РУСИЈА СЕ ОГЛАСИЛА поводом убиства генерала СУЛЕЈМАНИЈА

RUSIJA SE OGLASILA povodom ubistva generala SULEJMANIJA

3 januara 2020

Predsednik komiteta za međunarodne poslove Saveta federacije Rusije Konstantin Kosačov izjavio je da ubistvo komandanta elitne iranske jedinice „Kuds“ pri Korpusu Čuvara Islamske revolucije Kasema Sulejmanija može da izazove nove sukobe radikalnih šiita u Iraku i pripadnika američke vojske.

„Ovo je teška vest, koja sa sobom nosi mogućnost novih sukoba radikalnih šiitskih aktivista u Iraku sa Amerikancima“, istakao je on.Kosačov je rekao i da je ubistvo

Sulejmanija najlošiji mogući razvoj situacije, kao i da sve miriše na osvetu Vašingtona zbog nedavnog napada na američku ambasadu u Bagdadu.

„Ako je sve tako, osveta će, verujem, uslediti brzo. Biće mi drago ako grešim, jer je rat veoma lako započeti i teško završiti“, dodao je on.

Podsetimo, iranski general ubijen je tokom napada američkih helikoptera na irački aerodrom, a pored njega, stradalo je još petoro pripadnika šiitskog pokreta El Hašd aš Šabi.

Smrt Sulejmanija potvrdile su i iranske vlasti, kao i Pentagon koji je dodao da je operacija izvedena po nalogu američkog predsednika Donalda Trampa.

KOMENTARI2 komentara

  1. persida says:

    Osveta bi morala biti na istom rangu, na primer ubistvo sefa americkih vojnih snaga ili ubistvo sefa Mosada. Iran to cak i kad bi hteo ne moze da izvede. A mozda sada cionisti ocekuju kakvu takvu osvetu, pa da krenu u bombardovanje Irana.

  2. Slobodanka says:

    Marija Zaharova: „Suočavamo se sa novom realnošću, budući da je ubijen predstavnik Vlade jedne suverene države od strane neke druge zemlje“, upozorila je. Zaharova je istakla i da je ovo ubistvo izvedeno mimo svih pravnih osnova. Prema njenim rečima, američka vojska je delovala po nalogu političara koji su realizovali sopstvene interese, uzimajući u obzir da je 2020. godina — izborna godina za SAD. „Svima bi trebalo da je jasno da američki političari realizuju isključivo svoje lične interese, budući da se ove godine održavaju predsednički izbori u SAD“, naglasila je.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *