РУСИЈА СЕ ЗВАНИЧНО ОГЛАСИЛА: Немачка све укљученија у конфликт, ОВО НЕ СЛУТИ НА ДОБРО!

РУСИЈА СЕ ЗВАНИЧНО ОГЛАСИЛА: Немачка све укљученија у конфликт, ОВО НЕ СЛУТИ НА ДОБРО!

28 марта 2023

Немачка директно и индиректно постаје све више укључена у конфликт у Украјини, упозорава портпарол Кремља Дмитриј Песков, додајући да Берлин наставља да опрема Кијев оружјем које се затим користи против Оружаних снага Руске Федерације, што, како оцењује, „не слути ништа добро“.

Односи двеју земаља, према његовим речима, нису добри.Коментаришући последњу одлуку Савета безбедности Уједињених нација, којом није усвојен нацрт резолуције о објективној истрази саботаже на руским гасоводима, Песков поручује да у Москви жале због ове одлуке, али да Русија неће дозволити да се ово питање заташка.

„Радићемо све што је у нашој моћи да и даље наставимо да инсистирамо на међународној истрази“, додаје он.

Портпарол је потврдио и да ће се следећег месеца одржати седница Врховног државног савета Савезне државе Руске Федерације и Белорусије, те да ће се на њој разговарати и о питањима безбедности.

„Питања о којима ће бити речи пре свега укључују актуелна питања даљег развоја наше Савезне државе, а, уколико буде било потребно, говориће се и о темама које имају везе са безбедношћу. Осим тога, врло је актуелна и тема која се тиче добро познатих догађаја који имају везе са непријатељским окружењем у којем се наше државе налазе“.

Премијер Русије Михаил Мишустин претходно је казао да ће ова седница бити одржана 6. априла.

(РТ Балкан)

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u