РУСИЈА СЕ ОГЛАСИЛА: Пропагандни шоу Зеленског на Г7

RUSIJA SE OGLASILA: Propagandni šou Zelenskog na G7

22 maja 2023

Ministarstvo spoljnih poslova Ruske Federacije oglasilo se povodom izjave lidera zemalja G7 sa ovogodišnjeg samita organizacije u Hirošimi. Ministarstvo ističe da je Grupa Sedam akcenat stavila na sveopštoj konfrontaciji sa Moskvom i dodaje da su odluke samita politizovane, dok je sama organizacija, kako je ocenjeno, degradirala.

„Naporima SAD organizacija je preuzela na sebe ulogu štaba za planiranje sankcija i drugih elemenata hibridnog rata protiv naše zemlje, uključujući i određivanje obima i rokova isporuke zapadne vojne pomoći kijevskom režimu. To je danas smisao postojanja udruženja“, navodi se u saopštenju Ministarstva.Glavni rezultat ovogodišnjeg samita je skup antiruskih i antikineskih izjava koje samo još više dovode do podela na međunarodnoj sceni, dodaje ministarstvo, dok, kako je dalje navedeno, učešće ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog na samitu pokazuje da je G7 postao „propagandni šou“.

Organizacija je prethodno istakla da će nastaviti da pruža podršku Ukrajini, pozvala Kinu da „pritisne“ Moskvu kako bi se zaustavio sukob, i poručila da Rusija ne treba da očekuje da će imati uspeha u Ukrajini čak i u slučaju produženog sukoba, o čemu svedoči namera Zapada da Kijevu isporuči avione F-16.

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski je, sa druge strane, pozvao lidere G7 da razmotre održavanje „samita mira“ na 500. dan od početka Specijalne vojne operacije, na kojem će u centru pažnje biti mirovni plan Zelenskog.

Rusija je, podsetimo, do 2014. godine bila deo G7 kluba, koji se tada zvao G8. Nakon preuzimanja kontrole nad Krimom, Rusija je izbačena iz organizacije.

(RT Balkan)

KOMENTARI3 komentara

  1. Smrdevit Posavski says:

    Bahati bednici sa Zapada i dalje glume velike imperijalne sile ali vise nemaju nikakve resurse da bi se tako bahato ponasali. Show im neće resiti ništa, Rusija ce ih vratiti u kameno doba.

  2. milorad5 says:

    zelenskog koriste sad kao portparola NATO-a i EU birokratije i USA...to što ta lutka laprda je potpuna i jednostavna,napisana propaganda "new york times" manira,poznatog američkog ratno huškačkog tabloida od KAD POSTOJI.Gledao sam govor zelenskog na samitu arabske lige,ali sam video i reakcije na nebuloze idiotskog texta koji je odverglao plaćeni glumac...znači bilo je SMEŠNO..Tip je pozvao defakto arape na DŽIHAD protiv rusije..dovukao je nekog propalog konjokradicu,tatarina iz čerge kao "ugroženog muslimana"da glumi ikebanu i israo se iz sve snage..saudijski princ,lepo se vidi na snimku kao reakcija dok je ovaj lupetao,je bio totalno šokiran i gledao ga je u zelenskog kao u apsolutnu sominu,otprilike nešto kao,"šta bre ovaj lupa",kao kad neko prdne usred fine kafane pa ne znaš dal da ga opsuješ kao stoku ili da se smeješ..takav je izraz čoveku bio na licu a i ostali učesnici su se zgledali medjusobno u očiglednoj neprijatno komičnoj situaciji...brate koji je promašaj zelenski za NATO alijansu tu bio to je neopisivo...AKO,glupi su i bahati zato će da najebu.A G7 je "familijarni" sastanak pljuvanja i pretnji iz ekipe,verovatno da se ohrabre medjusobno i da "dokažu" kako su oni "lideri celog sveta" ali su provaljeni kao neokolonijalna alijansa pacovskih prevaranata i ubica i zato više ti GE sastanci nemaju NIKAKVU bitnu političku težinu sem za umišljene faraone i "lidere" sveta:)pukli su ko lubenica kad padne sa tezge..SPRDAČINA..

  3. michael pan says:

    G7 ... svetski lesinari.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *