Rusija se ubrzano priprema za svetski rat

Rusija se ubrzano priprema za svetski rat

4 decembra 2014

cbwjheg783gdc-600x340Ruski mediji su objavili da se vlada priprema za rat.

Russia Today izveštava da država sada poseduje novu, utvrđenu ustanovu za nacionalnu odbranu u Moskvi, koja će „preuzeti kontrolu nad čitavom državom u slučaju rata“. Troškovi ovog projekta se procenjuju na nekoliko milijardi dolara.

„Stvaranje NDCC (Kontrolni centar za nacionalnu odbranu) bilo je jedan od najvećih vojnih projekata u proteklih nekoliko godina. Najsličnija analogija u prošlosti mogla bi se napraviti sa Štabom vrhovne komande, poput onog formiranog od 1941. do 1945. godine“, rekao je u intervjuu general-potpukovnik Mihail Mizincev, šef NDCC.

Kontrolni centar za nacionalnu odbranu zamenjuje staru ustanovu koja je pratila postavljanje nuklearnih oružja od strane Zapada. Može se uporediti sa Nacionalnim vojnim komandnim centrom SAD koji se nalazi u Pentagonu i koji služi za praćenje situacije u svetu i upravljanje krizom.

Pored brojnih, velikih, ratnih soba i podzemnog kompleksa, ustanova poseduje i najsavremeniji superkompjuter, izveštava RT. Veoma robusna kompjuterska mreža ovog kompjutera vrši enkripciju podataka i čuva podatke sa raznih sajtova širom države koji će održavati centar funkcionalnim čak i ako glavna ustanova u Moskvi podlegne oštećenju ili sabotaži od strane neprijatelja.

Rusija je 2013. godine izvestila o Stuxnet napadu na jednu od svojih nuklearnih elektrana. Stuxnet je vrsta virusa koji su dizajnirali SAD i Izrael i koji je iskorišćen za napad na iranski nuklearni program.

Zapad je optužio Rusiju da je pokrenula sajber napade protiv NATO-a, ministarstava EU i Vol Strita. U novembru je Departman domovinske bezbednost optužio Ruse da su ubacili virus trojanac u ključne kompjutere infrastrukture SAD. Oni su rekli da virus namerava da izazove ekonomsku katastrofu.

Pentagon je 2001. godine objavio da se sajber napad na mreže SAD može posmatrati kao čin rata. SAD posmatraju Rusiju i Kinu kao primarne neprijatelje.

Ruski predsednik Putin je optužio SAD zbog podgrevanja takozvanog Hladnog rata nakon razvoja događaja u Ukrajini. On je u oktobru rekao da će se država opirati svim napadima, koristeći sve što ima, uključujući i nuklearno oružje.

„SAD su odlučne u cilju da unište Rusiju, koja će se opirati tako što će pojačati i naoružati svoju vojsku, uložiti u tehnološku nezavisnost i praviti anti-SAD saveze širom sveta“, izveštava globalistička Jamestown fondacija.

(Webtribune.rs)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Mare says:

    I naravno Web-tribune.. Nije mi jasno zasto prenosite pisanja ove neozbiljne internet stranice.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *