RUSIJA SE PRIPREMA ZA RAT – Ruska vojska dobija mnogo veći budžet i gradi nove avione, tenkove, podmornice, brodove…

RUSIJA SE PRIPREMA ZA RAT – Ruska vojska dobija mnogo veći budžet i gradi nove avione, tenkove, podmornice, brodove…

12 januara 2014

ACAH_Su-37_RearJedan nam je čitalac poslao link u vezi materijala o kome smo se pripremali pisati, a koji je posvećen značajnom povećanju vojnog budžeta i ubrzanoj vojnoj reformi i pripremi Ruske Vojske.

Citat:

„Mnogi misle, da nema smisla, da se Rusija upušta u rat. Jer Rusijy, našu zemlju, navodno i tako kontroliše SAD, a onaj ko je u stanju da Rusiju najbrže uništiti, to je njena sopstvena vlada.

Za ovakva mišljenja, postoje razlozi. Ako pogledamo istini u oči, od raspada Sovjetskog Saveza, pa sve do sada, mi smo zaista kolonija SAD.

Okupacija Rusije:

Nama su vezane i ruke i noge, ekonomski, politički i ideološki. Naš Ustav nam zabranjuje da imamo nacionalnu ideju, zvaničnici su ogrezli u korupciji, ili se bave bizarnim igrama po Evropi, a naša privreda je u potpunosti zavisna od parazitskog Američkog sistema, kao što je Fed.

(Celokupna emisija se u Rusiji obavlja samo jednokanalnim načinom – kroz kupovinu dolara i evra, jena i funti na berzi od strane Centralne banke. Zlatne rezerve nisu ekonomski temelj. Ekonomija je potpuno pod kontrolom).

Rezultati su svuda vidni. Da, u poređenju sa 90-im godinama, prestali smo umirati, ali se i ne razvijamo.

U takvim okolnostima, sa nama ratovati, zaista nema smisla. Mi smo kontrolisani i ne predstavljamo silu.

U poslednjih nekoliko godina politički pravac u zemlji se promenio. Dok opet, sa druge strane, na našu zemlju je nametnut teret, mi se trudimo da dobijemo svoja prava. Hoćemo osnovati carinsky unijy, branimo sirijske interese, stvaramo nezavisni spoljni ekonomski prostor, sve to u kombinaciji sa tinjajućom američkom krizom, što navodi naše „komšije“ da preispitaju odnose sa nama.

Jenkiji uvrede ne praštaju i za propast sirijske operacije mi ćemo dobiti, bilo kakav odgovor od njih. Dobro će biti, ako bude samo ekonomski. Ali, da li smo spremni za rat u slučaju napada?

Ruska vojska 2013 godine i njena priprema za rat

Državni budžet za 2014 godinu i sledeće dve godine, očekuje fantastično povećanje vojne potrošnje.

Za tri godine vojni budžet će biti povećan za 1,27 triliona rubalja (40 milijardi dolara), odnosno više od 60%!

Ukupno će ce 2016 godine za održavanje bezbednosti zemlja potrošiti 106,4 milijarde dolara.

Tako će se Rusija u vojnoj potrošnji izjednačiti sa Kinom i sa njom podeliti drugo mesto u svetu, posle Sjedinjenih Američkih Država za troškove naoružanja.

Samo na zvanični deo programa, za Rusku vojsku će se u narednih 6 godina izgraditi:

Borbeni avioni:

600 aviona. Sada se izrađuju oko 1200 borbenih aviona. Povećanje broja aviona VVS (Vojno-Vazdušnih Snaga) za 50%. Kvalitativni skok prkosi računici, jer umesto 20-30 godina starih aviona, biće isporučeni najsvremeniji modeli, kao što su T-50, Su-35, Su-34, MiG-29K, itd.

Borbeni helikopteri

1124 helikoptera. Sada izrađujemo oko 700 borbenih helikoptera, koji će povećati broj helikoptera VVS za 150%

russian-tankTenkovi

2300 tenkova. Sada se konstruišu više od 3000 tenkova, od kojih je savremeni T-90 i njih će biti samo 300 komada. Kvantitativni porast broja oklopnih snaga porašće za oko 100%, da ne pominjemo temeljni kvalitativni skok.

Novi će se tenkovi izraditi na principijelno novoj platformi „Armata“.

Tenkt je posebno aranžiran-posada se nalazi u posebnoj oklopnoj kapsuli. Oružje i puni borbeni komplet je – u posebnom, potpuno automatizovanom borbenom odeljku. Motorno – transmisioni blok se takođe nalazi u dobro zaštićenom delu.

Tenk je solidno zaštićen u frontalnoj projekciji, poboljšana je zaštita takođe sa strane i na vrhu. Kupola je predviđena da bude prazna, s obzirom da je konstruisana u prilično uskom obliku. Osnovno naoružanje (glatkocevni 152-mm tenkovski top sposoban za ispaljivanje vođenih raketa) koji se nalazi u kupoli i prilično visoko, što je takođe prednost.

Sisitem SUV Kalina-kombinovana višekanalna nišanska sprava sa dnevnim TV kanalom, termalnim kanalom za noć, laserskim daljinomer i laserskim kanalom za vođenje rakete koje detektuje.

Maksimalna snaga motora je (1600 ks), višegorivi dizel motor i automatski menjač.

Pomorska flota

Izgrađena su 51 nadvodna ratna broda. Sada izgrađuju 220 površinska broda, čiji se radni vek planira 24 godine. Kvalitativna i kvantitativna brojčanost flote povećaće se za oko 25%.

Uključujući 4 nosača helikoptera „Mistral“ Rusko-Francuske proizvodnje.

Ruska podmornička sila

16 modernih višenamenskih podmornica + 7 nuklearnih strateških podmornica „Borej“ (sada u svojim redovima poseduje 75 podmornica, uglavnom starog tipa).

Kvalitativni skok

Pored kvantitativnih pokazatelja, slični, ili čak superiorniji u modernoj strukturi Vazdušnix Oružanih Sila RF, treba izdvojiti fundamentalno novi nivo kvaliteta opreme. Ako sada osnovu čine, oko recimo 30 godina starix tehničkih jedinica, to će tada nova oprema biti moderna.

10 bataljona S-500, 28 raketnih pukova sa sistemima S-400, 2.5 hiljada novih tenkova „Armata“ – ovo je samo delimična lista napredne tehnologije.

Agresivni vojni budžet

Podsetimo se da se usvojen budžet razlikuje još u jednoj specifičnosti: celih 24,8% od ukupnog rashoda Ruskog budžeta (ne samo po pitanju vojnog sektora) klasifikovan je kao „tajna“.

Program naoružavanja do 2020 godine je možda jedini oficijalni deo.

Mora se imati na umu da je pre Drugog svetskog rata i Staljin takođe izgrađivao fabrike makarona i traktora, a ne samo vojne objekte, ali ove fabrike makarona mogle su proizvoditi ne samo makarone, nego i patrone, municiju a traktori – vrlo su brzo dizajnirani i pretvarani u tenkove.

Činjenica, da na sekretni razvoj još uvek može da ukaže i činjenica, da su borbeni raketni oklopni vozovi uništene nakon raspada SSSR-a, na osnovu sporazuma sa Sjedinjenim Američkim Državama, neočekivano su primećeni u sastavu Ruskih Oružanih Snaga. Kako je otkriveno, verzija sistema vrši funkciju protivvazdušne odbrane pod nazivom „Klub-k“.

Pored toga, sistem je raspoređen ne samo pod maskom civilnih vagona, već i civilnih brodova, ili može biti maskiran kao običan vagon.

Što se tiče nuklearne verzije, nema nikakvih informacija.

Izvozni uticaj

Godišnji prihod od izvoza ruskog oružja donosi više od 12 milijardi dolara. Rusija snabdeva oko četvrtinu svetskog oružja.

U tom kontekstu, podsetićemo se slučaja u Iraku, kada je počeo rat, mnogi irački avioni američke proizvodnje nisu mogli uzleteti, budući da su deaktivirani sa satelita.

Snabdevanje oružjem – nije samo trgovina, već je i kontrola.

Komandno-štabno usavršavanje i priprema za rat

Prema zvaničnim podacima, u Moskvi ce već krajem 2014 godine planira obrazovanje Nacionalnog centra za odbranu države, koji bi održavao – kurs Vrhovne komande u ratu

„Treba napomenuti, da se obično glavno komandovanje formira već tokom borbi, a ne u iščekivanju. I naravno, da se takve stvari ne rade tek tako-olako“.

Važno je napomenuti da glavno komandovanje ne sprovodi Generalštab, već je to organizacija velikih razmera. Generalštab je tek jedan od njegovih delova.

U prvi plan, dok traju neprijateljstva, izbija politički i ekonomski centar. Naravno da je reč o komandi ekonomskog sistema.

Što se tiče politike, to sudeći po svemu, ta je struktura dizajnirana za ratnu diktaturu.

(http://ru-an.info/news.php / sa Ruskog za Vaseljensku TV / Slaviša Lekić)

KOMENTARI4 komentara

 1. marko says:

  Rusija ce imati najmoderniju vojsku medjutim proces modernizacije nikad ne staje jer se ne zna sto drugi ima medjutim smatram posto rusi imaju element e treceg periodnog sistema da mogu i kinezi zastaviti nato paktu fasistickoj sili okupaciju i ubijanje ljudi tim sto im te potrebne metale nece prodavati koji su elektonika i potrebni za radare navodjenih glava

 2. Dragan says:

  zanimljivo ali samo u fragmentima izneseni podaci. naravno tacni a sad da okrenemo list i pogledamo zbog cega je USA krajem `80/90 i na prelazu i novi Milenijum , pokusala da ukroti Ruskog medveda ( opasnost). sve price oko demokratije u svetlu svim mogucih desavanja u USA padaju u vodu , neko ce se pitati zasto pa evo da objasnim zar je moguce da jedna drzava koja toliko proklamuje demokratiju u svojim granicama sprovodi , uslovno receno, policijsku majorizaciju koja uz to nikome nesnosi racun. indikativan je nacin na koji bahati policijski sef grada Baltimor zakljucuje da njegovi policajci nisu cinili nista nezakonito a covek im je umro prilikom hapsenja jer su mu polomili kicmu. dobro da nebi otisao suvise u off evo da se vratim na gore napisan text . neko pominje da Rusija ima preveliki Vojni Budzet pogledajte koliko je veliki Budzet USAF samo ta formacija ima veci Budzet nego sve Vojne Formacije u Rusiji dakle podatak ne stoji. indikativno je da pisac koristi negativnu konotaciju svega sto se tice vojske Rusije sto me navodi na zakljucak da je tip iz neke NVO koja je, ah gle cuda, kao i kod nas u Srbiji finansirana delom ili 100% od US aid-a ili neke slicne pod maskom demokratskog razvoja CIA organizacije. Gospodo setite se samo sta se desavalo sa organizacijom pod nazivom " lekari bez granica " na teritoriji bivse Jugoslavije tadasnji sef te obavestajne firme je bio , setite se, francuz Bernar kusner koji uopste nije ni krijo zbog cega je tu... i koji je bezobzirno lagao o mnogim desavanjima na kosovu. Rusija sebi scenario ex YU nesme a i nikad nece dozvoliti zato i dolazi do unapredjenja njene vojske jer da bi te postovali moras da imas dobru batinu u rukama od koje i veliki cvikaju. i postoji jos jedna velika razlika izmedju USA/NATO i Rusije ovi prvi su se od jedne defanzivne pretovrili u ofanzivno udruzenje bahatih bogatasa dok Rusija sem one jedne avanture u Avganistanu nikoga ne ugrozava. postoji jos jedan razlog stalnog kljucanja u isto mesto zapadnih Drzava a to je da USA za nekih 100 godina isticu resursi za razliku od Rusa koji imaju resurse o kojima ostatak sveta moze samo da sanja... eto zbog toga se po plastom demokratizacije Rusije vodi borba zapada za kontrolu prirodnih resursa Rusije. to je Kremlj uvideo i tome se opire koliko vidimo veoma uspesno.

 3. miodrag stević says:

  PRVO NAUČI PRAVOPIS( KRIJO), PA ONDA POKUŠAJ DA BUDEŠ OBAVEŠTENIJI I PAMETNIJI OD ONIH ČIJI JE TO POSAO. NAJGORE JE TO KAD SE AMATERI KOJI SU NEŠTO PROČITALI , GURAJU U SFERU NJIMA NEPOZNATU.

 4. dejan says:

  ne moze nato ni u kojem scenariju slomiti rusiju rusija moze da bude potrebe imati samostalan financijski sistem stampanjem novca moje procene govore rusija vredi preko 270 biljardi dolara bogastvo sveukupno rude zemlja voda itd.rusija ima 157 miljardi tona uglja s time da moze i ima najvec i broj raketnih sistema bilo koje vrste te moze oklop cleog nato-a da ikrene na rusiju svi ti tenkovi i oklop po nekoliko puta unistiti jedan tenk i pogoditi to nato ne moze i nema drugo u slucaju kopnenog rata maerika uopste ne bih mogla su tu tehniku i dovesti podmornice ruske brodovi tj balisticke rakete bi potopile to a evropa sama nema dovoljno oklopa posle unistenja oklopa protiv oklopnim raketama na velikim daljinama evropske snage bih zauvek skoro bile smanjenje ili unistene

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *