmatrane predloge o priznanju nezavisnosti Kosova od strane Beograda, ukoliko severne teritorije u kojima žive Srbi pripadnu Srbiji.

„Sa potpunom odgovornošću tvrdimo da je to apsolutna dezinformacija, kao i druge pretpostavke koje su se u poslednjih nekoliko dana pojavljivale u štampi oko nekih ’posebnih aranžmana‘, koji su se navodno desili u Helsinkiju“, navodi se u komentaru ruskog Ministarstva.

Prvi sastanak u punom formatu između predsednika Rusije i SAD, Vladimira Putina i Donalda Trampa, održan je 16. jula u Helsinkiju.

Oružani sukob između albanskih separatista Oslobodilačke vojske Kosova i srpske vojske i policije dovelo je 1999. do bombardovanja Jugoslavije od strane snaga NATO-a. Albanske administrativne strukture u Prištini su 2008. godine jednostrano proglasile nezavisnost „republike Kosovo“ od vlasti u Beogradu. Rukovodstvo republike, koje za razliku od Sjedinjenih Američkih Država, nisu priznali Rusija, Srbija, Grčka, Iran, Izrael, Španija i niz drugih zemalja, teži da pristupi međunarodnim organizacijama i Evropskoj uniji.

KOMENTARI2 komentara

  1. Pera13 says:

    A da li je rusko ministatstvo pomenulo izvesni Informer iz Srbije, partijsko SNS glasilo, koje je tu dezinformaciju sa radošću objavilo na naslovnoj strani?

  2. milorad says:

    tramp i putin nisu delili kosovo,dogovoreno je povlačenje amerikanca odatle :) sem malog kontigenta koji treba da bude tu po rezoluciji UN. Takodje će doći PROPISANI RUSKI VOJNI KONTIGENT, ISTO PO REZOLUCIJI UN:)E a onda će se razgovarati o šiptarskoj nezavisnosti, ali mi se čini da šiptari imaju VELIKI problem u tim razgovorima, i da će teško ili NIKAKO oni dobiti bilo kakvu nezavisnost , ni od nas ni od ostalih :) Priznavanje DE FACTO JE NEOBAVEZAN POTEZ A DE JURE IH NIKO NIJE PRIZNAO DOKLE GOD NISU PRIMLJNI U UN I DOKLE GOD SE MI NISMO SAGLASILI SA NIHIOVIM OTCEPLJENJEM KOJE JE APSOLUTNO NEZAKONITO I KAO TAKVO NEMA NIKAKVE NADE NA DUŽE STAZE DA OPSTANE.NEKO JE TEŠKO ZAJEB. NEOBRAZOVANU ŠIPTARSKU MAFIJU:)PODELE NEĆE BITI jer mi ne delimo ono što je naše i nemamo razloga da to radimo posle svega što je uradjeno protiv nas na kosovu od strane te nacionalne manjine u ovoj državi oni mogu da budu sretni da se onima koji imaju naše državljanstvo DOZVOLI da ga zadrže eventualno, ostatak bulumente iz albanije će biti PROTERAN odakle su i došli.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *