РУСИЈА СЕ СПРЕМА ЗА НЕШТО ВЕЛИКО: У Сирију стижу борбени авиони Су-35 (ВИДЕО)

RUSIJA SE SPREMA ZA NEŠTO VELIKO: U Siriju stižu borbeni avioni Su-35 (VIDEO)

20 decembra 2015

Su-35 5234Oružane snage Rusije će poslati Sukhoi Su-35 borbene avione u Siriju da se bore protiv Islamske države.

Iako je sirijski vazdušni prostor trenutno zagušen avionima brojnih velikih sila koje ratuju protiv Islamske države, Rusija je odlučila da pošalje i svoj najmoderniji borbeni avion Su-35 u Siriju.

„Su-35 avioni će stići u Siriju za par nedelja“, rekao je jedan vojni analitičar, dok drugi izvor navodi da će u prvoj fazi biti poslato najmanje 6 aviona.

Ovaj potez se javlja kratko nakon što je Moskva postavila S-400 PVO sisteme, jedne od najnaprednijih PVO sistema koje ruska vojska poseduje, u Siriju nakon što je oboren ruski borbeni avion Su-24 od strane turskog aviona iznad granice sa Sirijom.

Biće to veliki dodatak za ofanzivnu sposobnost Rusije na Bliskom istoku u ratu protiv Islamske države, naročito uz podršku S-400 sistema.

Analitičari procenjuju da je Rusija ovim potezom poslala signal da je spremna i na totalni rat ako bude potrebno.

SU-35 je usavršena verzija SU-27 i sposoban je da osim bombardovanja ciljeva na zemlji obori i neprijateljske avione raketama vazduh-vazduh kojih obično nosi 12 komada.

Ovom avionu nije potrebna pratnja lovaca jer je sposoban da se posle bombardovanja džihadista na zemlji upusti i u vazdušnu borbu sa neprijateljskim avionima, prvenstveno turskim.

Ono što je posebno značajno je to što SU-35 može sa lakoćom da obori avione NATO i Turske F-15A i F-16A, jer je superiorniji od njih.

Očigledno je da se Rusija ubrzano priprema za veliki sukob sa NATO u Siriji, jer sve analize govore da iz Sirije ni Rusija ni NATO neće otići bez otvorenog rata.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI5 komentara

 1. pravdaa says:

  dolazi vreme da se ako bog da krene na Tursku.

 2. Apis says:

  Pravda, lepo je kada Turke potkresu na meru ali ja sanjam dan kada će Rusi da oslobode Balkan. Ovdje je zapadni teror davno prevrsio meru podnosljivosti. Sanjam kada će neko streljati sve kvislinge koji su se smenjivali od 2000g. i pljackali svoj narod i svoju drzavu.

 3. marko says:

  MORA BITI OTVORENI RAT JER 1912 I 1941 DA HITLERA NIJE RUSIJA ZGAZILA FASIZAM BI BIO 100 UZASTOPNIH NEPREKIDNIH GODINA.SANKCIJE I TERORIZAM VEC JESU OTVORENIE RAT S RUSIMA SVAKI RAT IZ JEDNE FAZE PRERASTE U DRUGU LICNO MISLIM DA 70 % VOJNIH SNAGA TREBA UNISTITI NATO U OD VELIKIH ZEMALJA JEDINO CE TAKO INKVIZICJA STATI KAD NE BUDE MOGLA VISE NE MOZE TO ICI APSOLUTNO NIKAKO DRUGACIJE UVEK JE ISTO U ISTORIJI RAT JE NEIZBEZAN CILJ OPSTANKA U KOME NETKO MORA IZGUBIT ILI BITI UBIJEN DA BIH DRUGI OPSTAO U PRIRODI JE ISTO LAV UBIJA SRNU DA BIH PREZIVEO MOZEMO MI GOVORITI O HUMANOSTI TO JE TAKO

 4. Jevrem says:

  Mislim da je zadnji trenutak da se na zatvaranje neba odgovori zatvaranjem gasa.Maske su spale,nema više taktiziranja i nadmudrivanja!Putinu sigurno nije lako da donese takvu odluku,ali,i "ko tebe kamenom ti njega hlebom" ne daje rezultate!Nemačka je Nemačka,njima nikad ništa ne treba verovati,a pogotovu ne treba verovati da su odustali da traže "libensraum" kako je Hitler govorio!Jednostavno,misle da su u povoljnoj poziciji i da je kucnuo čas za neku modernu verziju rajha!Živi bili pa videli!

 5. Miro says:

  Bombardovanjem Srbije 1999. Rusija se trznula iz sna i apatije i uvidjela istinu o tamnoj sjenci NATO zla. Posebno su "pročitani" demokratski izvoznici sa zapada i vidjelo njihovo fašističko zlo u drugačijem obliku. Naravno, neke sitne državice, posebno na Balkanu, pristale su na dobrovoljno žrtvovanje u budućem ratu za NATO protiv Rusije (potrošna roba). Rusija je to uvidjela. Jasno da treba zmiju tuči po glavi a ne po repu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *